Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Sfântul Ilie Tesviteanul – tradiții și obiceiuri, la români

Publicat:

Sfantul Ilie este cinstit de crestini, luni, ca aducator de ploi, dupa ce, prin rugaciunea sa, a salvat de la moarte poporul din Israel, dupa trei ani si jumatate de seceta, dar si ca divinitate populara a Soarelui si a focului, atestata prin numeroase traditii si datini.   Sfantul Ilie a trait cu peste opt sute de ani inainte de intruparea Mantuitorului, pe vremea regelui Ahab, in regatul Israel din Samaria.   Potrivit traditiei, Sovac a vazut, la nasterea lui Ilie, oameni imbracati in vesminte albe care il inveleau pe fiul sau in haine de foc si ii dadeau sa manance o flacara. Preotii templului…

Citeste articolul mai departe pe 7est.ro…  

Sursa articol: 7est.ro


Stiri pe aceeasi tema

Lunea Mare – Ziua in care incep Patimile Domnului

09:11, 29.04.2024 - In acest an, pentru creștinii ortodocși, Saptamana Patimilor incepe la data de 29 Aprilie. Floriile au fost sarbatorite in data de 28 Aprilie, moment in care Mantuitorul Iisus Hristos a Intrat in Ierusalim, aclamat și intampinat cu ramuri de maslin și finic. Incepand cu seara Floriilor, pana in Sambata…

FLORII 2024. Tradiții, obiceiuri și superstiții. Ce nu este bine sa faci in 28 aprilie. La ce sunt folosite ramurile de salcie

08:05, 28.04.2024 - FLORII 2024. Tradiții, obiceiuri și superstiții. Ce nu este bine sa faci in 28 aprilie. La ce sunt folosite ramurile de salcie Sarbatoarea de Florii, prin care credincioșii sarbatoresc intrarea Domnului in Ierusalim, marcheaza o serie de obiceiuri, tradiții și superstiții legate de momentul din an și…

Florii 2024 - Tradiții și obiceiuri. De ce se mananca pește in Duminica Floriilor

07:05, 28.04.2024 - Duminica Floriilor pica in 2024 pe data de 28 aprilie. Sarbatoarea, cunoscuta sub denumirea de Florii, marcheaza intrarea triumfala a lui Iisus Hristos in Ierusalim, unde a fost intampinat de credinciosi care tineau in maini ramuri de maslin si de finic. Tot in aceasta zi sunt sarbatoriți cei care poarta…

Sambata lui Lazar – Superstiții și tradiții inainte de Florii

11:00, 27.04.2024 - Sambata lui Lazar, cunoscuta și sub numele de Moșii Floriilor se sarbatorește, in acest an, de creștinii ortodocși, la data de 27 Aprilie. Sambata lui Lazar este sarbatorita inainte cu o zi de Intrarea Mantuitorului Iisus Hristos in Ierusalim. Aceasta zi marcheaza trecerea de la Postul Mare la Saptamana…

Buna Vestire, praznicul care deschide poarta mantuirii noastre  

15:50, 25.03.2024 - @ Inca o zi cu slujbe pline de adanca inalțare duhovniceasca, in bisericile ortodoxe @ Prin Maica Domnului, omul a fost eliberat de pacate @ Aceasta sarbatoare este simbolul innoirii și regenerarii spirituale Luni, pe 25 martie, luminata sarbatoare a Bunei Vestiri a Nascatoarei de Dumnezeu umple sufletele…

Sarbatoarea de Buna Vestire. Traditii si obiceiuri

07:15, 25.03.2024 - Ziua de Buna Vestire numita și Blagoveștenie se sarbatorește in fiecare an pe 25 martie, fiind prima mare sarbatoare dedicata Maicii Domnului atestata in documente. Buna Vestire amintește de momentul in care Sfantul Arhanghel Gavril i-a vestit Fecioarei Maria ca va naște și va fi mama Fiului lui Dumnezeu.…

Reguli de aur in Postul Pastelui. Credincioșii trebuie sa le cunoasca și sa țina cont de ele: principalele traditii si superstitii

11:30, 18.03.2024 - In teologia ortodoxa, postul nu este inteles numai ca abstinenta alimentara, ci ca o practica-test pentru indepartarea de patimi. De ce trebuie sa tinem post? Aceasta decizie aduce vindecare sufleteasca apropiindu-l pe om de Dumnezeu, sunt incurajate faptele bune si ajutorarea celorlalti.Potrivit Bisericii,…

Reguli de aur in Postul Pastelui. Credincioșii trebuie sa le cunoasca și sa țina cont de ele: principalele traditii si superstitii

07:55, 18.03.2024 - In teologia ortodoxa, postul nu este inteles numai ca abstinenta alimentara, ci ca o practica-test pentru indepartarea de patimi. De ce trebuie sa tinem post? Aceasta decizie aduce vindecare sufleteasca apropiindu-l pe om de Dumnezeu, sunt incurajate faptele bune si ajutorarea celorlalti.Potrivit Bisericii,…


Ce parere ai despre aceasta stire?