Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

VIDEO | Donald Tusk n-a vorbit doar în română. În ce alte limbi a mai rostit discursuri președintele Consiliului Europei

Publicat:

Donald Tusk, președintele , a impresionat placut prin discursul in limba romana ținut ieri, la ceremonia prin care Romania a preluat președinția . Polonezul in varsta de 62 de ani este in funcția de președinte al de la 1 decembrie 2014. El nu este indragostit in mod special de limba romana, n-a avut rude de la care sa invețe sau alta legatura cu țara noastra. Romanii nu sunt primii carora le face placerea de a li se adresa pe limba lor. La fel a procedat și in alte cazuri. A mai citit discursuri in slovaca și in bulgara De cand Tusk a preluat…

Citeste articolul mai departe pe libertatea.ro…  

Sursa articol: libertatea.ro


Stiri pe aceeasi tema

Romania a inregistrat cea mai mare creștere a speranței de viața din UE, dar tot la coada clasamentului este

00:01, 07.05.2024 - Spania este tara din Uniunea Europeana cu cea mai mare speranta de viata, de 84 de ani, si se afla peste media comunitara de 81,5 ani, in timp ce Romania are a treia cea mai mica speranta de viata din UE, de 76,6 ani, potrivit ultimelor date actualizate vineri de agentia comunitara de statistica Eurostat,…

Se schimba polii de putere din Europa: Romania și alte state din regiune ajung din urma Germania

08:55, 02.05.2024 - Pe data de 1 mai s-au implinit 20 de ani de la aderarea la UE a 10 state. Opt dintre acestea sunt din regiunea Europei Centrale si de Est - Cehia, Estonia, Ungaria, Letonia, Lituania, Polonia, Slovacia, Slovenia. Celelalte doua sunt Cipru si Malta. Din urma vin tare Romania și Bulgaria, care și-au triplat…

Summitul Inițiativei celor Trei Mari: Moldova a prezentat trei proiecte noi de interconexiune energetica cu Ucraina și Romania

07:00, 12.04.2024 - Secretara de Stat al Ministerului Energiei, Cristina Pereteatcu, participa la Vilnius, capitala Lituaniei, la cea de-a noua ediție a Summitului Inițiativei celor Trei Mari (I3M), care se desfașoara anual și reunește 13 țari situate intre Marile Baltica, Neagra și Adriatica – Estonia, Letonia, Lituania,…

Romania intra in Spațiul Schengen și maritim. Cum vom calatori incepand din 31 martie. Ce trebuie sa facem la aeroport

11:55, 30.03.2024 - Incepand de duminica, 31 martie, romanii care merg in țarile Schengen nu vor mai fi supuși controlului de frontiera la aeroporturi și porturi, a relatat news.ro. Mai exact, vor putea merge direct la porțile de imbarcare, fara verificarea documentelor de calatorie la punctele de control ale Poliției…

UE a primit 5,1 milioane de migranți in 2022

11:10, 29.03.2024 - Cel puțin 5,1 milioane de persoane din țari terțe au imigrat in Uniunea Europeana in 2022, in timp ce 1,5 milioane de persoane au imigrat din statele membre UE in afara Europei, conform datelor publicate de Eurostat. Afluxul de imigranți in UE din state non-membre s-a dublat fața de 2021, transmite…

Studiu: Romanii sunt cei mai generoși europeni

12:41, 06.03.2024 - Romanii sunt cei mai generoși europeni in ceea ce privește varsta pana la care considera ca tinerii ar trebui susținuți financiar de catre parinții lor, se arata intr-un sondaj realizat de un institut de stat din Ungaria in 12 țari. Romanii sunt cei mai generoși europeni atunci cand vine vorba de varsta…

Salariul a ajuns sa fie inghițit de mancare. Sondajul Eurostat care arata pe ce se duc banii romanilor, in comparație cu restul Europei

11:01, 05.03.2024 - Un sondaj Eurostat recent evidențiaza faptul ca romanii aloca cea mai mare parte a veniturilor lor lunare pentru achiziționarea alimentelor. In clasamentul european, țara noastra ocupa primul loc cu un procent de 23,7%, subliniind astfel provocarile economice cu care se confrunta cetațenii Romaniei…

Rata de deprivare materiala si sociala in randul tinerilor este de patru ori mai mare in tara noastra decat in UE

00:25, 26.02.2024 - Romania avea in 2022 cea mai ridicata rata de deprivare materiala si sociala severa in randul tinerilor (cu varste cuprinse intre 15 si 29 de ani) din randul statelor membre UE, de 25,4%, in conditiile in care media la nivelul blocului comunitar era de 6%, arata datele publicate la sfarșitul saptamanii…


Ce parere ai despre aceasta stire?