Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Unde sunt stocate amintirile? Un studiu recent indică membrana neuronilor

Publicat:

Creierul este responsabil pentru controlul majoritații activitaților corpului. Capacitațile sale de procesare a informațiilor sunt cele care ne permit sa invațam și este depozitul central al amintirilor. Dar cum se formeaza amintirile și unde sunt localizate in creier?Deși neurologii au identificat diferite regiuni ale creierului in care sunt stocate amintirile, cum ar fi hipocampul, situat in mijlocul creierului, neocortexul din stratul superior al creierului și cerebelul de la baza craniului, inca nu au fost identificate structuri moleculare specifice din acele zone, implicate in formarea amintirilor

Citeste articolul mai departe pe scientia.ro…  

Sursa articol: scientia.ro


Stiri pe aceeasi tema

O nou studiu spulbera veganismu: Consumul de carne ajuta la funcționarea corecta a creierului

05:36, 25.04.2024 - O dieta sanatoasa si echilibrata este asociata cu o mai buna sanatate a creierului si cu bunastarea mintala, sugereaza un nou studiu citat miercuri de DPA/PA Media. Cercetarea, efectuata de oameni de stiinta din Marea Britanie, aduce noi informatii referitoare la modul in care preferintele alimentare…

36% dintre romani folosesc smartphone-ul peste 7 ore pe zi, arata un studiu recent

12:55, 18.04.2024 - Un studiu recent realizat de Xiaomi in perioada martie-aprilie 2024 a relevat faptul ca 36,3% dintre romani utilizeaza smartphone-ul pentru mai mult de 7 ore pe zi, subliniind astfel dependența crescuta de aceste dispozitive in viața de zi cu zi. Cercetarea, desfașurata pe un eșantion de 1.690 de respondenți,…

Secretele ascunse ale creierului: Revelațiile neuronilor 'zombie'

00:40, 16.04.2024 - Un grup de cercetatori portughezi a identificat, in mod accidental, "neuroni zombi" in creierul șoarecilor - acestea nu sunt creaturi infricoșatoare care consuma carne și raspandesc virusuri, ci celule care inceteaza sa interacționeze in mod normal, chiar daca sunt inca funcțional vii. Aceasta descoperire…

Suplimentul zilnic de fibre poate imbunatați funcția creierului la adulții in varsta, potrivit unui studiu recent

15:55, 01.04.2024 - Nutriționiștii au demonstrat, recent, ca sanatatea intestinala și sanatatea creierului pot fi imbunatațite cu ajutorul unor suplmente. Noi cercetari arata un supliment de fibre ar putea fi folosit pentru a imbunatați funcția creierului la adulții in varsta.

Persoanele cu boli de inima sufera intai modificari la nivelul creierului (studiu)

01:06, 31.03.2024 - O noua analiza la care au participat peste 13.000 de persoane a relevat ca modificarile vaselor de sange din creier, care pot creste riscul de accident vascular cerebral (AVC) si dementa, sunt frecvente la persoanele cu o serie de afectiuni cardiace, indiferent daca au suferit sau nu un AVC.  O…

CONCLUZIILE UNUI STUDIU RECENT Legatura neașteptata intre pierderea rapida in greutate și riscul de cancer

10:50, 07.03.2024 - Descoperirile subliniaza importanța investigarii oricarei scaderi neașteptate in greutate și a menținerii unui stil de viața sanatos pentru prevenirea bolilor și imbunatațirea calitații vieții. The post CONCLUZIILE UNUI STUDIU RECENT Legatura neașteptata intre pierderea rapida in greutate și riscul…

Cel mai amplu studiu privind efectele secundare ale vaccinului anti-COVID-19 indica mici creșteri ale incidenței unor afecțiuni

14:01, 24.02.2024 - Cel mai mare studiu de pana acum privind vaccinurile impotriva Covid a analizat problemele medicale aparute in randul a aproape 100 de milioane de persoane imunizate. Au fost observate mici creșteri ale problemelor neurologice, de sange și cardiace, informeaza  360medical.ro . Specialiștii spun insa…

Muzica mentine creierul in forma

00:45, 13.02.2024 - Mai multe studii au demonstrat ca muzica poate avea o mulțime de beneficii pentru creier, inclusiv imbunatațirea funcțiilor cognitive, conservarea memoriei, dezvoltarea legaturilor sociale și susținerea unei stari de spirit bune. Este important de menționat ca beneficiile par sa fie mai semnificative…


Ce parere ai despre aceasta stire?