Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Studiu: schimbarea stilului de alimentație crește speranța de viață. Ce trebuie să mănânci ca să trăiești mai mult?

Publicat:

Cercetatorii care au condus acest studiu, publicat marți, 8 februarie, in jurnalul PLOS Medicine, au creat un model a ceea ce s-ar putea intampla daca oamenii ar inlocui o „dieta tipica occidentala”, axata pe carne roșie și alimente procesate, cu o „dieta optimizata”, axata pe consumul ridicat de fructe și legume, cereale integrale și nuci, relateaza CNN.Potrivit studiului, daca o asemenea „dieta” este urmata de la o varsta frageda, speranța de viața poate crește cu pana la 13 ani.Mai exact, o femeie care incepe sa manance optim la 20 de ani și-ar putea crește durata de viața cu puțin peste 10…

Citeste articolul mai departe pe libertatea.ro…  

Sursa articol: libertatea.ro


Stiri pe aceeasi tema

Vrei sa traiești cu 10 ani mai mult? Trebuie sa adaugi aceste 3 alimente la dieta

16:00, 03.05.2024 - Longevitatea este un subiect popular. Este o idee atat de fascinanta și atat de inspirata, in parte pentru ca exista o conștientizare din ce in ce mai mare in cultura noastra ca prelungirea duratei de viața poate fi obținuta prin unele dintre cele mai simple și mai placute lucruri pe care le facem,…

Au venit rezultatele preliminare in cazul fetiței de 4 ani din Calarași, care a decedat dupa consumul de pește la gratar: Ce substanțe conținea alimentul

18:36, 02.05.2024 - Au venit rezultatele preliminare in cazul fetiței de 4 ani din Calarași, care a decedat dupa consumul de pește la gratar: Ce substanțe conținea alimentulPrimele analize efectuate asupra carnii de pește care a ucis-o pe fetița de 15 ani din Calarași, au dezvaluit mari probleme. Carnea era plina de…

De ce uitam anumite momente din viața: cum decide creierul nostru ce amintiri sa pastreze - studiu

08:05, 03.04.2024 - Cercetatorii de la NYU Grossman School of Medicine din domeniul neurologiei au identificat un nou mecanism prin care creierul nostru decide ce amintiri sa pastreze. Acest proces implica activitatea unor neuroni specializați care transmit semnale pentru a codifica amintirile. Aceste semnale, denumite…

Tot ce trebuie sa știi despre "gatul de curcan". Cum se poate preveni apariția lui

16:35, 15.03.2024 -  Termenul de "gat de curcan" se refera la aspectul lasat și pliat al pielii de pe gat. Acest fenomen este adesea rezultatul pierderii elasticitații pielii și al slabirii mușchilor din zona gatului. Este un semn comun al imbatranirii dar nu este limitat doar la acesta. Factori precum expunerea la soare,…

Chiar și o bautura energizanta ocazionala poate crește riscul de tulburari de somn

17:06, 08.03.2024 - Bauturile energizante sunt promovate ca o modalitate de a stimula performanța mentala și fizica, dar un nou studiu sugereaza ca consumul acestora – chiar și ocazional – poate interfera cu somnul, relateaza Health.com. Cercetarea, publicata in revista BMJ Open, a constatat o asociere intre consumul de…

Funcționeaza sau nu saptamana de lucru de patru zile?

07:15, 03.03.2024 - O buna parte dintre companii iau in calcul ideea de a implementa modelul de lucru de doar patru zile pe saptamana. Poate reducerea numarului de ore de lucru sa creasca productivitatea generala a unei companii? Un studiu vine cu raspunsul. In timp ce multe companii au implementat modelul saptamanii de…

Oana Radu a vorbit despre cum e viața ei dupa divorțul de Catalin Dobrescu. „Am mai multe personalitați”

11:35, 24.02.2024 - Oana Radu, in varsta de 30 de ani, și Catalin Dobrescu au divorțat in secret, dupa ce s-au casatorit civil in 2020. Artista a acordat recent un interviu in care a vorbit despre cum trece peste momentele dificile, dar și ce s-a intanplat in casnicia ei cu cel care i-a fost soț.„Eu sunt un pic mai polivalenta…

Suplimentul alimentar care ne prelungește viața. In ce produse il gasim și ce ii sfatuiesc experții pe oameni

12:46, 13.02.2024 - Cand vine vorba de speranța de viața, exista o intreaga gama de factori in joc. Unii sunt dincolo de controlul nostru, cum ar fi genetica, bolile și ranile.Alții sunt legați de stilul nostru de viața. Ce mancam, cat de des facem mișcare, daca fumam și cat de mult alcool bem, sunt doar cateva exemple.Dieta…


Ce parere ai despre aceasta stire?