Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Un nou studiu arată că omul de Neanderthal nu era 'aplecat' și 'neîndemânatic' așa cum se credea

Publicat:

Oameni de stiinta israelieni au reconstruit coloana vertebrala si cutia toracica a omului de Neanderthal cu ajutorul tehnologiei 3D si au descoperit ca acesta nu era atat de aplecat si de neindemanatic pe cum se credea anterior, a notat duminica Ynet, citat de Xinhua, informeaza Agerpres.

Omul de Neanderthal este un stramos al omului modern, care a aparut cu circa 400.000 de ani in urma si a disparut acum aproximativ 30.000 de ani.

Acesti stramosi ai omului modern erau vanatori-culegatori, traiau in pesteri, erau capabili sa faca foc, realizau unelte din cremene si au supravietuit…

Citeste articolul mai departe pe stiripesurse.ro…  

Sursa articol: stiripesurse.ro


Stiri pe aceeasi tema

Studiu: Mai multi oameni ar alege sa cumpere masini Tesla, daca Elon Musk nu ar fi la conducerea companiei

08:45, 02.04.2024 - Numarul clientilor potentiali ai Tesla din SUA a inceput sa scada, conform unui studiu Caliber, scrie Reuters. Daca in noiembrie 2021 70% dintre americani luau in considerare sa cumpere o masina Tesla, numarul a scazut la doar 31% in luna februarie a acestui an. Datele arata o scadere de 8% doar in…

Romanii care vor lua mai multi bani la pensie. In ce an s-au retras acesti oameni din campul muncii. Vezi daca esti pe lista lor!

09:15, 30.03.2024 - Șeful Casei de Pensii, Daniel Baciu, a vorbit despre recalcularea pensiilor. Oficialul a anuntat ca totul este in grafic, deși timpul este foarte scurt. Baciu a explicat ca software-ul folosit se bazeaza pe datele pe care le-au colectat și le-au digitalizat in aceasta perioada. Iar dosarele constituie…

Siegfried Muresan: Anul trecut, peste 12 milioane de persoane au zburat din Romania spre sau dinspre Spatiul Schengen

12:56, 02.03.2024 - Europarlamentarul liberal Siegfried Muresan a explicat ca 12 milioane de romani au folosit, numai anul trecut, zboruri spre si dinspre Spatiul Schengen. El a afirmat ca spera ca Romania sa obtina cat de curand aderarea deplina la Schengen, dar a admis ca discutiile pe acest subiect vor avea loc in…

Un nou studiu sugereaza ca evoluția pasarilor a inceput cu mult inainte de dispariția dinozaurilor

18:36, 19.02.2024 - Un nou studiu ofera argumente ca evolutia pasarilor moderne a inceput cu mult mai devreme decat se credea, precedand disparitia dinozaurilor, transmite luni agenția Xinhua, citata de Agerpres.

Studiu: Frunzele de Ginkgo ar putea accelera recuperarea cognitiva dupa un accident vascular cerebral

20:10, 13.02.2024 - Un studiu efectuat in China a aratat ca o substanta extrasa din frunzele si semintele uscate ale arborelui Ginkgo ar putea imbunatati recuperarea cognitiva precoce dupa un accident vascular cerebral (AVC), informeaza Xinhua. Cercetatorii asiatici, condusi de cei de la Spitalul Tiantan din Beijing,…

Sangele persoanelor care traiesc 100 de ani arata diferențe majore fața de ceilalți oameni. Care este secretul centenarilor, potrivit ultimului studiu

18:35, 10.02.2024 - Un studiu recent, la care au participat zeci de mii de oameni, a descoperit ca sangele persoanelor care traiesc 100 de ani arata diferențe majore fața de ceilalți oameni. Cercetatorii au dezvaluit care ar putea fi secretul centenarilor. Un studiu elaborat Poate pare greu de crezut, dar centenarii reprezinta…

Incepe scandalul pe impozitarea concendiilor medicale: Se cere prima derogare oficiala!

14:35, 06.02.2024 - Coalitia Organizatiilor Pacientilor cu Afectiuni Cronice a solicitat marti autoritatilor eliminarea impozitarii cu 10% a concediilor medicale pentru pacientii cronici si cu boli rare."Reglementarile din Romania au mers multa vreme pe considerarea pacientilor cronici ca fiind asistati social, pensionari,…

Un nou potential tratament impotriva cancerului mamar agresiv, descoperit de cercetatori australieni (studiu)

01:30, 06.02.2024 - Cercetatorii au descoperit un nou medicament care poate inhiba cu succes dezvoltarea celei mai agresive forme de cancer de san, conform unui studiu publicat luni, transmite agentia Xinhua. Un studiu preclinic condus de Universitatea din Adelaide, Australia, este considerat promitator in lupta impotriva…


Ce parere ai despre aceasta stire?