Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

STUDIU: Poţi fi muşcat de căpuşe chiar în propria casă. Cum este posibil acest lucru

Publicat:

Persoanele care detin un caine sau o pisica au un risc de cel putin doua ori mai mare de a descoperi prezenta capuselor pe membrii gospodariilor din care fac parte, acest lucru putand contribui la posibilitatea de a dezvolta boala Lyme, conform unei analize efectuata recent in

Citeste articolul mai departe pe publika.md…  

Sursa articol: publika.md


Stiri pe aceeasi tema

UN NOU STUDIU Persoanele care dorm mai puțin de 7 ore pe noapte prezinta un risc crescut de a dezvolta hipertensiune arteriala

09:05, 22.04.2024 - Un studiu prezentat in cadrul conferinței American College of Cardiology a constatat ca riscul de hipertensiune arteriala este crescut la cei care dorm mai puțin de 7 ore pe noapte, iar acest risc este și mai mare .... The post UN NOU STUDIU Persoanele care dorm mai puțin de 7 ore pe noapte prezinta…

Țara europeana care va amenda pacienții care lipsesc la programarile la medic: Nu putem permite ca acest lucru sa continue

12:10, 09.04.2024 - Persoanele care lipsesc de la programarile la medic vor fi amendate cu 5 euro, in Franța. Sancțiunea propusa, menita sa stimuleze serviciul de sanatate care „scarțaie”, este criticata de sindicatele medicilor și de grupurile de pacienți.

Doar doua nopți nedormite te pot imbatrani cu 4 ani (studiu)

11:50, 05.04.2024 - Un studiu recent a demonstrat ca lipsa de somn te poate face sa te simți semnificativ mai batran decat ești in realitate. Este nevoie doar de cateva nopți nedormite pentru a adauga patru ani la varsta pe care o percepi, spun specialiștii.   Acest lucru a fost dezvaluit intr-un studiu publicat in Proceedings…

Persoanele cu boli de inima sufera intai modificari la nivelul creierului (studiu)

01:06, 31.03.2024 - O noua analiza la care au participat peste 13.000 de persoane a relevat ca modificarile vaselor de sange din creier, care pot creste riscul de accident vascular cerebral (AVC) si dementa, sunt frecvente la persoanele cu o serie de afectiuni cardiace, indiferent daca au suferit sau nu un AVC.  O…

Ministrul Barbu, nehotarat. ”Sa fie intrebați romanii”

22:35, 25.03.2024 - Ministrul Agriculturii, Florin Barbu, a comentat propunerea micilor retaileri de a fi inchise sau redus programul supermarketurilor in weekend, luni, in cadrul unor declarații de presa, și a sugerat ca o astfel de decizie poate fi luata doar in urma consultarii populației. Intrebat despre propunerea…

Studiu. „Ceața cerebrala“ provocata de Long COVID micșoreaza IQ-ul

23:05, 29.02.2024 - Persoanele care se confrunta cu Long COVID au deficiente de memorie si cognitive masurabile echivalente cu o diferenta de aproximativ sase puncte de IQ, arata un studiu coordonat de un cercetator in neuroștiințe.

Muzica mentine creierul in forma

00:45, 13.02.2024 - Mai multe studii au demonstrat ca muzica poate avea o mulțime de beneficii pentru creier, inclusiv imbunatațirea funcțiilor cognitive, conservarea memoriei, dezvoltarea legaturilor sociale și susținerea unei stari de spirit bune. Este important de menționat ca beneficiile par sa fie mai semnificative…

Studiu: Lupii din zona fostei centrale nucleare de la Cernobil au suferit mutații care par sa le ofere rezistența la cancer

19:25, 10.02.2024 - Un studiu arata ca lupii din zona fostei centrale nucleare de la Cernobil au suferit mutații care par sa le ofere rezistența la cancer, in ciuda expunerii zilnice la radiații de peste șase ori limita de siguranța pentru om, pe intreg parcursul vieții, potrivit biziday.ro. Acest lucru ar putea reprezenta…


Ce parere ai despre aceasta stire?