Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Site international dedicat Marii Uniri, scris de doi istorici din Cluj

Publicat:

Site international dedicat Marii Uniri, scris de doi istorici din Cluj Doi istorici de la Universitatea Babes-Bolyai din Cluj-Napoca au fost implicati in realizarea site-ului Marii Uniri pentru publicul internațional. Este vorba despre dr. Florin Nicolae Ardelean si dr. Ioana Bonda.

Initiat si creat de echipa ICR Londra în colaborare cu mai multi parteneri, site-ul poarta titlul The Making of United Romania si are motto-ul The greatest Romanian story ever told / Cea mai frumoasa poveste româneasca spusa vreodata.

Portalul este structurat pe noua sectiuni: Românii…

Citeste articolul mai departe pe ziuadecj.ro…  

Sursa articol: ziuadecj.ro


Stiri pe aceeasi tema

Vezi ce tradiții de Paște se mai pastreaza in satele clujene

18:36, 04.05.2024 - Perioada Sarbatorilor este una plina de tradiții in toate zonele țarii. Reprezentanții „Tradiții Clujene” au facut un scurt rezumat al tradițiilor. Tradiții Clujene : In Sambata Mare, oamenii satelor ajunau și țineau post. Nimeni nu manca in aceasta zi. Femeile pregateau desagii sau coșurile cu pasca…

Pocal de argint aurit apartinand breslei minerilor din Transilvania si Tara Barsei, achizitionat de Muzeul National de Istorie a Romaniei

08:10, 24.04.2024 - Muzeul National de Istorie a Romaniei a achizitionat un pocal de argint aurit apartinand breslei minerilor din Transilvania si Tara Barsei, datat in 1567, a anuntat, marti, ministrul Culturii, Raluca Turcan . „Inca o veste buna pentru patrimoniul cultural al tarii noastre: Muzeul National de Istorie…

Saptamana Haferland, intre 8 si 11 august - Bal sasesc la Crit, expozitie de dangale la Viscri, vizita la Cetatea fortificata Saschiz restaurata

17:15, 17.04.2024 - Saptamana Haferland, editia a XI-a, eveniment dedicat promovarii culturii si traditiilor sasilor din Transilvania, are loc anul acesta intre 8 si 11 august. Tara Ovazului, tinut cuprins intre Brasov, Sibiu si Sighisoara, are drept tema "Istorie, traditie si cultura, ieri si azi in Haferland", au anuntat,…

Expozitie de pictura "Scoala de la Bistrita".

00:00, 06.04.2024 - Academia Romana - Casa Oamenilor de Stiinta, Uniunea Artistilor Plastici din Romania in parteneriat cu Consiliul Judetean Bistrita-Nasaud, Centrul Judetean pentru Cultura Bistrita-Nasaud, Primaria Municipiului Bistrita, Centrul Cultural Municipal "George Cosbuc" Bistrita va invita la expozitia "Scoala…

MNIT pregatește cea mai valoroasa expoziție din istoria sa: „Razboinici uitați și podoabe eterne (secolul al V-lea p. Chr.)”

13:20, 04.04.2024 - Muzeul Național de Istorie a Transilvaniei (MNIT) pregatește cu sprijinul Ministerului Culturii și al Primariei Șimleu Silvaniei o expoziție temporara extraordinara, intitulata „Razboinici uitați și podoabe eterne”.

22-24 martie 2024: Expoziție cu tematica istoriei gradinaritului și ateliere educative, in cadrul Targului Gradinarului, la Muzeul Național al Unirii Alba Iulia

15:30, 20.03.2024 - 22-24 martie 2024: Expoziție cu tematica istoriei gradinaritului și ateliere educative, in cadrul Targului Gradinarului, la Muzeul Național al Unirii Alba Iulia 22-24 martie 2024: Expoziție cu tematica istoriei gradinaritului și ateliere educative, in cadrul Targului Gradinarului, la Muzeul Național…

Ziua pașaportului romanesc: Expoziție dedicata la Muzeul National de Istorie

14:55, 19.03.2024 - In fiecare an, la data de 19 martie, Romania sarbatorește Ziua Pașaportului Romanesc, in amintirea apariției primei legi moderne privind pașapoartele. Aceasta lege, cunoscuta sub numele de "Legea asupra pașapoartelor", a fost promulgata de regele Carol I, prin Inaltul Decret Regal nr. 1758, in anul…

Azi in istorie: 13 februarie, ziua in care a murit Crișan, unul dintre conducatorii rascoalei iobagilor romani din Transilvania. A fost prins dupa ce a fost tradat de un preot

08:00, 13.02.2024 - La 13 februarie 1633, Galileo Galilei a ajuns in fața Inchiziției, iar in anul 1785, Crișan, unul dintre conducatorii Rascoalei iobagilor romani din Transilvania, a murit. 1633 – Galileo Galilei a ajuns la Roma pentru procesul sau in fața Inchiziției Galileo Galilei a fost unul dintre cei mai cunoscuți…


Ce parere ai despre aceasta stire?