Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Succesorul Angelei Merkel la șefia CDU va fi ales prin vot prin corespondenţă în ianuarie

Publicat:

Congresul Uniunii Crestin-Democrate din Germania (CDU), prevazut pentru 15-16 ianuarie, se va desfasura online, iar ulterior liderul formatiunii va fi ales prin vot prin corespondenta, relateaza luni DPA si AFP, potrivit AGERPRES.

La congresul din ianuarie, amanat deja de doua ori din cauza pandemiei de COVID-19, vor lua parte 1.001 delegati.

, aflat la putere din 2005, a anuntat ca nu vizeaza un nou mandat dupa alegerile federale din septembrie 2021.

In luna februarie, lidera CDU Annegret Kramp-Karrenbauer a afirmat ca nu doreste sa ii succeada…

Citeste articolul mai departe pe stiripesurse.ro…  

Sursa articol: stiripesurse.ro


Stiri pe aceeasi tema

Klaus Iohannis intra serios in joc: presa din Germania il vede mare favorit pentru șefia NATO

08:35, 22.03.2024 - Datorita candidaturii sale la functia de secretar general al NATO presedintele Romaniei, Klaus Iohannis, trezeste mari sperante in Est: el urmeaza sa-l invinga pe olandezul Mark Rutte, arata un articol publicat in Diepresse. In patria lui steaua presedintelui Romaniei de etnie germana Klaus Iohannis…

Mark Rutte, despre Klaus Iohannis, contracandidatul sau la șefia NATO: „Un om minunat și un lider credibil pentru țara lui”

14:50, 21.03.2024 - Premierul olandez Mark Rutte l-a laudat pe președintele Klaus Iohannis, intrat oficial in competiție pentru funcția de secretar general al NATO, intr-o declarație de presa la Bruxelles, la reuniunea Consiliului European, citat de Digi24.Rutte a fost intrebat de o jurnalista din țara lui cum va fi sa…

Inca o țara nu-l accepta pe rivalul lui Iohannis la șefia NATO? Reacția e clara

08:16, 15.03.2024 - In prezent, premierul olandez Mark Rutte este susținut de SUA, Marea Britanie și Germania, trei din cele mai importante tari ale aliantei Nord-Atlantice, la conducerea NATO. Pe de alta parte, ministrul Afacerilor Externe din Letonia a precizat ca NATO nu ar trebui sa-l numeasca pe Mark Rutte fara o…

Cristian Tudor Popescu, dupa anuntul presedintelui Iohannis: Se autopropune „in forța” la sefia NATO

19:35, 12.03.2024 - Gazetarul Cristian Tudor Popescu a comentat marti, intr-o postare pe Facebook, sansele lui Klaus Iohannis de a ajunge in fruntea NATO, pe care le-a comparat cu cele ale Gabrielei Firea de a fi candidata PSD la Primaria Capitalei."Iohannis se autopropune "in forța" la șefia NATO, așa cum Firea se autopropune…

Cine ar fi candidatul ideal pentru șefia NATO. Olandezul Mark Rutte, preferat de marile puteri ale alianței

18:30, 12.03.2024 - Premierul olandez demisionar Mark Rutte, 57 de ani, pare favorit la șefia NATO. SUA, Marea Britanie, Franța și Germania susțin candidatura sa pentru postul de secretar general al Alianței, in locul lui Jens Stoltenberg, relateaza Financial Times.

Germania și Franța o susțin pe bulgaroaica Kristalina Georgieva pentru un al doilea mandat la șefia FMI

10:10, 12.03.2024 - Germania va sprijini al doilea mandat pentru Kristalina Georgieva, directorul general al Fondului Monetar International (FMI), a declarat ministrul de Finante, Christian Lindner, dupa sprijinul similar anuntat recent de Franta, transmite Reuters, preluat de Agerpres.

SUA, Marea Britanie, Franța și Germania il susțin pe Rutte la șefia NATO

10:40, 23.02.2024 - Statele Unite, Marea Britanie, Franța și Germania și-au aratat joi susținerea fața de Mark Rutte pentru a-i succeda lui Jens Stoltenberg la șefia NATO, plasandu-l intr-o poziție puternica pentru a caștiga conducerea alianței transatlantice, scrie Reuters.

Candidatura olandezului Mark Rutte la șefia NATO, sustinuta de SUA, Marea Britanie si Germania

09:25, 23.02.2024 - Favorit al Statelor Unite, Marii Britanii si Germaniei la conducerea NATO, premierul olandez Mark Rutte este acum sustinut de trei din cele mai importante tari ale aliantei pentru a-i urma lui Jens Stoltenberg in acest post crucial, in plin razboi ruso-ucrainean.


Ce parere ai despre aceasta stire?