Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Sonda Cassini a început ultima fază a misiunii sale de cercetare a planetei Saturn

Publicat:

Misiunea sondei Cassini de adunare de date despre planeta Saturn se apropie de final, aceasta intrand in ultima faza, cea de a se apropia suficient incat sa atinga partea superioara a atmosferei, scrie BBC News. Satelitul a executat prima din cele cinci treceri ultra-apropiate de planeta uriașa, scufundandu-se destul de departe pentru a peria partea superioara a atmosferei. Odata finalizat aceasta misiune, cercetatorii spera sa obțina date extrem de importante cu privire la compoziția chimica a planetei. Acesta este ultimul pas, inainte ca sonda sa se lanseze spre auto-distrugere in atmosfera…

Citeste articolul mai departe pe libertatea.ro…  

Sursa articol: libertatea.ro


Stiri pe aceeasi tema

Science Report: Elicopterul Ingenuity mai are cateva secrete, dar nu le vom afla decat daca mergem pe Marte

10:40, 18.04.2024 - Misiunea elicopterului Ingenuity este departe de a se fi incheiat. El va colecta date pentru posibil inca 20 de ani, insa nu le mai poate transmite pe Terra, anunța specialiștii NASA. Alte știri din Science Report: ● NASA confirma (iar) faptul ca misiunea Dragonfly va fi lansata in 2028 ● Cercetatorii…

„Ar fi o premiera”. Oamenii de știința vor sa creeze o eclipsa artificiala de Soare. Ce este misiunea „Proba-3”

19:00, 15.04.2024 - Agenția Spațiala Europeana (ESA) vrea sa lanseze doi sateliți in spațiu pentru a crea o eclipsa artificiala de Soare. Oamenii de știința vor sa studieze coroana Soarelui, pentru a putea prezice mai bine diverse fenomene, cum ar fi furtunile solare, transmite euronews.com.

Baze lunare, experimente și mine de titan: Care sunt pericolele ce amenința cele mai cautate locuri de pe Luna

07:05, 26.03.2024 - Agențiile spațiale și companiile private planuiesc sa ridice baze lunare și sa desfașoare experimente științifice și operațiuni de exploatare miniera pe Luna, scrie The Guardian. Cercetatorii avertizeaza ca locurile de importanța științifica de pe suprafața Lunii sunt in pericol și ca acestea trebuie…

Oamenii de știința sunt cu un pas mai aproape de a creea in laborator viața de la zero

06:10, 15.03.2024 - Cercetatorii de la Institutul Salk pentru Studii Biologice din SUA au dezvaluit un studiu revoluționar, provocand o teorie ce ridica multe semne de intrebare. Potrivit acestuia, viața artificiala ar putea fi creata in laborator. Originile vieții pe Pamant raman un mister fascinant. Unii experți susțin…

Mega-racheta Starship, lansata cu succes la a treia incercare, insa inregistreaza un eșec la revenirea pe Terra

17:15, 14.03.2024 - SpaceX a facut joi a treia incercare cu cel mai mare vehicul spațial construit vreodata, Starship, dupa ce lansarile de anul trecut s-au incheiat cu explozii ale celor doua componente mari, relateaza Hotnews.ro.Al treilea test a fost unul reușit, in comparație cu primele doua lansari, cand separarea…

„Apocalipsa internetului” va avea loc in 2025. Ce anunța NASA despre rețelele energetice ale planetei Pamant

11:41, 13.03.2024 - Specialiștii de la NASA avertizeaza omenirea și totodata se pregatesc pentru „apocalipsa internetului”, care va avea loc (pana) in anul 2025, pe fondul unei furtuni solare uriașe care ar putea sa loveasca Terra. Rețelele energetice ale Pamantului risca sa fie topite in astfel de circumstanțe. Cum se…

Cercetatorii de la UTCN au fabricat componente pentru navete ale Agentiei Spatiale Europene

09:16, 19.02.2024 - Reusita de exceptie a cercetatorilor de la Universitatea Tehnica din Cluj-Napoca. Aceștia au fabricat cu ajutorul unei imprimante 3D, componente pentru motoarele electrice pentru navete ale Agentiei Spatiale Europene, ESA. Demersul nu a fost lipsit de provocari, dar in curand elementele produse la Cluj…

STUDIU: Mimas, una dintre lunile planetei Saturn, gazduieste un ocean propice vietii

07:45, 09.02.2024 - Astronomii o compara cu „Steaua Mortii” din franciza cinematografica „Star Wars”, dar s-a dovedit a fi mai ospitaliera decat isi imaginau pana acum oamenii de stiinta: Mimas, o mica luna a planetei Saturn, ascunde sub suprafata ei inghetata un neasteptat ocean lichid care este propice pentru aparitia…


Ce parere ai despre aceasta stire?