Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

SUA pun presiune pe România și pe colegele din NATO: 'Să CONDAMNE public acţiunile ostile ale Iranului'

Publicat:

Ministrul interimar al apararii american, , a lansat joi un apel statelor aliate din cadrul NATO pentru a condamna public actiunile ostile ale Iranului si pentru a lua in considerare participarea la un plan de aparare a cailor maritime strategice din zona Golfului, transmite Reuters.

''Nu cautam un conflict armat cu Iranul, dar suntem pregatiti sa aparam fortele si interesele in regiune. Nimeni nu ar trebui sa confunde retinerea cu vulnerabilitatea'', a declarat Esper la Bruxelles, unde participa la reuniunea ministrilor apararii din tarile NATO, informeaza agerpres.ro.

Citeste articolul mai departe pe stiripesurse.ro…  

Sursa articol: stiripesurse.ro


Stiri pe aceeasi tema

Fostul ministru al Apararii, Vasile Dincu, susține ca Romania sa ofere Ucrainei sistemul Patriot: 'Un refuz ar sterge din contribuția pe care am avut-o'

13:50, 25.05.2024 - Fostul ministru al Apararii, Vasile Dincu (PSD), sustine ca decizia de a trimite rachete Patriot in sprijinul Ucrainei trebuie sa fie asumata ”strategic” de presedintele tarii, prim-ministrul si ministrul Apararii, conform News.ro.

„Doua sau trei drone, precum jucariile copiilor”. Teheranul bagatelizeaza atacul Israelului, dar amenința cu un raspuns „dur și maxim”

16:35, 20.04.2024 - Ministrul iranian de externe a catalogat drept o joaca de copii presupusa riposta israeliana la atacul fara precedent al Iranului, cu sute de rachete și drone, asupra Israelului, și a declarat ca Teheranul nu va raspunde decat daca vor fi vizate "interesele" iraniene, scrie sambata, 20 aprilie, AFP,…

Reuters: Atacul Israelului asupra Iranului a fost atent calibrat, in urma presiunilor SUA și a divergențelor interne, pentru evitarea unei „conflagrații regionale grave”

23:11, 19.04.2024 - Presupusul atac de vineri dimineața al Israelului asupra Iranului, dupa zile de ezitare, a fost de mica amploare și a parut calibrat pentru a reduce riscurile unui razboi major, chiar daca simplul fapt ca el a fost efectuat a spulberat tabuul atacurilor directe pe care Teheranul il incalcase primul,…

Șeful Statului Major confirma. Israelul va raspunde atacului iranian

21:45, 15.04.2024 - Israelul va raspunde Iranului pentru atacul efectuat de acesta cu peste 300 de drone si rachete, a declarat luni seful Statului Major al armatei israeliene, generalul Herzi Halevi, relateaza Reuters. „Lansarea atator rachete, rachete de croaziera si drone asupra teritoriului israelian va primi un raspuns”,…

Ciuca despre posibilitatea blocarii cererii de plata 3 din PNRR: „Se impun noi discuții tehnice cu Comisia Europeana”

10:40, 14.03.2024 - Presedintele PNL, Nicolae Ciuca, anunta joi ca PNL sprijina antreprenorii care incep o afacere de la zero iar definirea unei microintreprinderi prin pragul de 500.000 euro al cifrei de afaceri anuale este esentiala pentru a permite unei companii sa creasca. Liderul PNL afirma ca, daca aprobarea celei…

Ministrul roman al Apararii, despre cooperarea militara cu R. Moldova: „Ii respectam statutul de neutralitate, dar avem elemente de legatura”

10:35, 11.03.2024 - Ministrul roman al Apararii, Angel Tilvar, a declarat intr-un interviu in exclusivitate pentru Digi24 , ca exista o cooperare stransa militara intre Romania și Republica Moldova, dar ca guvernul din țara vecina respecta statutul de neutralitate al țarii noastre.

Ministrul apararii, despre cooperarea militara cu R. Moldova: „Ii respectam statutul de neutralitate, dar avem elemente de cooperare”

21:15, 10.03.2024 - Ministrul apararii, Angel Tilvar, a declarat intr-un interviu in exclusivitate pentru Digi24, ca exista o cooperare stransa militara intre Romania și Republica Moldova, dar ca guvernul roman respecta statutul de neutralitate al țarii vecine.

O noua lovitura in ziua in care Nehammer vine la București. Ministrul austriac: Nu putem discuta de Schengen terestru

09:45, 05.03.2024 - Prezent, luni, la o reuniune a ministrilor de interne si de justitie din UE, Gerhard Karner a fost intrebat de jurnalisti daca in viitorul apropiat se va schimba ceva in pozitia Austriei in ceea ce priveste intrarea deplina in Schengen a Romaniei si Bulgariei, inclusiv cu granitele terestre.„Am avut…


Ce parere ai despre aceasta stire?