Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Sindromul Stockholm şi Tătucul naţiunii ruse: De la Stalin la Putin

Publicat:

Am vazut doua stiri succesive, in aceasta saptamana, care m-au fascinat prin lucrurile comune, reactiile similare si elementele de substrat cultural si societal care subliniaza faptul ca multi din cei vizati nu au parasit inca epoca imperiala sovietica, despre care cu nostalgie insusi afirma ca prabusirea sa a fost cea mai mare catastrofa a secolului 21.

Citeste articolul mai departe pe adevarul.ro…  

Sursa articol: adevarul.ro


Stiri pe aceeasi tema

Fost ministru britanic al Apararii spune ca Putin e mai puternic decat era Stalin

17:10, 12.04.2024 - Fostul ministru britanic al Apararii, Tobias Ellwood, a declarat vineri ca Occidentul este in „negare” in ceea ce il privește pe președintele rus Vladimir Putin, despre care susține ca „este acum mai puternic decat Stalin”, relateaza Sky News. 

Apelul ambasadorilor din trei țari europene membre NATO: “Pregatiți-va ca Putin sa ne invadeze. Nu avem unde sa ne retragem”

17:55, 31.03.2024 - NATO trebuie sa fie pregatita pentru ca Rusia sa declanșeze un razboi „existențial” impotriva statelor baltice „mascat de un viscol de dezinformare”, au avertizat ambasadorii in Marea Britanie ai celor trei țari, Estonia, Letonia și Lituania, intr-un text exclusiv publicat de The Sunday Telegraph.Cei…

‘Putin e un Stalin modern’. Val de reacții dure in cele mai puternice țari din Europa

09:15, 19.03.2024 - Intre 15 și 17 martie, au avut loc alegeri prezidențiale in Rusia, cu un singur candidat important, Vladimir Putin. Fara a prezenta surprize, liderul de la Kremlin va conduce pentru al cincilea mandat, iar marile canceralii occidentale spun ca ‘Putin e un Stalin modern’.

Presedintele Germaniei refuza sa il felicite pe Putin pentru realegere, iar Londra il considera un „Stalin modern”

10:45, 18.03.2024 - Presedintele german Frank-Walter Steinmeier nu il va felicita pe presedintele rus Vladimir Putin pentru realegere, a anunțat purtatoarea sa de cuvant. La randul sau, secretarul britanic al apararii l-a acuzat pe Vladimir Putin ca se comporta ca un „Stalin modern”.

La ora 12:00, ora Moscovei, Vladimir Putin va rosti discursul sau anual privind starea natiunii

11:15, 29.02.2024 - Presedintele rus, Vladimir Putin, le va oferi ceva nou cetatenilor rusi in discursul sau anual privind starea natiunii. In ajunul rostirii discursului prezidential, numerosi observatori se declarau increzatori de faptul ca acesta va fi unul dintre cele mai importante discursuri rostite de Vladimir Putin.…

Vladimir Putin va ține astazi discursul sau anual despre starea națiunii

09:35, 29.02.2024 - Liderul de la Kremlin, Vladimir Putin, aflat la putere de mai bine de doua decenii, se va adresa joi Adunarii Federale in fata careia va rosti discursul sau anual, cu doua saptamani inainte de alegerile prezidentiale din 15-17 martie, scrie digi24.ro .

Prim ministrul Romaniei, raspuns dur pentru președintele Rusiei: Agresorul este Vladimir Putin

15:40, 09.02.2024 - „Nici eu nici dvs. nu o sa influențam vreodata istoria. Ințeleg manipularea pe care o face dictatorul Vladimir Putin.Romania cand a aderat la Uniunea Europeana a incheiat acorduri, fiindca a fost obligata ca toate țarile membre ale Uniunii Europene sa incheie acorduri privind suveranitatea teritoriala…

„Are Ungaria dreptul sa-și ia teritoriile inapoi?” Ce a raspuns Putin. In discuția cu Tucker Carlson a fost pomenita și Transilvania

11:10, 09.02.2024 - Vladimir Putin a sugerat in cadrul interviului acordat lui Tucker Carlson ca țari NATO precum Romania, Ungaria și Polonia ar putea sa-și imparta fostele teritorii aflate acum in granițele Ucrainei, stat despre care dictatorul rus a declarat ca este „artificial alcatuit din voința lui Stalin”.


Ce parere ai despre aceasta stire?