Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Vârsta de la care ar trebui să muncim numai 3 zile pe săptămână: motivele pentru care este recomandată reducerea numărului de ore lucrate

Publicat:

Un program de lucru de opt ore sau mai multe pe zi, timp de cinci zile pe saptamana, afecteaza negativ abilitatile cognitive, puterea de concentrare, creativitatea si puterea de gasi solutii problemelor in cazul angajatilor care au implinit varsta de 40 de ani, conform unui studiu realizat de „ of and ”. (Institutul de si din Melbourne, Australia).

Cel mult 30 de ore lucrate dupa varsta de 40 de ani 

In urma cercetarii, oamenii de stiinta au ajuns la concluzia ca numarul de ore lucrate intr-o…

Citeste articolul mai departe pe adevarul.ro…  

Sursa articol: adevarul.ro


Stiri pe aceeasi tema

Cercetatorii fac un anunț istoric: apare medicamentul care va face sa ne creasca dinții pierduți / Data la care incep testele pe oameni

07:20, 12.05.2024 - Evidențiat pentru prima data in cadrul unui studiu in 2021, un medicament pentru creșterea dinților va intra in sfarșit in testele pe oameni in acest an. Au fost acoperite planurile pentru ca medicamentul sa ajunga la studii clinice anul trecut, iar acum, se pare ca testele pe oameni au fost programate…

Cum vede Gen-Z varsta la care incepe batranețea?

12:50, 07.05.2024 - Intr-o societate in care varsta este adesea privita ca un factor limitativ, un nou studiu aduce in prim-plan ideea ca batranețea este mai mult o problema de perspectiva decat de resurse personale. Cercetarea recenta arata ca atitudinea și abordarea resurselor individuale pot influența semnificativ modul…

Un obicei care ar trebui schimbat. Rezultatele unui studiul al Poliției Romane

13:46, 03.05.2024 - Politia Romana, prin Institutul de Cercetare si Prevenire a Criminalitatii, a efectuat un studiu privind descrierea obiceiurilor de utilizare a internetului de catre populatia adulta din Romania, rezultand, printre altele, ca aproximativ o treime dintre cei care au raspuns, atunci cand fac cumparaturi…

Locurile de munca mai puțin solicitante, din punct de vedere mental, dezvolta un risc ridicat in apariția demenței

11:06, 18.04.2024 - Cercetatorii au descoperit ca, cu cat oamenii isi folosesc mai mult creierul la locul de munca, cu atat mai bine par sa fie protejati impotriva problemelor de gandire si de memorie care apar odata cu inaintarea in varsta, potrivit The Guardian. Persoanele cu locuri de munca de rutina si repetitiva…

Ești sau nu ești neandertalian? 6 trasaturi care te ajuta sa-ți dai seama

11:01, 07.04.2024 - Exista, aflam cu surprindere, șase trasaturi care sugereaza ca ai ADN neandertalian: de la fumat la… parul drept. In oamenii moderni, pana la doua procente din ADN-ul nostru provine de la stramoșii noștri neandertalieni. ADN-ul de la neandertalieni are efecte mici, dar detectabile, asupra oamenilor…

Cum poate un pensionar sa continue munca, dupa ce a ieșit la pensie

20:55, 30.03.2024 - Potrivit datelor comunicate de Ministerul Muncii la o interpelare facuta de grupul parlamentar AUR, in decembrie 2023, putin peste 185.000 de pensionari din Romania aveau venituri din salarii. Acești pensionari, raportați de angajatori la Fisc prin declaratia 112, reprezentau o mica parte din totalul…

Rezultatele celui mai amplu studiu post-vaccinare anti-COVID. Ce probleme medicale pot aparea dupa vaccinare

11:45, 23.02.2024 - Cel mai amplu studiu pana in prezent privind vaccinurile impotriva COVID a analizat problemele medicale in randul a aproape 100 de milioane de persoane imunizate. Studiul, care a analizat siguranța vaccinurilor anti-COVID-19, aduce in atenție posibile conexiuni intre administrarea acestora și creșteri…

Studiul care rastoarna tot! Efectele adverse ale vaccinarii anti-COVID: Cercetatorii au descoperit riscuri de afecțiuni grave

21:40, 22.02.2024 - Studiul care rastoarna tot! Efectele adverse ale vaccinarii anti-COVID. Cercetatorii au descoperit riscuri de afecțiuni grave Avem rezultatele celui mai mare studiu al efectelor adverse post-vaccinare COVID-19. Testele au fost facute pe 99 de milioane de persoane vaccinate, iar afectiunile cardiace,…


Ce parere ai despre aceasta stire?