Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Vioara lui Enescu – popas de suflet la Brașov

Publicat:

del Gesu, supranumita Catedrala, cea pe care a cantat George Enescu (instrument pus la dispozitie si aflandu-se in patrimoniul Muzeului National George Enescu),  iși continua calatoria din aceasta toamna, prelungind la cererea publicului, cu inca doua recitaluri, turneul Vioara lui George Enescu. Protagoniștii acestuia sunt violonistul și pianistul . Vioara dateaza din 1731, purtand semnatura artistului , unul dintre cei mai notorii lutieri cremonezi. Aceasta origine ii justifica valoarea, comparabila doar cu instrumentele realizate…

Citeste articolul mai departe pe newsbv.ro…  

Sursa articol: newsbv.ro


Stiri pe aceeasi tema

Concertul de pricesne „Mergeai cu Crucea in spate”, o sarbatoare „de suflet și pentru suflet”, in Catedrala „Sfanta Treime”, din Blaj

21:31, 27.03.2024 - Catedrala „Sfanta Treime” din Blaj a fost neincapatoare la intalnirea cu cei mai cunoscuți și mai indragiți interpreți de muzica populara din Transilvania, Veta Biriș, Sava Negrean Brudașcu, Nicolae Furdui Iancu, Mariana Anghel și Ionuț Fulea, luni, 25 martie 2024, cu ocazia concertului de pricesne…

Ne-a parasit legendara Ana Stark-Stanișel, una dintre cele mai valoroase handbaliste din istoria Romaniei!

15:30, 26.03.2024 - Ana Stark-Stanisel, una dintre cele mai valoroase handbaliste din istoria Romaniei, a murit la 89 de ani. Ana Botan-Stark-Stanisel s-a nascut la Harman, langa Brasov, in 1935. Ana Stark a facut parte din cea mai prolifica generatie a handbalului feminin din istoria Romaniei si a Rapidului. Are in palmares…

Grigore Alexandrescu, orfanul cu suflet de poet. Și-a pierdut mințile la patru zile dupa nunta: ”Un sfert de veac intre eroare si luciditate”

13:35, 26.03.2024 - In paginile stralucitoare ale istoriei culturale romanești, numele lui Grigore Alexandrescu stralucește ca un far de lumina, iluminand calea poeziei și prozei romanești. Nascut pe 22 februarie 1810 in Brașov, acest remarcabil poet și prozator a ramas in amintirea posteritații drept unul dintre cei mai…

Coaliția discuta despre candidaturi comune in unele municipii. Scandal la Timiș și in alte filiale unde PNL se opune alianței cu PSD

11:40, 25.03.2024 - Liderii coaliției s-au reunit luni, de la ora 11.00, pentru a definitiva candidaturile ce vor fi sustinute de ambele partide, la sectoarele Capitalei dar si sa stabileasca daca vor merge cu candidati comuni si lista comuna la alegerile locale, in mai multe orase municipiu din tara, precum Timisoara,…

Procesul „Numai o gurița”: pictorul Mircescu contra librarului C. Sfetea

11:40, 23.03.2024 -   Un proces asupra proprietații artistice la 1912     In primavara anului 1912, pictorul Gore Mircescu il aducea in fața justiției pe librarul Constantin Sfetea, pe motivul reproducerii neautorizate a uneia din lucrarile sale – „Numai o gurița” – pe care cel din urma o folosise la ilustrarea unor carți…

Justitia, un spectacol sinistru, in care uciderea dreptatii a devenit o virtute

08:40, 21.03.2024 - Justiția romana a devenit un spectacol sinistru. Un fel de sosocism. Daca-i spui verde-n fata ca a calcat in picioare Constituția cu buna stiinta, tipa ca nu e respectata. Daca-i reprosezi ca a intrat cu bocancii in vietile romanului de rand si a ajuns sa decida cine sa fie ales, cine sa guverneze sau…

Festivalul Internațional al Muzicii de Camera are loc la Brașov, in aprilie

08:55, 19.03.2024 - Festivalul Internațional al Muzicii de Camera are loc la Brașov in perioada 5-13 aprilie 2024.    Festivalul Internațional al Muzicii de Camera revine in peisajul cultural brașovean! Inițiat in 1970 de maestrul Ilarion Ionescu-Galați, FIMC a reprezentat de-a lungul timpului un reper cultural nu doar…

De ce a starnit controverse importante pledoaria unui medic pentru ca toți morții sa fie incinerați

12:20, 18.03.2024 - In anul 1892, un profesor medic aradean a declarat la Brașov, in fața societații medicale din toata țara, ca este nevoie ca toți morții sa fie arși. Acesta argumenta faptul ca așa se vor opri epidemiile de holera și alte boli infecțioase mortale


Ce parere ai despre aceasta stire?