Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Sezaţional! Implanturile cerebrale care ar putea face posibilă împărtășirea amintirilor

Publicat:

Cercetatorii de la Universitatea din California de Sud și Universitatea din Pennsylvania au testat o tehnologie similara cu bolnavii de epilepsie, scrie playtech.ro.

Aceștia aveau deja electrozi implantați in creier, ceea ce inseamna ca experții nu au fost nevoiți sa faca implanturi in pacienți noi. Cercetarea s-a concentrat pe hipocacamp, partea din creier asociata cu formarea amintirilor. Hipocampul aduna informații senzoriale care sunt apoi transformate in amintiri pe termen scurt, intre 15 și 30 de secunde. Acestea pot forma amintiri mai durabile, dar doar daca sunt accesate in timp…

Citeste articolul mai departe pe publika.md…  

Sursa articol: publika.md


Stiri pe aceeasi tema

Studii ingrijoratoare pentru utilizatoarele de botox: Toxina poate afecta celulele creierului!

12:15, 16.06.2024 - Toxina utilizeaza un mic complex format dintr-un receptor numit Synaptotagmin 1, impreuna cu alți doi receptori de neurotoxine clostridiene, pentru a patrunde in veziculele sinaptice din neuroni. Aceasta infiltrare intrerupe comunicarea dintre nerv și mușchi, ducand la paralizie. Profesorul Frederic…

Tratament minune: distruge cancerul in 48 de ore. Oamenii de știința au gasit metoda de a-l produce in laborator

08:40, 01.06.2024 - Cercetatorii de la Universitatea Stanford din California au demonstrat pentru prima oara in toamna anului trecut ca EBC-46, extras din plante, poate fi sintetizat. Inițial, s-a crezut ca, avand in vedere structura sa complexa, compusul chimic nu poate fi sintetizat in laborator, scrie doctorulzilei.ro. Lumea…

Mai multe balene ucigașe au scufundat un iaht in stramtoarea Gibraltar. Ce spun cercetatorii

17:05, 14.05.2024 - Un iaht cu vele lung de 15 metri s-a scufundat in apele marocane, in stramtoarea Gibraltar, dupa ce a fost lovit, duminica, de un numar necunoscut de orci, au declarat serviciile de salvare maritima din Spania, relateaza BBC.Cei doi pasageri ai iahtului Alboran Cognac au declarat ca au simțit lovituri…

Cat timp este bine sa stai in picioare pe zi – beneficii și efecte negative

11:35, 07.05.2024 - Cu toții simțim un anumit disconfort atunci cand suntem nevoiți sa stam mult timp in picioare, insa aceste neplaceri se pot transforma in timp in probleme serioase de sanatate. Statul in picioare este parte integranta din viața noastra de zi cu zi, fie ca este vorba despre timpul petrecut la locul de…

Chipul unei femei care a trait acum 75.000 de ani, reconstituit. Noi descoperiri despre oamenii de Neanderthal

14:55, 02.05.2024 - Un grup de oameni de știința a reconstituit chipul unei femei neanderthaliene care a trait acum 75.000 de ani, relateaza BBC, care apreciaza ca este vorba de o realizare „remarcabila”.Reconstrucția a inceput de la ramașițele sfaramate ale craniului femeii, ale carui oase erau atat de moi in momentul…

Descoperire inedita: O pasare „gesticuleaza” ca oamenii

17:30, 29.03.2024 - Un studiu observational a descoperit pentru prima data ca o specie de pasare foloseste comunicarea gestuala, despre care se credea ca este apanajul exclusiv al oamenilor. Un studiu condus de Universitatea din Tokyo, publicat la 25 martie in revista Current Biology, explica modul in care micul si coloratul…

Antidotul miraculos din Evul Mediu - Oamenii de știința polonezi au recreat un medicament stravechi

19:10, 19.03.2024 - Cercetatorii de la Universitatea de Medicina din Wroclaw, Polonia, au fost primii din lume care au recreat in mod sigur faimosul medicament al trecutului - teriac (theriac). Teriacul, format din 71 de substanțe diferite, a fost apreciat in Europa pana in secolul al XVIII-lea ca un antidot miraculos…


Ce parere ai despre aceasta stire?