Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Scriitoarea şi editorul Silvia Colfescu vorbeşte despre „aristocărţile“ de la Târgul Gaudeamus, de la ora 14.00, la Adevărul Live

Publicat:

Silvia Colfescu traieste intre carti. Si-a adus acasa editura Vremea, pe care-a-nfiintat-o, impreuna cu sotul ei, acum vreo 26 de ani si careia i s-a dedicat sincer, de bunavoie, aproape fatal.Silvia Colfescu aduna povesti de ieri si de azi, le urmareste, le ademeneste si le vaneaza cu sange rece, de editor. Apoi, le inchide intre coperte si stie ca, desi vor pleca in sapte zari, nu vor mai iesi niciodata de-acolo. Sunt copiii sai, iar pe copiii sai vrea sa-i stie mereu in siguranta. Carti citite si prafuite in bibliotecile oamenilor. Silvia Colfescu stie sa spuna povesti, pe care le vom afla…

Citeste articolul mai departe pe adevarul.ro…  

Sursa articol: adevarul.ro


Stiri pe aceeasi tema

Colonelul doctor Ion Ștefan a lansat un nou volum de epigrame

11:10, 11.05.2024 - Colonel, doctor, șef de clinica sau autor de epigrame. Sunt cateva dintre titlurile pe care le-a capatat de-a lungul timpului Ion Ștefan. Iar in „Complicitate la umor”, autorul incearca sa iși poarte cititorii intr-o calatorie fascinanta, plina de buna dispoziție, pe meleagurile umorului de buna calitate."Complicitatea…

INTERVIU | Scriitorul Avedis Hadjian, cu prilejul comemorarii genocidului armean: „A ramane armean reprezinta o afirmație impotriva morții, a extincției” 

11:05, 03.05.2024 - Avedis Hadjian, jurnalist și scriitor armean care a documentat in detaliu o carte (Secret Nation: The Hidden Armenians of Turkey) despre supraviețuitorii armeni dupa genocidul din Turcia din 1915 și despre cum au fost ei islamizați de teama opresiunilor autoritaților turce, a acordat un interviu in…

Prima domnitoare din istoria Romaniei. Era originara din Italia, iar sub conducerea ei Țara Romaneasca a inflorit

12:06, 27.04.2024 - Ecaterina Salvarezzo, fiind originara dintr-o familie italiana, a fost prima domnitoare din istoria Romaniei, contribuind semnificativ la dezvoltarea ei. Una dintre realizarile sale notabile a fost inființarea primei tiparnițe din București. Nascuta intr-o familie siciliana influenta la Constantinopol…

Prelegerea „Intre drac/dracuire și Dumnezeu/insfințire” la Muzeul Carții și Exilului Romanesc

11:00, 12.04.2024 - Muzeul Carții și Exilului Romanesc organizeaza marți, 16 aprilie, o prelegere-dialog public. „Intre drac/dracuire și Dumnezeu/insfințire (omul romanesc)” va fi susținuta de etnologul Marin Marian-Balașa. Evenimentul va avea loc in salonul expozițional aflat la parterul Muzeului Carții și Exilului Romanesc…

Conacul aflat la doar 40 de km de Bucuresti care te face sa uiti de cel din Mogosoaia. Putini stiu de el, dar de o frumusete rara

11:45, 09.04.2024 - Undeva, foarte aproape, te poți teleporta in timp, doar prin simpla prezența in conacul aflat la doar 40 de km de Bucuresti care te face sa uiti de cel din Mogosoaia, și despre care putini stiu, dar este de o frumusete rara. Istoria se simte in fiecare colț la conacul aflat la doar 40 de […] The post…

Cea de-a XV-a ediție a Salonului de Pictura ARTE MICI și-a desemnat caștigatorii

11:51, 18.03.2024 - Intr-un moment de inspirație și creativitate, cea de-a XV-a ediție a Salonului de Pictura „ARTE MICI” a avut loc cu succes, incantand privirile și inimile spectatorilor și juriului in egala masura. Evenimentul ce aduce in prim-plan forma, pata și culoarea, a reunit artiști romani din toate colțurile…

Atlasul geografic si statistic al Romaniei publicat in 1864, expus la Muzeul National de Istorie

20:00, 28.02.2024 - "Atlasul geografic si statistic al Romaniei" sau "Atlasul lui Papazoglu", publicat in 1864, este expus la Muzeul National de Istorie a Romaniei. Volumul, deosebit de valoros din punct de vedere istoric si documentar, a fost intocmit de Dimitrie Papazoglu, colonel, istoric, cartograf si geograf roman,…

Un nou proiect pentru elevi lansat de buzoianca Daniela Popescu

00:06, 27.02.2024 - Buzoianca Daniela Popescu, lector universitar doctor la Facultatea de Istorie – Universitatea din Bucuresti și presedinte al Asociației Culturale „Istoria din Casa in Casa” lanseaza un nou proiect destinat mediului preunivesitar, sub titulatura „Dialog democratic: Ateliere de educație civica și istorie”.…


Ce parere ai despre aceasta stire?