Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Studiu: Fumatul poate creşte cu până la 60% riscul de pierdere a auzului

Publicat:

Un studiu efectuat pe un numar de peste 50.000 de participanti a demonstrat un risc crescut de afectare a auzului in randul fumatorilor in comparatie cu persoanele care nu au practicat niciodata acest obicei.

Fumatul a condus la o crestere situata intre 20% si 60% a riscului de pierdere a acuitatii auditive.

Oamenii de stiinta au analizat date prelevate in urma verificarilor anuale ale starii de sanatate, printre aceste analize numarandu-se si testarea acuitatii auditive, si a completarii unui chestionar privind stilul de viata.

Efectele nocive ale fumatului s-au…

Citeste articolul mai departe pe rtv.net…  

Sursa articol: rtv.net


Stiri pe aceeasi tema

Medeea Marinescu, mesaj dupa ce Florin Piersic a ajuns la spital: „Toate gandurile bune și rugaciunile noastre sunt indreptate catre cel pe care il iubim cu toții”

12:55, 05.05.2024 - Medeea Marinescu, colega de scena a lui Florin Piersic, a transmis un mesaj pe rețelele de socializare, dupa ce marele actor a fost operat. Actrița a explicat motivul pentru care nu a avut nicio reacție publica imediat dupa aflarea starii de sanatate a lui Florin Piersic.Florin Piersic, in varsta de…

O gaura neagra atipica a fost descoperita in Calea Lactee

14:01, 16.04.2024 - Telescopul spatial Gaia, conceput de cercetatorii europeni pentru a cartografia Calea Lactee, a descoperit o gaura neagra cu o masa record – de 33 de ori mai mare decat cea a Soarelui -, care reprezinta ceva nemaivazut pana acum in galaxia noastra, potrivit unui studiu publicat marti, informeaza AFP.…

15 martie, Ziua Mondiala a Somnului. Care sunt persoanele predispuse la tulburari de somn și efectele lipsei acestuia

14:51, 15.03.2024 - In fiecare an, in ziua de vineri a celei de-a doua saptamani intregi a lunii martie, la nivel mondial este sarbatorita Ziua Mondiala a Somnului. Ziua mondiala a somnului este promovata de Societatea Mondiala a Somnului, organizatie aparuta in 2016 ca urmare a fuziunii dintre Federatia Mondiala a…

Animalul de la Cernobil care a capatat noi capacitati din cauza radiatiilor. Anuntul facut de cercetatori despre vietatile de langa centrala nucleara

21:30, 12.03.2024 - Oamenii de știința au facut o descoperire uluitoare. Concluziile unui studiu recent au anunțat care este animalul de la Cernobil care a capatat noi capacitati din cauza radiatiilor. Ce au transmis cercetatorii de la New York University despre vietatile de langa centrala nucleara. Cercetatorii au dezvaluit…

Presiunea pe Guvern crește! Angajații din sistemul sanitar ies in strada in ciuda majorarilor salariale promise

08:05, 11.03.2024 - Angajații din sistemul sanitar vor ieși, azi, la protest in centrul Capitalei. Acțiunea, anunțata de Federația Solidaritatea Sanitara, este programata sa inceapa inainte de pranz, in Piața Victoriei. De la sediul Guvernului, participanții vor porni in marș spre ministerele Sanatații și Muncii, apoi…

„Ghețarul Apocalipsei” se topește tot mai rapid. Efectele catastrofale ale dispariției acestui bloc de gheața de dimensiunile Floridei

10:25, 27.02.2024 - „Ghețarul Apocalipsei”, un bloc de gheața masiv din Antarctica, de dimensiunile statului american Florida, provoaca temeri mari printre cercetatorii care-i studiaza topirea accelerata. Oamenii de știința au descoperit ca ghețarul și-a inceput topirea accelerata in anii ’40 ai secolului trecut. Ghețarul…

Japonia va lansa primul satelit din lemn din lume, de marimea unei cani de cafea, pentru a combate poluarea in spațiu

16:15, 18.02.2024 - Oamenii de stiinta japonezi au creat una dintre cele mai neobisnuite nave spatiale din lume: un satelit minuscul care este facut din lemn, scrie duminica, 18 februarie, News.ro citand The Guardian.Sonda LignoSat a fost construita din lemn de magnolie, care, in experimentele efectuate pe Statia Spatiala…

Oamenii de știința din Japonia au realizat un experiment și au dezvaluit cum sa devii mai deștept in 3 minute

05:11, 18.02.2024 - Un studiu realizat de specialiști de la Universitatea Tsukuba din Japonia face lumina in ceea ce privește relația dintre muzica și activitatea de mișcare și funcția creierului. Rezultatele, publicate in revista IBRO Neuroscience, indica faptul ca doar citeva minute de dans pe muzica ritmata pot imbunatați…


Ce parere ai despre aceasta stire?