Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Site-ul oficial al Uniunii Europene: Recomandările Comisiei nu sunt obligatorii

Publicat:

Site-ul oficial al , europa.eu, precizeaza ca recomandarile nu sunt acte obligatorii pentru statele membre. exista o dezbatere cu privire la caracterul obligatoriu al recomandarilor formulate de in cadrul Mecanismului de Cooperare si Verificare (MCV).

"Obiectivele stabilite in tratatele UE sunt realizate prin intermediul mai multor tipuri de acte legislative. Unele au caracter obligatoriu, altele nu. Unele li se aplica tuturor țarilor, altele doar unora dintre ele.

Regulamente

Regulamentul este un act legislativ…

Citeste articolul mai departe pe stiripesurse.ro…  

Sursa articol: stiripesurse.ro


Stiri pe aceeasi tema

STOP Ursula von der Leyen! George Simion propune un memorandum al partidelor conservatoare din UE pentru a nu o vota din nou la șefia CE

12:36, 29.04.2024 - Simion a facut propunerea la Conferinta Internationala "Make Europe Great Again" organizata de AUR, care a avut loc, sambata si duminica, la Palatul Parlamentului."Au fost zile interesante, sper ca ati avut experiente frumoase la Bucuresti. Eu am intalnit foarte multi prieteni, mi-am facut alti prieteni.…

Executivul a aprobat memorandumul privind participarea Romaniei ca membru activ al D4D Hub

15:55, 25.04.2024 - Conform comunicatului de presa al Guvernului, pentru a sustine sistemul national de IT&C pe pietele emergente si a face posibila accesarea de fonduri externe, Guvernul a aprobat un Memorandum ce include urmatoarele masuri strategice: 1. Realizarea cadrului legal de selectare a societatilor comerciale,…

INTERVIU. Romania și hidrogenul verde: cat este de sustenabil și cand il vom folosi pentru transport și incalzire? „Nu ar trebui sa creasca factura”

07:01, 29.03.2024 - Uniunea Europeana vrea ca pana in 2030, statele membre sa produca 10 milioane de tone de hidrogen verde, care sa decarbonizeze industriile grele și sa inlocuiasca combustibilii fosili. Cat de realizabila este ținta asta și cum se aliniaza Romania la ea explica, intr-un interviu pentru Libertatea, Mirela…

Marcel Bolos, despre impozitarea progresiva a salariilor: Este o sarcina pe care noul guvern instalat cu data de 1 ianuarie 2025 o va avea de dus la bun sfarsit

08:55, 19.03.2024 - Marcel Bolos, ministrul de Finante, a vorbit despre impozitarea progresiva a salariilor pentru romani dar si despre cota de TVA. Ministrul de Finanțe,  Marcel Boloș , a vorbit despre impozitarea progresiva a salariilor și ca acest lucru va fi o sarcina pentru noul guvern care va fi instalat incepand…

Marcel Boloș: Impozitarea progresiva ar putea fi implementata in Romania din ianuarie anul viitor

17:05, 18.03.2024 - Marcel Bolos, ministrul de Finante, a vorbit despre impozitarea progresiva a salariilor pentru romani."In ceea ce priveste impozitarea progresiva, avem aceste rapoarte ale Bancii Mondiale si, mai nou, si OCDE (n.r. Organizația pentru Cooperare și Dezvoltare Economica) este cel care mentioneaza aceasta…

Comisia Europeana a solicitat statelor membre sa renunțe la ora de vara. Ce a decis Romania

04:40, 04.03.2024 - In Romania, trecerea la ora de vara pentru anul 2024 se va efectua conform tradiției in ultima duminica a lunii martie, ceea ce implica ajustarea ceasurilor cu o ora inainte, de la 3:00 la 4:00 dimineața. In ciuda solicitarilor Comisiei Europene adresate statelor membre de a elimina practica schimbarii…

Comisia Europeana a cerut renunțarea la ora de vara. Romania insa pastreaza „trecerea”

09:35, 03.03.2024 - Romania trece la ora oficiala de vara, in luna martie. Ceasurile vor fi date inainte cu o ora. Prin urmare, ora 3.00 devine ora 4.00. In Romania, ora de vara este corelata cu orarul practicat in statele Uniunii Europene. Schimbarea orei este o practica implementata pentru a extinde perioada de lumina…

Dreptul la justiție: romanii pot solicita despagubiri pentru cancerul cauzat de poluare

12:31, 22.02.2024 - Pentru prima oara, rezidenții din zone puternic poluate, unde se constata nerespectarea standardelor de calitate a aerului prin masuratori, vor avea dreptul de a accesa sistemul judiciar și de a cere compensații pentru impactul asupra sanatații cauzat de inacțiunea autoritaților publice."Este o victorie…


Ce parere ai despre aceasta stire?