Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

VIDEO/ Cetatea dacică de la Târcov, punctul de observație folosit de regele Decebal. Dușmanii puteau fi văzuți de la zeci de kilometri distanță

Publicat:

Cetatea dacica de la Tarcov, punctul de observație folosit de regele Decebal. Situat in județul Buzau, situl ofera informații importante despre strategia militara folosita de daci pentru a controla rutele de acces spre Transilvania. Recent, arheologii au descoperit artefacte valoare care ne ajuta sa ințelegem mai bine sistemul de aparare al regelui dac. Dacii au construit cetatea de la Tarcov pe o o culme greu accesibila, la 735 de metri altitudine. In a doua jumatate a secolului I dupa Hristos, in timpul domniei regelui Decebal, a fost transformata intr-un punct de observație de unde vrașmașii…

Citeste articolul mai departe pe libertatea.ro…  

Sursa articol: libertatea.ro


Stiri pe aceeasi tema

Orasul uitat din Romania care are cea mai mare sculptura realizata in piatra. Este un loc de vis, trebuie sa ajungi aici macar o data in viata

21:26, 11.05.2024 - Orasul uitat din Romania in care se afla cea mai mare sculptura realizata in piatra. Sculptura impresionanta concureaza cu Statuia Libertații din SUA, la inalțime. Unde este situata și de ce este musai sa o vizitați cel puțin macar o data in viata? Chipul lui Decebal, cea mai mare sculptura de piatra…

Vezi ce tradiții de Paște se mai pastreaza in satele clujene

18:36, 04.05.2024 - Perioada Sarbatorilor este una plina de tradiții in toate zonele țarii. Reprezentanții „Tradiții Clujene” au facut un scurt rezumat al tradițiilor. Tradiții Clujene : In Sambata Mare, oamenii satelor ajunau și țineau post. Nimeni nu manca in aceasta zi. Femeile pregateau desagii sau coșurile cu pasca…

Istoria și simbolul crucii

18:10, 04.05.2024 - Istoria crucii a marcat epoca dinainte de Hristos, ca simbol al celei mai crunte pedepse. Nu știm daca pedeapsa prin rastignire este la fel de veche precum omenirea. Istoricii o situeaza aproximativ in perioada babiloniana, ca apoi sa fie regasita la perși de unde a preluat-o Alexandru Macedon dupa…

Piesa istorica din Transilvania, expusa in cetatea Targu Mureș

02:10, 04.05.2024 - O piesa remarcabila din colecția Colegiului Reformat din Odorheiu Secuiesc este stema funerara din argint a patronului principal, Istvan Daniel de Vargyas (1684–1774), opera argintarului clujean Janos Szakall. Expoziția temporara „ORATIO, STUDIO ET COLLECTIO. 400 de ani de existența a colegiilor reformate…

FOTO: Cetatea de Scaun, singura Editura din Dambovița prezenta la cel mai mare targ de carte din Transilvania

12:25, 25.04.2024 - Cel mai mare targ de carte din Transilvania revine in Piața Unirii din Cluj-Napoca in pragul sarbatorilor pascale, conform unei tradiții de aproape doua decenii, pentru ediția cu numarul 23. Targul de Carte Gaudeamus Radio Romania este organizat de postul public de radiodifuziune, Radio Romania Actualitați,…

Știai ca cea mai inalta statuie din piatra din Europa se afla in Romania?

12:56, 03.04.2024 - Ascuns in inima Munților Carpați, acolo unde apele albastre ale Dunarii sculpteaza granița dintre Romania și Serbia, se ridica una dintre cele mai impresionante și mai puțin cunoscute minuni ale Europei – Monumentul lui Decebal. Aceasta sculptura uriașa, cea mai mare statuie din piatra a Europei, infațișeaza…

Un ruj roșu vechi de 3.600 de ani, descoperit in Iran

13:50, 14.03.2024 - Un ruj roșu vechi de 3.600 de ani a fost descoperit in Iran și este cel mai vechi gasit vreodata, potrivit Yahoo News .Ceea ce oamenii de știința cred ca este un ruj din Epoca Bronzului, cu o culoare roșu intens a fost descoperit in Iran. Se sugereaza ca iranienii antici ar fi putut sa iși roșeasca…

Podul Cetații s-a terminat, obiectivul poate fi vizitat

17:26, 28.02.2024 - Muzeul Național al Bucovinei anunța ca incepand cu data de 1 martie Cetatea de Scaun a Sucevei se redeschide pentru vizitare. ”Ca in povești, ne-am dat peste cap și am terminat podul cel nou al Cetații de Scaun a Sucevei (mulțumim oștirilor de daruiți lucratori care pun piatra langa piatra și fir de…


Ce parere ai despre aceasta stire?