Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Teoria relativitatii ar putea fi gresita

Publicat:

 Cercetatorii de al CERN (Geneva) au anuntat ca unul dintre principiile de baza ale fizicii ar putea fi gresit. Ei sustin ca au descoprit particule subatomice care calatoresc mai repede decat viteza luminii fapt care contrazice teoria relativitatii a lui . Potrivit teoriei relativitatii a lui Einstein, nimic nu poate calatori In cosmos cu o viteza mai mare decat viteza luminii, adica de 299.792 km/secunda. Cercetatorii din cadrul CERN  sustin ca au descoperit o particula subatomica, neutrinul,  care se deplaseaza cu viteze superioare. Neutrinul ar fi calatorit cu [...]

Citeste articolul mai departe pe www.brasovultau.ro…  

Sursa articol: www.brasovultau.ro


Stiri pe aceeasi tema

O „eroare cosmica” descoperita in universul indepartat ii forțeaza pe astronomi sa regandeasca teoria relativitații a lui Einstein

07:05, 26.05.2024 - In ultimii 100 de ani, nenumarate studii au aratat ca cea mai importanta teorie a lui Albert Einstein - teoria relativitații generale - este de neinlocuit și capabila in atat de multe privințe, de la prezicerea gaurilor negre și pana la ghidarea tehnologiei GPS, scrie Business Insider. Totuși, pe masura…

Datele obtinute de la o gaura neagra demonstreaza, pentru prima data, o teorie cheie a lui Einstein formulata acum 100 de ani

15:55, 16.05.2024 - Cercetatorii au confirmat, in sfarșit, una dintre predicțiile cheie formulate de Albert Einstein in teoria sa despre gravitație, si anume aceea ca, de fapt, gaurile negre au o atractie gravitationala extrem de puternica.

A fost descoperita o noua proprietate a luminii, care pune la indoiala ințelegerea noastra privind interacțiunea cu materia

21:55, 11.05.2024 - In studiul lor publicat in revista ACS Nano, oamenii de știința explica faptul ca au descoperit ca fotonii, care sunt particule de lumina, pot capata un impuls foarte mare atunci cand sunt confinați in spații minuscule din siliciu. Aceasta proprietate este similara cu modul in care se comporta electronii…

Un nou virus ciudat se raspandește cu viteza luminii: va provoca o noua pandemie la nivel global

23:20, 20.04.2024 - Urmatoarea pandemie ar putea fi cauzata de virusul gripal, avertizeaza oamenii de stiinta, scrie The Guardian, citand datele unui studiu care va fi publicat weekendul viitor, informeaza News.ro.

Profitul net al Huawei s-a dublat in 2023. Cu viteza luminii cresc veniturile companiei chineze, in ultimii patru ani

10:05, 30.03.2024 - Compania chineza de telecomunicatii Huawei a declarat vineri ca profitul sau net pentru 2023 s-a dublat, datorita ofertelor mai bune de produse, relateaza CNBC.  Compania a atribuit, de asemenea, profitul mai mare cresterii veniturilor anuale de 9,6%, la 704,2 miliarde de yuani (99,18 miliarde…

CERN: cercetatorii vaneaza misterioasele particule-fantoma

11:10, 25.03.2024 - O echipa de fizicieni se straduiește sa dezlege enigma particulelor „fantoma” din jurul nostru, o descoperire ce ar putea revoluționa ințelegerea noastra asupra adevaratei naturi a Universului. Cercetatorii de la Centrul European pentru Cercetari Nucleare (CERN) au aprobat un experiment destinat sa…

Cele mai periculoase zodii și exemplele concrete care susțin teoria

06:05, 22.03.2024 - Intr-un univers unde mitul și realitatea se incrucișeaza frecvent, astrologia continua sa captiveze și sa invaluie in mister mințile multora. Secole de-a randul, umanitatea a privit spre ceruri cautand ințelesuri și credința ca alinierile planetare la naștere pot scoate la iveala aspecte fundamentale…

20 martie 1916 – Albert Einstein publica teoria generala a relativitații

08:01, 20.03.2024 - In data de 20 martie 1916, lumea științifica a fost martora unui eveniment de cotitura: publicarea teoriei generale a relativitații de catre Albert Einstein. Aceasta teorie a revoluționat modul in care ințelegem gravitația, spațiul și timpul, marcand un punct de inflexiune in fizica moderna. Contextul…


Ce parere ai despre aceasta stire?