Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Semnul timpuriu al demenței pe care oamenii îl pun pe seama oboselii

Publicat:

Semnul timpuriu al demenței este adesea ignorat sau pus pe seama nopților nedormite, atenționeaza medicii. Acest semn timpuriu al bolii Alzheimer consta in tulburari de vedere, care se pot manifesta prin oboseala ochilor, dureri, vedere dubla sau in ceața ori apariția unui punct negru sau alb in campul vizual central. Oamenii de știința au descoperit ca semnul timpuriu al demenței poate aparea cu 20-30 de ani inainte de debutul simptomelor specifice acestei boli, ca urmare a modificarilor chimice de la nivelul creierului. Demența nu poate fi vindecata, dar exista tratamente care pot incetini progresia…

Citeste articolul mai departe pe jurnalmm.ro…  

Sursa articol: jurnalmm.ro


Stiri pe aceeasi tema

Cele 6 culori pe care sa le porți daca vrei sa faci impresie buna la prima vedere. Nuanța care „starnește conversația și incurajeaza oamenii sa fie mai indrazneți”

09:01, 26.04.2024 - Culoarea este peste tot in jurul nostru și are impact. Alegerea anumitor culori reprezinta un mod de face impresie la prima vedere și afecteaza felul in care ne percep cei din jurul nostru. Iata, așadar, cum sa ne alegem ținuta potrivita.

A fost descoperita o gena care protejeaza impotriva bolii Alzheimer

20:50, 19.04.2024 - Oamenii de știința vin cu o veste importanta in lupta impotriva bolii Alzheimer. Au descoperit o gena care acționeaza ca o bariera, protejand creierul de aceasta afecțiune neurodegenerativa.

Vulpe surprinsa pe strazile din Campia Turzii (video)

18:55, 19.04.2024 - Noi imagini cu o vulpe care „bantuie” prin Campia Turzii au fost surprinse ieri pe o strada din cartierul Șarat. Animalul nu este deloc speriat de zona in care se afla, o zona plina de case, avand in vedere ca imaginile au fost surprinse in jurul orei 15:30. Nu este prima data cand vulpile sunt surprinse…

Amenajarea unui bar acasa: 5 sfaturi utile și idei de design 

12:11, 15.04.2024 - Visezi sa transformi un colț al casei tale intr-un bar confortabil și elegant? Vei descoperi in curand ca amenajarea unui bar poate fi un proiect distractiv și plin de satisfacții. Vom detalia mai jos pașii esențiali de planificare, te vom ghida in alegerea mobilierul care se potrivește cel mai bine…

Cum hormonul fericirii ar putea salva creierul de demența Alzheimer

15:05, 16.02.2024 - Potrivit unui recent studiu, neuronii specifici oxitocinei, hormonul fericirii, intervin in imbunatațirea memoriei in cazul persoanelor afectate de demența Alzheimer. Cercetatorii de la Universitatea din Tokyo au fost interesați de rolul hormonului  oxitocina (OXT)  in procesul de invațare și memorare.…

Descoperire fantastica a cercetatorilor: cum pot prezice cine va avea demența cu 10 ani inainte de declanșarea bolii

12:00, 13.02.2024 -  Studiul, publicat in revista Nature Aging, face parte din cercetarile in curs de desfasurare ale mai multor echipe pentru a identifica pacientii cu risc de dementa cu ajutorul unui simplu test de sange, un progres despre care multi oameni de stiinta cred ca va accelera dezvoltarea de noi tratamente.In…

Studiu: Proteinele pot prezice cu zece ani mai devreme cine va avea dementa

11:45, 13.02.2024 - Un studiu asupra unor probe de sange congelate a scos la iveala o sumedenie de proteine care ar putea prezice mai multe forme de dementa cu mai mult de 10 ani inainte ca boala sa fie diagnosticata, au anuntat luni cercetatori din Marea Britanie si China. Studiul, publicat in revista Nature Aging, face…

Proteinele din sange ar putea prezice mai multe forme de dementa, cu mai mult de 10 ani inainte ca boala sa fie diagnosticata

11:31, 13.02.2024 - Un studiu asupra unor probe de sange congelate a scos la iveala o sumedenie de proteine care ar putea prezice mai multe forme de dementa cu mai mult de 10 ani inainte ca boala sa fie diagnosticata, au anuntat luni cercetatori din Marea Britanie si China, relateaza Reuters. Studiul, publicat…


Ce parere ai despre aceasta stire?