Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Studiu: Legătura între orele de somn și riscul de diabet de tip 2

Publicat:

Un studiu recent confirma legatura directa intre orele de somn și diabetul de tip 2. Un somn neodihnitor poate afecta echilibrul glicemic, marind riscul de diabet in cazul persoanelor predispuse, și poate agrava un diabet existent deja, precizeaza Federația franceza a persoanelor suferinde de diabet. Dar mai nou, s-a constatat ca a dormi prea mult sau prea puțin poate mari riscul de diabet de tip 2. Aceasta este concluzia unui studiu publicat in revista , numarul din august, anul acesta. Cercetatorii olandezi au analizat datele aparținand unui numar de 5.561 de voluntari, cu varste…

Citeste articolul mai departe pe puterea.ro…  

Sursa articol: puterea.ro


Stiri pe aceeasi tema

Patriarhia Romana și CNAS: Protocol pentru sprijinirea persoanelor suferinde de cancer

06:50, 01.05.2024 - Patriarhia Romana și Casa Naționala de Asigurari de Sanatate au incheiat un protocol de colaborare pentru a sprijini persoanele care au nevoie de tratament oncologic. Protocolul a fost semnat de Episcopul vicar patriarhal Varlaam Ploieșteanul (Foto), coordonatorul Centrului de Presa Basilica, și Valeria…

Risc crescut de tumori intracraniene asociat cu trei contraceptive

00:10, 30.03.2024 - Cercetatorii francezi au observat un risc crescut de meningiom – tumoare a membranelor  protectoare ale creierului – legat de utilizarea a trei medicamente cu proprietați contraceptive.  Este concluzia unui studiu realizat de GIS Epi-Phare , publicat in British Medical Journal (BMJ), care indica un…

Zelenski contrazice datele SUA! A spus in premiera cați soldați ucraineni au fost uciși

22:45, 25.02.2024 - Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a vorbit in premiera despre pagubele facute de razboiul din țara sa. Șeful statului a spus cați soldați ucraineni au decedat pe front. Volodimir Zelenski contrazice datele SUA, dar și pe cele ale Rusiei! Președintele Ucrainei a spus cați soldați ucraineni au…

De ce aspirina ar trebui integrata in tratamentul contra cancerului

07:00, 18.02.2024 - Aspirina  ar putea juca un rol major in tratamentul contra cancerului, susțin cercetatorii de la Universitatea Cardiff, in urma unei ample analize. Se știe ca aspirina este un medicament antiinflamator foarte folosit. Meta-analiza – publicata in British Journal of Cancer – se bazeaza pe 118 studii,…

Cum hormonul fericirii ar putea salva creierul de demența Alzheimer

15:05, 16.02.2024 - Potrivit unui recent studiu, neuronii specifici oxitocinei, hormonul fericirii, intervin in imbunatațirea memoriei in cazul persoanelor afectate de demența Alzheimer. Cercetatorii de la Universitatea din Tokyo au fost interesați de rolul hormonului  oxitocina (OXT)  in procesul de invațare și memorare.…

Lupii din zona Cernobil ar putea fi cheia in lupta contra cancerului!

09:30, 12.02.2024 - Cercetatorii americani au descoperit ca, in urma catastrofei de la Cernobil, lupii care traiesc in aceasta zona au dobandit un sistem imunitar care ii ajuta sa lupte contra cancerului, transmite Le Point .    Și așa aceasta catastrofa ar putea fi o soluție de vindecare a acestei boli!? Cercetatorii…

Somonul conține compuși unici, care reduc colesterolul

22:45, 08.02.2024 - Somonul este un pește gustos, dar și foarte bun pentru protejarea sanatații. Cercetatorii de la Universitatea din Colorado au identificat cel puțin patru compuși prezenți in acest pește, toți contribuind la reducerea colesterolului rau. Se știe ca aceasta forma de colesterol se acumuleaza in vasele…

SUA: Un bebeluș din zece este victima expunerii la ftalați

16:00, 08.02.2024 - In SUA, un bebeluș din zece, nascut prematur, este asociat cu expunerea femeii insarcinate la ftalați, potrivit unui recent studiu american, transmite RFI. Ftalații sunt compuși chimici extrem de raspandiți, in special in plastice. Cercetatorii subliniaza ca din cauza acestui fenomen, costurile medicale…


Ce parere ai despre aceasta stire?