Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

SFANTUL ILIE 2019: Ce trebuie să faci de SF. ILIE ca să ai spor tot anul

Publicat:

TRADITII SI OBICEIURI:  Sfantul Ilie cel care i-a pedepsit pe proorocii mincinosi, a fost un mare facator de minuni in timpul vietii si dupa ce s-a urcat la cer intr-un car de foc. Mare prooroc Ilie a primit de la Dumnezeu puterea de a „deschide si a inchide cerurile"

TRADITII SI OBICEIURI:  Sfantul , sarbatorit in 20 iulie, a fost fiul lui Sovac, un preot al , care locuia in cetatea Tesve din Galaad (Israel). De la aceasta cetate provine numele de Tesviteanul al proorocului.

2019: ce trebuie sa faca fetele…

Citeste articolul mai departe pe rtv.net…  

Sursa articol: rtv.net


Stiri pe aceeasi tema

Tradiții și obiceiuri de Paște. Ce se face cu Lumina Sfanta adusa in casa

13:50, 04.05.2024 - Tradiții și obiceiuri de Paște. Ce se face cu Lumina Sfanta adusa in casa. Prima zi de Paște este incarcata de numeroase tradiții, obiceiuri, dar și superstiții. Dupa ce creștinii iau Lumina Sfanta la miezul nopții și o duc acasa, urmeaza mai multe tradiții care sunt respectate in cea de a doua zi.…

Vinerea Mare din Saptamana Patimilor - tradiții și obiceiuri: Creștinii ortodocși țin astazi post negru

08:35, 03.05.2024 - Vinerea Mare din Saptamana Patimilor este ziua cand a fost rastignit pe cruce Fiul lui Dumnezeu, Iisus Hristos si a fost pus in mormant. Se mai numește și Vinerea Patimilor sau Vinerea Seaca, pentru ca este zi de post negru, adica nu se mananca toata ziua.

Vinerea Mare 2024 - tradiții și obiceiuri. Credincioșii ortodocși țin post negru pe 3 mai

07:05, 03.05.2024 - Vinerea Mare pica anul acesta pe data de 3 mai și reprezinta pentru creștinii ortodocși ziua cand a fost rastignit pe cruce Fiul lui Dumnezeu, Iisus Hristos, si a fost pus in mormant. Vinerea Mare se mai numește și Vinerea Patimilor sau Vinerea Seaca, pentru ca este zi de post negru, adica nu se mananca…

Ce se mai sarbatorește de 1 mai? Armindenul, Ziua Pelinului, Ziua Bețivului sau Pomul lui Mai. Tradiții și obiceiuri

08:31, 01.05.2024 - Ce se mai sarbatorește de 1 mai? Armindenul, Ziua Pelinului, Ziua Bețivului sau Pomul lui Mai. Tradiții și obiceiuri Ce se mai sarbatorește de 1 mai? Armindenul, Ziua Pelinului, Ziua Bețivului sau Pomul lui Mai. Pe langa Ziua Muncii, in tradiția romana mai are loc o alta sarbatoare. Cumnoscuta mai puțin,…

Tradiții și obiceiuri in Ajunul Sfantului Gheorghe

18:45, 22.04.2024 - Din batrani se spune ca in noaptea de 22 spre 23 aprilie se deschid Cerurile. Acum este momentul cand oamenii incearca sa fure puțin din tainele destinului, iar natura primește forțe sa iasa din lanțurile frigului. Se credea ca acum descantatoarele fura mana vitelor, a campului, ii chinuie pe oameni.…

Sarbatoarea de Buna Vestire. Traditii si obiceiuri

07:15, 25.03.2024 - Ziua de Buna Vestire numita și Blagoveștenie se sarbatorește in fiecare an pe 25 martie, fiind prima mare sarbatoare dedicata Maicii Domnului atestata in documente. Buna Vestire amintește de momentul in care Sfantul Arhanghel Gavril i-a vestit Fecioarei Maria ca va naște și va fi mama Fiului lui Dumnezeu.…

17 Martie – Duminica Izgonirii lui Adam din Rai. Tradiții și obiceiuri de Lasatul Secului de branza

14:01, 17.03.2024 - Duminica Izgonirii lui Adam din Rai sau Lasatul Secului de Branza are loc in acest an la data de 17 Martie. In aceasta zi credincioșii renunța la produsele lactate, urmand ca luni, 18 Martie, sa inceapa cel mai lung post al Bisericii Ortodoxe. In calendarul creștin ortodox, Lasatul Secului are doua…

,,Tradiții și obiceiuri din Moldova,, la Școala „Ioan Maric” din Luncani

11:21, 14.03.2024 - La Școala Gimnaziala „Ioan Maric” din Luncani (comuna Margineni) are loc astazi, 14 martie, un simpozion și un concurs de creații artistice și literare pentru elevi, cu tema „Tradiții și obiceiuri din Moldova”, dar și prezentarea unei reviste cu același titlu. Manifestarea face parte din prima ediție…


Ce parere ai despre aceasta stire?