Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Telemedicina ar putea salva vieților celor care nu au acces ușor la medicina clasică

Publicat:

Daca pandemia de Covid-19 a avut vreo latura pozitiva in Romania, aceea a fost introducerea telemedicinei in practica medicala curenta. O practica la care tarile mari dar si dezvoltate a apelat de foarte mult timp. Medicii romani spun ca este cea mai simpla cale pentru ca oricine sa aiba acces la servicii medicale sigure si de calitate. Pe de alta parte, telemedicina reduce costurile, permite medicilor sa comunice foarte rapid si eficient cu pacientii, dar si intre ei, anuleaza distante si ofera oportunitati infint superioare celor pe care le ofera medicina clasica. Aceasta optiune este capabila…

Citeste articolul mai departe pe ziaruldeiasi.ro…  

Sursa articol: ziaruldeiasi.ro


Stiri pe aceeasi tema

Romania a intrat in Top 10 al țarilor unde copiii de 11 ani consuma alcool

17:25, 25.04.2024 - Un studiu elaborat de Organizația Mondiala a Sanatații, OMS, surprinde o situație alarmanta in ceea ce privește numarul copiilor romani cu varste de 11 ani care au consumat alcool. Citește și: Video. Prinși in flagrant la Pitești. Vindeau droguri de risc și de mare mare risc! Studiul, realizat in perioada…

OMS recunoaște detaliul omis, care a dus la infectari masive cu COVID 19: Cum s-a raspandit, de fapt, boala

15:40, 19.04.2024 - Organizația Mondiala a Sanatații și aproape 500 de experți au cazut de acord pentru prima data asupra a ceea ce inseamna ca o boala sa se raspandeasca prin aer, in incercarea de a evita confuzia de la inceputul pandemiei de Covid-19, despre care unii oameni de știința au spus ca a costat vieți. Organizația…

”Sanatatea mea, dreptul meu!”. Ziua Mondiala a Sanatații

15:00, 07.04.2024 - ■ acesta este sloganul sub care in 2024 este marcata Ziua Mondiala a Sanatații ■ pe 7 aprilie 1948 era inființata Organizația Mondiala a Sanatații ■ din pacate, multe din guverne din lume nu asigura suficiente fonduri pentru susținerea sistemului ■ Romania aloca doar 5,5% din PIB cheltuielilor cu sanatatea…

Peste un miliard de oameni sufera de aceasta afecțiune, iar cifrele vor crește

09:45, 16.03.2024 - Oamenii de știința confirma ca acum sunt peste un miliard de oameni obezi, in lume, scrie Science Alert . Iar, in urmatorii zece ani, obezitatea in randul adulților va crește cu peste 60%, iar obezitatea infantila va crește cu peste 100%, fața de anul 2020 . Cauza nu este legata de cantitatea de mancare,…

La nivel mondial, speranta de viata a scazut cu un an si jumatate in timpul pandemiei Covid-19

12:21, 12.03.2024 - Speranta medie de viata, care a crescut constant timp de decenii in intreaga lume, a scazut brusc in anii 2020 si 2021, in timpul apogeului pandemiei de COVID-19, conform unui studiu publicat marti in jurnalul stiintific Lancet. Speranta de viata a scazut in aceasta perioada in marea majoritate (84%)…

Organizatia Mondiala a Sanatatii a donat sistemului integrat de urgenta din Romania echipamente medicale in valoare de peste 400.000 de euro

11:20, 01.03.2024 - Seful Departamentului pentru Situatii de Urgenta (DSU), Raed Arafat, a anuntat, vineri, ca echipamente medicale de peste 400.000 de euro au fost donate de catre Organizatia Mondiala a Sanatatii, acestea urmand sa fie folosite, in principal, pentru acordarea asistentei medicale de urgenta. Raed Arafat…

Cei mai periculoși indulcitori artificiali

17:11, 19.02.2024 - In ultimii ani tot mai mulți specialiști au ridicat semne de intrebare cu privire la efectele pe termen lung ale consumului de indulcitori artificiali. Iata cațiva dintre indulcitorii despre care unele studii au sugerat potențiale riscuri pentru sanatate atunci cand sunt consumați in cantitați mari…

FOTO | Imagini și informații cutremuratoare: 'Medicii opereaza fara anestezie, iar pacienții sunt lasați sa țipe de durere'

06:05, 19.02.2024 - Medicii din Gaza au descris operarea pacienților fara anestezie, refuzul persoanelor cu afecțiuni cronice și tratarea ranilor in stare de putrefacție cu provizii medicale limitate. "Din cauza lipsei de analgezice, lasam pacienții sa țipe ore intregi", a declarat unul dintre ei pentru BBC.Organizația…


Ce parere ai despre aceasta stire?