Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Separatiştii proruşi anunţă scurgeri radioactive la cea mai mare centrală nucleară din Ucraina

Publicat:

Potrivit unui lider separatist din autoproclamata "", nivelul radiatiilor la centrala nucleara Zaporijia este de 14 ori peste limita normala.

Un reactor al centralei nucleare Zaporojie - cea mai mare din Ucraina - a fost oprit sambata, in urma unei defectiuni la sistemul electric - al doilea incident de acest fel produs in ultima luna. Autoritatile ucrainene au dat asigurari ca nu au existat scurgeri radioactive.

" 6 al a fost oprit de sistemul de protectie, din cauza unor disfunctionalitati ale generatorului electric",…

Citeste articolul mai departe pe adevarul.ro…  

Sursa articol: adevarul.ro


Stiri pe aceeasi tema

Razboi in Ucraina, ziua 793. Autoritațile poloneze anunța ca sunt pregatite sa-i trimita in țara lor pe ucrainenii apți de lupta

00:06, 26.04.2024 - Razboi in Ucraina, ziua 793. Autoritațile poloneze anunța ca sunt pregatite sa-i trimita in țara lor pe ucrainenii apți de lupta. Polonezii nu au oferit detalii. Anunțul apare la puțin timp dupa ce Ucraina a interzis serviciile consulare pentru barbații c

Statele Unite anunța ca nu vor dobori drone in Ucraina, așa cum au facut in Israel, pentru ca 'sunt situații diferite'

21:25, 16.04.2024 - Purtatorul de cuvant pentru securitate nationala al Casei Albe, John Kirby, a declarat luni, intr-o conferința de presa, ca SUA nu vor dobori drone in Ucraina, așa cum au facut in Israel, pentru ca amenințarile sunt diferite.

Ucraina spune ca rușii pregatesc o operațiune sub steag fals la centrala nucleara Zaporojie

12:20, 15.04.2024 - Conducerea militara a Ucrainei a avertizat cu privire la o posibila operatiune sub steag fals la centrala nucleara ucraineana din Zaporojie (sud), aflata sub ocupatie rusa, in urmatoarele zile, a transmis duminica seara DPA.

Razboi in Ucraina, ziua 772. Centrala nucleara de la Zaporojie, ramasa fara curent dupa un atac rusesc

09:35, 05.04.2024 - Razboi in Ucraina, ziua 772. Ministrul Afacerilor Externe, Luminita Odobescu, a participat la reuniunea ministrilor de Externe ai NATO, la Bruxelles, context in care a facut referire la sprijinul multidimensional si cuprinzator al Romaniei pentru Ucraina.

Atac de neințeles in Ucraina! Forțele lui Zelenski au lovit infrastructura critica a centralei nucleare Zaporojie

10:56, 14.03.2024 - De la inceputul conlictului militar din Ucraina, in jurul centralei nucleare Zaporojie s-au dat lupte grele. Rușii au reușit intr-un final sa obțina controlul, insa ucrainenii au atacat acum infrastructura critica a centralei. Atac de neințeles in Ucraina, unde armata lui Volodimir Zelenski și-a atacat…

Nu exista niciun semn ca Rusia se pregateste sa foloseasca arma nucleara in Ucraina, asigura Casa Alba

09:16, 14.03.2024 - Statele Unite nu au vazut niciun semn care sa indice ca Rusia se pregateste sa foloseasca o arma nucleara in Ucraina, a dat asigurari miercuri Casa Alba, ca reactie la afirmatiile facute de Vladimir Putin, relateaza AFP.

Rusia amenința cu arma nucleara in Ucraina, cum raspunde SUA

23:20, 13.03.2024 - Statele Unite nu au vazut niciun semn care sa indice ca Rusia se pregateste sa foloseasca o arma nucleara in Ucraina, a dat asigurari miercuri Casa Alba, in reactie la afirmatiile facute de Vladimir Putin, relateaza AFP. „Nu am vazut niciun motiv pentru a ne ajusta propria postura nucleara si nici vreun…

Concluziile inspecției AIEA la centrala nucleara Zaporojie

14:15, 08.02.2024 - Directorul general al Agentiei Internationale pentru Energie Atomica (AIEA), Rafael Grossi, a salutat o reducere constata a bombardamentelor in jurul centralei nucleare Zaporojie ocupate de Rusia in Ucraina, si a inspectat daca exista suficienta apa pentru racirea reactoarelor, transmite Reuters.


Ce parere ai despre aceasta stire?