Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Uitarea, marea groază a omului modern. Medic neurolog: „Nu moartea neuronilor duce la pierderea memoriei“

Publicat:

Cu toate ca exista numeroase creatii populare care sa scuze uitarea, precum "Si uitarea e scrisa in legile omenesti" sau "Memoria scade daca nu o folosesti", tot mai multe persoane se plang de faptul ca uita chiar si informatiile pe care le-au invatat in ziua respectiva. Medicii sustin ca acest lucru se datoreaza in mare partea faptului ca creierul nostru nu este antrenat si nu este hranit indeajuns, iar slabirea conexiunilor dintre neuroni cauzeaza aceste efecte, deloc placute mai ales daca profesia pe care o avem sau stilul nostru de viata anecesita multa rigurozitate in planificarea detaliilor. 

Citeste articolul mai departe pe adevarul.ro…  

Sursa articol: adevarul.ro


Stiri pe aceeasi tema

Diete speciale. Ce inseamna sa fii pescetarian și cat de greu poți ține aceasta dieta

13:05, 23.05.2024 - Intr-o lume in care alimentația sanatoasa și sustenabilitatea devin prioritați tot mai importante, dieta pescetariana caștiga popularitate. Aceasta dieta reprezinta o abordare alimentara care imbina beneficiile vegetarianismului cu consumul de pește și fructe de mare. Deși pescetarianismul nu este o…

Actualitate medicala/ Jumatate din informatii sunt ­uitate intr-o ora si 66% dupa o zi

21:15, 08.05.2024 - Vi s-a intamplat vreodata sa uitați daca ați incuiat ușa sau daca ați scos fierul de calcat din priza atunci cand ați plecat de acasa? Astfel de momente sunt normale și mult mai frecvente decat ați banui. Asta pentru ca memoria este selectiva și influențata de o varietate de factori, precum emoțiile.…

Miraculoasa scrumbie de Dunare. Medicii, despre efectele asupra sanatații: ajuta inima, creierul și ne ferește de depresie

14:56, 25.04.2024 - Considerata ca fiind unul dintre cei mai sanatoși pești din lume, scrumbia de Dunare este bogata in acizi grași Omega3, calciu, vitamina D și seleniu. De asemenea are proprietați antiinflamatoare și antioxidante, ajuta inima, creierul și ne ferește de depresie

Adio insomnii, cu melatonina?

05:15, 11.04.2024 - Melatonina este un hormon produs natural de glanda pineala din creier și este implicata in reglarea ciclului de somn-veghe, adica ajuta la alternarea intervalelor de timp in care o persoana doarme sau este activa. Melatonina reprezinta o recomandare uzuala de administrare sub forma de supliment pentru…

Alimentele care nu ar trebui sa fie consumate dupa 60 de ani

15:50, 27.03.2024 -   Terapeuții din intreaga lume avertizeaza ca metabolismul incetinește odata cu trecerea anilor, astfel ca sistemul digestiv face fața mult mai greu digestiei și asimilarii alimentelor. Mai ales cele grele și nu foarte utile – alimentele de conveniența, alimentele grase și picante, fast-food-ul etc.…

Vrei sa iți imbunatațești memoria? Un cercetator in neuroștiințe dezvaluie 5 obiceiuri simple

23:40, 24.03.2024 - Sanatatea creierului este un aspect critic, dar adesea trecut cu vederea, al sanatații și bunastarii generale. Protejarea acestuia poate reduce riscul de a dezvolta boala Alzheimer și demența. Un cercetator in neuroștiințe dezvaluie 5 obiceiuri simple pentru imbunatațirea memoriei. Rachelle Summers…

Peștele-minune. Scrumbia de Dunare curata vasele de sange de grasimi si reduce riscul de tromboza

14:45, 15.03.2024 - Scrumbia este un pește salbatic care migreaza din Marea Neagra in Dunare, pentru reproducere și nu se hranește pe tot traseul dus-intors. Scrumbia de Dunare are numeroase beneficii pentru sanatate. Specialistii au plasat-o pe primul loc in topul celor mai sanatoase si gustoase soiuri de peste. Secretul…

Oua de tenie in creierul unui barbat, in urma consumului de sunca insuficient gatita

07:10, 15.03.2024 - Un barbat din SUA, care se plangea de migrene frecvente, a fost gasit cu oua de tenie in creier, probabil in urma consumului de sunca insuficient gatita. Barbatul, in varsta de 52 de ani, a mers la medic dupa ce migrenele sale obisnuite s-au agravat, iar pastilele obisnuite nu mai functionau, anunta…


Ce parere ai despre aceasta stire?