Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Uzul armelor de foc nu-i aşa de simplu: Mi-a intrat hoţul în casă! Pot să-l împuşc?

Publicat:

A intrat cineva peste voi in casa, in toiul noptii, si va temeti pentru viata voastra? Legea va da dreptul sa puneti mana pe pistol si sa-l impuscati pe intrus! Dar, atentie, asta nu inseamna ca puteti tine pistolul sub perna sau pe noptiera! Daca sunteti victima unei infractiuni, legea va da dreptul sa va aparati, de exemplu, sa-l loviti pe cel care va ataca, fie cu pumnii, picioarele, fie cu ce obiecte aveti la indemana. Puteti inclusiv sa ripostati cu o arma de foc sau cu o arma neletala (cu gaz ori cu bile). Dar cum ramane cu deja celebra conditie ca „apararea trebuie sa fie proportionala…

Citeste articolul mai departe pe obiectivvaslui.ro…  

Sursa articol: obiectivvaslui.ro


Stiri pe aceeasi tema

Conditiile de eliberare a pasaportului simplu temporar, revizuite! Legea, promulgata de presedintele Romaniei (DOCUMENT)

13:45, 03.06.2024 - Presedintele Romaniei, Klaus Iohannis, a semnat luni, 3 iunie 2024, Decretul privind promulgarea Legii pentru modificarea si completarea Legii nr. 248 2005 privind regimul liberei circulatii a cetatenilor romani in strainatate PL x 199 25.03.2024 . Potrivit documentului, datele biometrice si setul de…

Pasaport european pentru arme de foc – ­document cu care se poate circula in ­statele membre

00:20, 22.05.2024 - Ieri, deputatii au adoptat un proiect de lege care modifica si completeaza Legea nr. 295/2004 privind regimul armelor si munitiilor, avand ca scop simplificarea procedurilor administrative, reducerea birocratiei, sporirea ordinii si sigurantei publice, precum si a vietii si integritatii corporale a…

Pasaport european pentru armele de foc

14:40, 21.05.2024 - Deputatii au adoptat, marti, un proiect de lege care modifica si completeaza Legea nr. 295/2004 privind regimul armelor si munitiilor, avand ca scop simplificarea procedurilor administrative, reducerea birocratiei, sporirea ordinii si sigurantei publice, precum si a vietii si integritatii corporale…

Ai dreptul sa darami gardul vecinului construit pe proprietatea ta? Legea spune clar, cum trebuie sa procedezi

21:05, 19.05.2024 - Gardul care separa doua proprietați a fost motivul mai multor certuri de-a lungul timpului. Codul Civil ne ofera mai multe informații cu privire la gardului vecinului. Avem voie sa-l daramam daca este pe proprietatea noastra? Aflați in randurile urmatoare. Putem darama gardul vecinului daca l-a construit…

Horia Constantinescu, candidatul PSD pentru Primaria Constanta: Taluzul din dreptul plajei se prabuseste pe zi ce trece mai mult!" (VIDEO)

12:00, 06.05.2024 - Horia Cosntantinescu, candidatul PSD pentru Primaria Constanta vorbeste despre situatia taluzului din dreptul plajei Modern, care se prabuseste pe zi ce trece mai mult. Este vorba despre zona cuprinsa de strada Mihai Eminescu ndash; Restaurant Zorile ndash; Plaja Modern, dar si terenul din vecinatatea…

Arme letale confiscate de polițiștii clujeni. Erau folosite la braconaj cinegetic!

10:25, 30.04.2024 - Poliția din Cluj a descoperit mai multe cazuri de nerespectare a legislației in domeniul armelor și munițiilor. Un tanar de 27 de ani a fost depistat ținand in captivitate un caprior, fara drept, in comuna Cuzdrioara. Capriorul a fost ridicat de polițiști și predat A.J.V.P.S. Cluj, care a procedat la…

Sindicalistii Cartel ALFA solicita Guvernului sa reanalizeze legea privind sistemul public de pensii

14:55, 27.03.2024 - ”Confederatia Nationala Sindicala Cartel ALFA va solicita reanalizarea legii nr. 360/2023 - legea privind sistemul public de pensii . In urma semnalelor transmise anterior, reprezentantii CNS Cartel ALFA au evidentiat disfunctionalitatile din textul legii, in contrast cu unele opinii exprimate de reprezentantii…

Dreptul la moștenire al fraților: cand pot pierde aceștia dreptul la avere. Ce scrie in lege, de fapt

15:06, 15.03.2024 - Legea moștenirii s-a modificat la inceputul anului 2024 și prevede noi reguli pentru a imparți averea intre moștenitori. Dreptul la moștenire al fraților este și el supus unor noi reglementari. In primul rand, moștenirea este de doua feluri: legala și testamentara. Atunci cand vorbim despre testament,…


Ce parere ai despre aceasta stire?