Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Semnificația celor mai importante sărbători din luna decembrie

Publicat:

PodcasturiSemnificația celor mai improtante sarbatori din luna decembrie

Luna decembrie sau luna lui Undrea, cum este cunoscuta in popor, este dintre cele mai bogate in sarbatori creștinești. Una dintre cele mai importante și așteptate sarbatori de catre creștinii ortodocși care sarbatoresc dupa calendarul Iulian (de stil vechi) este Sfantul Apostol Andrei, praznuit pe 13 decembrie.

"Sfantul Andrei cel Intai Chemat este cel care a propovaduit Evanghelia pe meleagurile noastre. El s-a nascut in Betsaida Galileia, localitate situata pe țarmul Lacului Ghenizaret, in nordul Țarii Sfinte. Din…

Citeste articolul mai departe pe sputnik.md…  

Sursa articol: sputnik.md


Stiri pe aceeasi tema

A doua zi de Paște. Care sunt obiceiurile zilei?

10:15, 06.05.2024 - In acest an, Paștele Ortodox a fost sarbatorit la data de 5 mai. Sarbatorii Invierii Mantuitorului Iisus Hristos ii sunt dedicate trei zile. In Noaptea Invierii credincioșii au fost la biserica pentru a primi Lumina care simbolizeaza Invierea Mantuitorului Iisus Hristos. Prima zi a Sarbatorii Pascale…

Obiceiul pe care trebuie sa il respecte toți credincioșii, dupa ce iau anafura. Tradiția veche de care mulți romani au uitat

13:15, 03.05.2024 - Credincioșii care merg la slujba de Inviere, la finalul sfintei Liturghii, vor lua anafura sau paști sfințite, adica painea și vinul care simbolizeaza trupul și sangele lui Iisus Hristos. Oamenii pleaca cu ele acasa pentru a le consuma in zilele ce urmeaza. Iata care este obiceiul pe care trebuie sa…

Cum au aparut farsele de 1 aprilie: totul a inceput in anul in 1582 / Ce spune tradiția ca vei pați daca nu pacalești pe nimeni azi

04:40, 01.04.2024 - Celebrata anual pe 1 aprilie, Ziua Pacalelilor este dedicata executarii diverselor glume sau farse. De la stabilirea de intalniri fictive pentru prieteni la alte șotii asemanatoare, aceste obiceiuri sunt recunoscute in majoritatea țarilor europene de pe la mijlocul secolului al XVI-lea. Obiceiul…

Și-a agațat ghetele in cui: Cel mai bun fotbalist moldovean Alexandru Epureanu a pus pe stop cariera de jucator

22:00, 25.03.2024 - Cel mai bun fotbalist moldovean al secolului 21, Alexandru Epureanu și-a incheiat cariera de jucator. Potrivit FMF, informația a fost confirmata chiar de fostul capitan al Naționalei. Alexandru Epureanu este singurul fotbalist moldovean care a jucat 100 de meciuri pentru Naționala Moldovei. El a fost…

Marțișorul, simbol al primaverii in Romania, Bulgaria, Macedonia, Albania si Republica Moldova. Legenda, semnificații și tradiții

07:51, 01.03.2024 - Martisorul, un obiect-bijuterie prins intr-un snur alb cu rosu ce este oferit celor dragi pe 1 martie, a primit de-a lungul timpului semnificatii diverse, de la vestitor al primaverii la simbol al renasterii naturii. Traditia este inclusa in lista patrimo

DRAGOBETE 2024: Ziua de 24 februarie, sarbatoarea iubirii la romani, marcheaza in traditia romaneasca inceputul primaverii

08:45, 24.02.2024 - DRAGOBETE 2024: Ziua de 24 februarie, sarbatoarea iubirii la romani, marcheaza in traditia romaneasca inceputul primaverii Dragobetele este sarbatorit la finalul lunii februarie, in așteptarea primaverii. Sarbatoarea iubirii la romani, din 24 februarie, marcheaza inceputul anului agricol, momentul in…

Atelier de marțișoare pentru copii la Biblioteca Județeana „G.T. Kirileanu“ Neamț

10:10, 16.02.2024 - Biblioteca Județeana „G.T. Kirileanu“ Neamț organizeaza un atelier de marțișoare, adresat copiilor și tuturor iubitorilor de tradiții și lectura. „Participanții vor confecționa marțișoare, la care vor atașa un vers sau o urare de primavara, pentru a le oferi celor dragi, potrivit tradiției. De asemenea,…


Ce parere ai despre aceasta stire?