Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Serviciul Fotografic și Cinematografic al Armatei Române. O istorie cu multe lacune

Publicat:

Daca singurele imagini ale de la le datoram unui singur om, fotograful , fara și Cinematografic al nu ar fi avut chip. Toate filmarile si fotografiile pastrate in Arhivele Naționale, la Muzeul Național Militar, la Arhiva Naționala de Film sunt opera nepretuita a celor cativa fotografi, cameramani care au activat in vremea in armata romana. Despre acest serviciu anume si despre contributia sa la producerea si conservarea iconografiei va fi vorba in serialul care debuteaza…

Citeste articolul mai departe pe historia.ro…  

Sursa articol: historia.ro


Stiri pe aceeasi tema

Ce nu știai despre Catedrala Romano-Catolica din Alba Iulia: Martora a peste 800 de ani de istorie a orașului. VIDEO

20:05, 20.04.2024 - Ce nu știai despre Catedrala Romano-Catolica din Alba Iulia: Martora a peste 800 de ani de istorie a orașului. VIDEO Ce nu știai despre Catedrala Romano-Catolica din Alba Iulia. Timp de 800 de ani, a asistat la tragedii și la momente de bucurie, dominand cetatea medievala dar și cetatea existenta in…

Cine mai trece pragul Muzeului National al Unirii?

12:35, 08.04.2024 - Numarul vizitatorilor inregistrati in primul trimestru la Muzeul National al Unirii (MNU) Alba Iulia a fost mai mic cu aproximativ o treime decat cel inregistrat in aceeasi perioada a anului trecut, scazand de la peste 14.500 la peste 10.000. Astfel, daca in primele trei luni din 2023, potrivit datelor…

OAMENI din BN: Alexandru Daraban, teolog și istoric, despre scriitorii bistrițeni care au scris poezii de dragoste regimului Ceaușescu

13:10, 31.03.2024 - Alexandru Daraban a facut primii ani de școala in Sangeorz, absolvind liceul la „Solomon Halița”. Este și cetațean de onoare al orașului stațiune și coordoneaza, din 2012, Revista Pisanii Sangeorzene . Ne-a povestit, intre altele, și despre scriitorii din județ care inainte de 89 obișnuiau sa scrie…

Lectia de istorie. Cum s-a unit Basarabia cu Romania

15:10, 27.03.2024 - Bucovina s-a unit cu Romania la 15 noiembrie 1918, la șase zile dupa incheierea Primului Razboi Mondial. Transilvania și celelalte provincii din Ardeal s-au unit cu Romania la 1 decembrie 1918, la mai bine de doua saptamani dupa incheierea Primului Razboi Mondial (11 noiembrie 1918). In acele momente,…

Liturghia Darurilor inainte-sfințite, la Catedrala Incoronarii din Alba Iulia

12:20, 20.03.2024 - Miercuri, 20 martie 2024, in prima saptamana a Postului Sfintelor Paști, zi in care Biserica noastra face pomenirea Sfinților Cuvioși Mucenici din Manastirea Sfantul Sava cel Sfințit, Inaltpreasfințitul Parinte Irineu, Arhiepiscop al Alba Iuliei, a fost prezent in mijlocul credincioșilor din orașul…

Performanța EXTRAORDINARA pentru un elev din Alba Iulia, la olimpiadele școlare. Dubla calificare, la faza naționala: Locul I la istorie și la fizica!

21:21, 19.03.2024 - Performanța EXTRAORDINARA pentru un elev din Alba Iulia, la olimpiadele școlare. Dubla calificare, la faza naționala: Locul I la istorie și la fizica! Performanța EXTRAORDINARA pentru un elev din Alba Iulia, la olimpiadele școlare. Dubla calificare, la faza naționala: Locul I la istorie și la fizica!…

LECȚIA DE ISTORIE prezentata de profesorul Viorel Guțu – 28 februarie: Execuția lui Horea și Cloșca

16:15, 28.02.2024 - La data de 28 februarie 1785, Horea și Cloșca, conducatorii rascoalei țaranești din Transilvania din anul 1784, au fost executați prin tragere pe roata la Alba Iulia. Cel de-al treilea conducator al marii revolte țaranești și anume Crișan, știind ce avea sa urmeze și nedorind sa fie batjocorit, se spanzurase…

Lectia de istorie. Masacrul de la Jilava

16:05, 21.02.2024 - Se poate spune, fara teama de a greși, ca anul 1940 a fost unul dintre cei mai negri ani din istoria Romaniei. Țarile revizioniste, care se considerau nedreptațite de noua reimparțire a lumii facuta la sfarșitul Primului Razboi Mondial, considerau ca au așteptat prea mult. Germania, care devenise port-drapelul…


Ce parere ai despre aceasta stire?