Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Vitiligo ar putea fi tratat cu UV și medicamente pentru artrită. Descoperire importantă în medicină

Publicat:

Vitiligo ar putea fi tratat cu UV și medicamente pentru artrita. Vitiligo este o boala autoimuna in care e distrusa melanina (pigmentul pielii), pielea capatand un aspect inestetic, cu regiuni foarte albicioase (decolorate). Deși exista soluții, cum ar fi cremele cu steroizi, care dau rezultate in unele cazuri, nu s-a descoperit un leac pentru aceasta boala. Cercetatorii au facut insa pași importanți in direcția buna, dezvaluie cel mai recent numar al revistei Știința & Tehnica. Doi cercetatori americani, dr. () și dr. (Universitatea din Massachusetts-Worcester),…

Citeste articolul mai departe pe libertatea.ro…  

Sursa articol: libertatea.ro


Stiri pe aceeasi tema

O noua „lume” descoperita in adancurile Pamantului. Ecosistemul gigantic plin de viața uimeste oamenii de stiinta

08:25, 04.05.2024 - Cercetatorii vorbesc despre o noua „lume” descoperita in adancurile Pamantului. Este vorba despre un ecosistem gigantic, plin de viața, care a uimit oamenii de știința. Miliarde și miliarde de microorganisme traiesc la doar cațiva kilometri sub suprafața solului, potrivit unei echipe internaționale…

De ce gainile pot merge fara cap. Neuronii din coloana vertebrala sunt capabili de invațare adaptativa și formeaza amintiri

08:05, 20.04.2024 - Cei mai mulți dintre cei care citesc acest articol vor fi observat ca, de exemplu, gainile au capacitatea de a se deplasa o perioada scurta fara cap. De aici și vorba populara „zici ca e o gaina fara cap”. Se aplica și in cazul altor animale. Recent, cercetatori de la Centrul pentru știința creierului…

Ce faceți cand vedeți roșu de manie? Cercetatorii japonezi recomanda o tehnica de gestionare a furiei: 'Va fi mai eficient'

06:51, 12.04.2024 - Cand vedeti rosu de manie, evitati sa va descarcati pe colegi sau pe cei dragi, notati-va mai degraba gandurile vulcanice apoi aruncati-le la gunoi sau intr-un tocator de hartie! Va fi mai eficient, recomanda cercetatori japonezi, relateaza AFP, conform AGERPRES.

Salvați Copiii Romania și Fundația OMV Petrom extind accesul la servicii medicale pentru 22.000 de gravide, mame și copii din zone vulnerabile

11:45, 02.04.2024 - 1,5 milioane euro pentru accesul la servicii medicale pentru gravide, mame și copii intre 0-3 ani (2023-2024) 100 de cabinete de medicina de familie din zonele rurale dotate cu aparatura medicala (2023-2024) Organizația Salvați Copiii Romania și Fundația OMV Petrom extind programul „Primul pas spre…

Corpul uman ramane un mare mister: oamenii de știința dezvaluie ca sursele a zeci de substanțe chimice nu pot fi identificate

05:30, 16.03.2024 - Cercetatorii de la Universitatea din California, San Francisco, au elaborat o metoda inovatoare de screening pentru detectarea mai precisa a substanțelor chimice din organismul uman. Intr-un studiu recent, aceasta tehnica a identificat peste 100 de substanțe chimice, inclusiv 50 care nu fusesera niciodata…

Atenție la paracetamol! Are efecte adverse periculoase

22:31, 02.03.2024 - Paracetamolul este unul dintre cele mai des folosite medicamente de catre romani. Specialiștii spun ca pastila poate avea efecte grave daca este luata intr-un mod necorespunzator. Cercetatorii au facut o lista cu efectele negative pe care aceasta pastila le poate avea asupra corpului, daca este administrata…

Anunț spumos al oamenilor de știința: Lipsa somnului ne face sa injuram mai mult

15:40, 29.02.2024 - Un nou studiu publicat in revista Current Psychology a descoperit o legatura intre calitatea slaba a somnului și folosirea mai frecventa a injuraturilor, dar și a autoironiei. Cercetatorii de la Oklahoma State University au analizat datele de la 309 de studenți și au constatat ca cei care dormeau prost…

Artefactul antic facut de oameni cu materiale extraterestre: Ce au descoperit oamenii de știința

13:00, 18.02.2024 - Cercetatorii spanioli au facut o descoperire fascinanta care implica doua artefacte din fier dintr-un tezaur de comori datand din epoca bronzului tarziu. Aceste artefacte conțin fier provenit din meteoriți despre care se crede ca au o vechime de aproximativ un milion de ani, inainte ca oamenii sa inceapa…


Ce parere ai despre aceasta stire?