Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Tesuturi cerebrale fosilizate de dinozaur, descoperite in premiera de cercetatori

Publicat:

Oamenii de stiinta britanici si australieni au identificat primul tesut cerebral fosilizat de dinozaur, ce parea o piatra maro neinsemnata, gasita in urma cu peste un deceniu de un cautator amator de fosile, in sudul Angliei, informeaza BBC. Acel creier fosilizat, gasit de cautatorul amator de fosile Jamie Hiscocks in apropiere de Bexhill, o localitate din comitatul britanic Sussex, in 2004, apartine cel mai probabil unui exemplar dintr-o specie asemanatoare cu Iguanodon - un erbivor urias, care a trait in Cretacicul timpuriu, in urma cu 133 de milioane de ani. Intr-un raport al acestei cercetari,…

Citeste articolul mai departe pe ziuanews.ro…  

Sursa articol: ziuanews.ro


Stiri pe aceeasi tema

Felix Goldbach, numit prodecan al Facultații de Științe și Arte a UVT

20:10, 16.05.2024 - Dupa 18 ani de la unirea facultaților de Științe și Muzica, Departamentul de Arte vine astazi cu un reprezentant in conducerea Facultații de Științe și Arte (FSA) din cadrul Universitații “Valahia” din Targoviște. Dupa ce lect. univ. dr Felix. Constantin Goldbach a caștigat un loc binemeritat in Senatul…

Cum s-a vazut aurora boreala din Romania și cum pot fi oamenii afectați de contextul in care s-a produs acest fenomen optic

12:40, 11.05.2024 - Aurora boreala a fost vizibila din Romania in noapte de 10 spre 11 mai 2024. Fenomenul a fost vizibil in contextul in care s-au produs eruptii solare care au perturbat campul magnetic al Pamantului.

De ce ne place berea rece? Un studiu explica motivul chimic

07:00, 11.05.2024 - Vara e aproape, temperaturile cresc, iar o bere rece pare soluția perfecta pentru a ne racori. Dar de ce ne place berea rece? Oamenii de știința de la Academia Chineza de Științe au gasit raspunsul.

A fost descoperita o parte esențiala din trecutul Pamantului - locul unde s-a produs ruptura dintre America de Sud și Africa

04:20, 03.05.2024 - O echipa de cercetatori a descoperit ca rocile antice și fosilele unor reptile marine disparute de mult timp din Angola demonstreaza in mod clar o parte importanta din trecutul Pamintului - divizarea Americii de Sud și a Africii și formarea ulterioara a Oceanului Atlantic de Sud. Studiul este publicat…

Se intampla cu adevarat: Oamenii vor pierde timp din viața lor in urmatorii ani. Se schimba rotația Pamantului

15:21, 28.03.2024 - Intr-o zi, in urmatorii doi ani, toata lumea de pe glob va pierde o secunda din timpul lor. Momentul exact in care se va intampla acest lucru este influențat de oameni, potrivit unui nou studiu, deoarece topirea gheții polare modifica rotația Pamantului și schimba timpul insuși. Orele și minutele…

O eclipsa totala de soare va avea loc pe 8 aprilie. De unde va fi vazuta și ce iși propun oamenii de știința FOTO

17:30, 22.03.2024 - Orice punct de pe suprafața Pamantului ar trebui sa experimenteze o eclipsa totala de soare doar o data la 375 de ani, in medie. Locuitorii din Carbondale, Illinois sunt pe cale sa traiasca o astfel de experiența pentru a doua oara, in doar șapte ani.

Erupție pe soare: o furtuna magnetica lovește Pamantul in scurt timp (VIDEO)

14:16, 08.03.2024 - O erupție a avut loc pe Soare, iar o furtuna magnetica este așteptata pe Pamant, relateaza  publicația The Watchers. Se pare ca erupția a avut locpe 5 martie. Furtuna magnetica e așteptata sa atinga ușor Pamantul la sfarșitul zilei de 8 martie, iar pe 9 martie sunt posibile mici furtuni geomagnetice…

Se intampla o data la patru ani: 2024, an bisect! Saltul de credința, semnificația spirituala a zilei de 29 februarie

23:35, 27.02.2024 - Aceasta zi speciala este, de fapt, una de recuperare. Pamantului ii ia cu aproape șase ore mai mult sa mearga in jurul Soarelui decat cele 365 de zile din anul nostru calendaristic. De aceea, adaugam o zi atipica de 24 de ore la fiecare patru ani. „Dupa doar un secol fara zi bisecta, vara nu avea sa…


Ce parere ai despre aceasta stire?