Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Video: prima fabrică de motoare din istorie

Publicat:

In 1864, , si , adica cei trei ingineri care au pus bazele motorului cu combustie interna, si-au unit fortele si au deschis prima fabrica de motoare din lume – NA Otto & Cie, iar primul propulsor produs aici a primit premiul cel mare in cadrul de la Paris din 1867. Dupa ce NA Otto & Cie a dat faliment, Langen a schimbat numele companiei in Deutz AG si s-a concentrat numai pe productia de motoare pe benzina la inceput, fabrica ce ulterior s-a adaptat spectaculos in functie de situatiile financiare si…

Citeste articolul mai departe pe jurnalul.ro…  

Sursa articol: jurnalul.ro


Stiri pe aceeasi tema

Coroana reginei Maria, expusa timp de o luna la Iași. Valoreaza 25 de milioane de euro. „A fost bijuteria cea mai stralucitoare din evantaiul manifestarilor destinate incoronarii”

13:05, 10.05.2024 - Unul dintre cele mai importante obiecte din patrimoniul Romaniei este expus incepand din 9 mai, timp de o luna, la Palatul Braunstein din Iași. Este vorba despre coroana din aur masiv „inaugurata” de regina Maria cu ocazia incoronarii din octombrie 1922. Libertatea a discutat cu istoricul ieșean Claudiu…

Bernadette Szocs și Ovidiu Ionescu vor servi pentru istorie la Jocurile Olimpice

16:10, 09.05.2024 - Mureșeanca Bernadette Szocs și Ovidiu Ionescu, dublul mixt al Romaniei, vor servi pentru istorie la Jocurile Olimpice din 2024. Odata cu apariția clasamentului mondial pe data de 7 mai, perechea tricolora, care se afla pe locul 8 mondial, medaliata cu bronz la ultima ediție a Jocurilor Europene a obținut…

Vlad Paștiu, elev al Școlii Gimnaziale „Avram Iancu” din Alba Iulia, calificare la etapa naționala a Olimpiadei de Istorie

13:46, 30.03.2024 - Vlad Paștiu, elev in clasa a VIII-a C, la Școala Gimnaziala „Avram Iancu” Alba Iulia, a participat recent la etapa județeana a Olimpiadei de istorie, unde a obținut locul al II-lea, reușind sa se califice la faza naționala. Aceasta performanța extraordinara se datoreaza, in primul rand, pasiunii pentru…

Istoria celebrului caine Calu’ din Pistruiatul – in expozitia “Jandarmeria Romana 1850 – 2020”

00:30, 26.03.2024 - Istoria celebrului caine Calu", devenit celebru in anul 1973 in urma serialului de televiziune Pistruiatul, care se numea in realitate Kalo (Calo) si era caine de Securitate cu grad de maior, poate fi aflata in expozitia "Jandarmeria Romana 1850 – 2020", deschisa, luni, la Muzeul de Istorie din Cetatea…

Insider in fabrica din Italia unde se construiesc bazinele pentru Jocurile Olimpice de la Paris! In ele va concura David Popovici

18:15, 21.03.2024 - Doar cateva luni ne despart de Jocurile Olimpice din aceasta vara de la Paris. Iar organizatorii și constructorii sunt in plin proces de a termina toate lucrarile la timp. De exemplu, un producator italian construiește cele 24 de piscine pentru competițiile din Franța. Multe din ele urmeaza sa fie reinstalate…

REZULTATELE SIMULARII EXAMENULUI NATIONAL DE BACALAUREAT, IN ANUL ȘCOLAR 2023 – 2024

09:30, 21.03.2024 - Ministerul Educației a centralizat rezultatele probelor scrise de la Simularea Examenului Național de Bacalaureat pentru elevii claselor a XII-a, a XIII-a seral/frecvența redusa și le-a transmis Inspectoratelor Școlare Județene. Inspectoratul Școlar Județean Salaj a transmis fiecarei unitați de invațamant…

Fostul ministru al Culturii a murit! Profesor al Universitații București, istoricul și publicistul roman avea doar 67 de ani

11:55, 18.03.2024 - Daniel Barbu, fost ministru al Cultelor și Culturii in perioada Guvernului Victor Ponta, a murit. A fost profesor de științe politice (chiar auditor al Școlii de inalte Studii in Științe Sociale din Paris), cu doctorat in istorie, filosofie dar și in teologie. Trecerea in neființa a istoricului, la…

Contract semnat pentru castrul roman de la Tibiscum

10:06, 17.03.2024 - CARANSEBEȘ – 250.000 de lei vor fi investiți in lucrari de reparații și conservare la castrul de la Jupa, dupa ce managera Muzeului Județean de Etnografie și al Regimentului de Granița din Caransebeș, Diana Țirdea, a semnat vineri contractul de finanțare la Institutul Național al Patrimoniului din cadrul…


Ce parere ai despre aceasta stire?