Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Studiu premiat la Nobel: Leii românești, printre bancnotele care răspândesc cel mai mult infecțiile microbiene

Publicat:

Un studiu ce a stabilit ca bancnotele pot raspandi infecții microbiene si ca leii romanesti se numara printre valutele pe care microbii supravietuiesc cel mai mult a fost premiat la gala Ig Nobel 2019, alternativele amuzante ale premiilor Nobel acordate celor mai traznite descoperiri stiintifice, scrie Mediafax.

, aflate la cea de-a 29-a editie, sarbatoresc neobisnuitul, onoreaza imaginatia si stimuleaza interesul oamenilor in ceea ce priveste stiinta, medicina si tehnologia, potrivit revistei de umor Annals of (Analele Cercetarilor Improbabile, n.r.),…

Citeste articolul mai departe pe stiripesurse.ro…  

Sursa articol: stiripesurse.ro


Stiri pe aceeasi tema

Evoluția pieței romanești de fuziuni și achiziții in primul trimestru al anului 2024

14:05, 04.04.2024 - Studiu EY In primele trei luni ale anului 2024, piața romaneasca de fuziuni și achiziții (M&A) a inregistrat 63 de tranzacții1, o creștere modesta fața de cele 61 de tranzacții inregistrate in T1 2023, indicand o accelerare a activitații fața de cele doua trimestre anterioare. Valoarea estimata a activitații…

Diferențe semnificative de supraviețuire intre copiii bolnavi de cancer tratați in București și celelalte regiuni ale țarii/ Exista un decalaj important și intre mediul rural și urban (studiu Daruiește Aripi)

08:46, 21.03.2024 - Un studiu referitor la supraviețuirea in randul copiilor bolnavi de cancer, realizat de Asociația Daruiește Aripi, arata ca exista diferențe importante intre rata de vindecare in Capitala comparativ cu celelalte regiuni, dar și intre mediul urban și cel rural. Astfel, daca in București se inregistreaza…

Reguli noi privind distribuție  antepreșcolarilor, preșcolarilor și  elevilor in formațiunile de studiu

06:15, 14.03.2024 - Procedura de distribuție aleatorie a antepreșcolarilor/ preșcolarilor/elevilor in formațiunile de studiu, in cazul unitaților de invațamant unde se constituie cel puțin doua formațiuni de studiu la grupele/clasele de inceput de nivel: grupa mica, clasa pregatitoare, clasa a V-a, clasa a IX-a din același…

Cel mai mare studiu clinic arata ca administrarea calciului si a Vitaminei D reduce mortalitatea prin cancer

07:55, 13.03.2024 - Vitamina D și calciul sunt doi aliați prețioși ai femeilor impotriva cancerului. Un studiu publicat in Annals of Internal Medicine releva ca suplimentarea pe termen lung cu calciu și vitamina D in timpul timpul menopauzei este asociata cu o creștere a mortalitații din cauze cardiovasculare, dar cu un…

Ce faci cand partenerul te scoate din sarite?

11:56, 07.03.2024 - Ești, ai fost sau iți dorești sa fii intr-o relație de cuplu? Probabil ai observat ca adesea, exact cu persoana de care te simți cel mai apropiat și in timpul in care ar trebui sa te simți cel mai relaxat, apar situații in care de fapt te simți calcat pe nervi, iritat, frustrat. Exista cercetari care…

Studiu despre cum sint respectate drepturile omului in Moldova

12:30, 28.02.2024 - Noua din zece cetațeni ai Republicii Moldova considera ca drepturile omului sint incalcate sistematic sau ocazional. Așa arata datele pentru anul trecut ale unui studiu realizat de Oficiul avocatului poporului. Noua din zece respondenți au declarat ca in Republica Moldova drepturile omului sint incalcate…

Bancnotele romanesti care se dau pentru un apartament. Motivul pentru care au ajuns sa coste atat

17:00, 26.02.2024 - Nu puține au fost situațiile in care grupuri de colecționari numismatici amatori și-au scos la licitații colecțiile de bancnote, sau monede, la prețuri exagerate, uneori. Și cazul de fața ar putea intra in aceasta categorie, avand in vedere ca discutam despre bancnotele romanesti care se dau pentru…

Studiu: De ce prefera firmele romanești sa nu acceseze beneficiile fiscale

12:11, 23.02.2024 - Companiile romanesti nu se arata prea dornice sa acceseze beneficiile fiscale acordate prin lege, cel mai des invocat motiv fiind complexitatea legislativa si teama de a nu gresi in aplicarea acestora, se arata intr-un studiu realizat de compania de consultanta EY Romania. Pe de alta parte, mai mult…


Ce parere ai despre aceasta stire?