Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

SARS-CoV-2 infectează şi se multiplică în glandele salivare. Descoperirea care răstoarnă tot ce se știa până acum despre virus

Publicat:

Analize ale unor mostre de glande salivare prelevate de la pacienti ce au murit din cauza complicatiilor cauzate de COVID-19 la Hospital das Clinicas, spitalul universitar al FM-USP, au aratat ca tesuturile specializate in producerea si secretarea salivei servesc drept rezervoare pentru SARS-CoV-2, potrivit Hotnews.ro . Cercetatorii afirma ca descoperirea explica motivul pentru care virusul este atat de abundent in saliva si de ce oamenii de stiinta au putut dezvolta teste pe baza de saliva pentru COVID-19. „Aceasta este prima raportare a capacitatii unui virus respirator de a infecta si de a…

Citeste articolul mai departe pe realitatea.net…  

Sursa articol: realitatea.net


Stiri pe aceeasi tema

Lupta unei romance, al carei nume a fost gravat pe mașini Tesla, cu Elon Musk. Bolnava de cancer, iși dorește „sa aiba decența sa-și ceara scuze”

18:30, 16.04.2024 - Cristina Balan, un fost avertizor de integritate de la producatorul de mașini electrice Tesla, s-a luptat cu Elon Musk in justiție timp de un deceniu, dupa ce a fost concediata pentru ca și-a exprimat ingrijorarea cu privire la siguranța franarii. Bolnava de cancer, femeia spune, pentru BBC, ca inca…

Frunzele unui arbore ar putea combate metastazele din cancerul la san (studiu)

09:40, 07.04.2024 - Frunzele unui arbore originar din unele parti ale subcontinentului Indian, care creste insa si in Australia si in regiuni tropicale, s-au dovedit promitatoare in oprirea raspandirii in organism a metastazelor din cancerul de san. Albizia lebbeck (Alle) este denumirea stiintifica a arborelui siris, care…

Actualitate medicala/ Proteinele au efect asupra calitatii somnului

00:35, 26.03.2024 - Un studiu recent, realizat de cercetatori din Irlanda și Statele Unite, a examinat modul in care diferitele surse de proteine pot influența calitatea somnului, incercand sa afle daca proteinele vegetale sunt mai benefice decat cele animale sau invers. Somnul de calitate este definit de specialiști ca…

Operațiile bariatrice imbunatațesc sanatatea inimii și scad tensiunea

00:16, 20.03.2024 - Chirurgia bariatrica poate imbunatați considerabil starea cardiometabolica, in special in randul persoanelor mai tinere, a femeilor, sau a celor fara comorbiditați, conform unui nou studiu publicat in Journal of the Endocrine Society din SUA, prelua de Hotnews. In cadrul studiului, echipa de cercetatori…

Europa și-a dublat importurile de armament - Cine caștiga de pe Urma razboiului din Ucraina

16:15, 11.03.2024 - Europa si-a dublat importurile de arme in ultimii cinci ani, in principal ca urmare a razboiului din Ucraina, a anuntat luni Institutul International de Cercetari privind Pacea din Stockholm (SIPRI), transmite DPA, potrivit Agerpres. Un raport elaborat de SIPRI arata ca importurile de arme ale statelor…

Cea mai veche padure din lume ascunde un mare secret, vechi de peste 400 de milioane de ani/ VIDEO

12:25, 08.03.2024 - Oamenii de știința au descoperit ceea ce ei cred ca este cea mai veche padure fosilizata cunoscuta din lume. Descoperirea a fost facuta in stancile de pe coasta de sud-vest a Angliei. Cei mai mari copaci aveau patru metri, au dezvaluit cercetatorii. De asemenea, cercetatorii arata faptul ca aceasta…

Muzica mentine creierul in forma

00:45, 13.02.2024 - Mai multe studii au demonstrat ca muzica poate avea o mulțime de beneficii pentru creier, inclusiv imbunatațirea funcțiilor cognitive, conservarea memoriei, dezvoltarea legaturilor sociale și susținerea unei stari de spirit bune. Este important de menționat ca beneficiile par sa fie mai semnificative…

Oamenii de știința au reușit sa stabileasca o comunicare cu persoane aflate in timpul somnului

09:50, 10.02.2024 - Visul de a conversa cu cei care dorm a devenit realitate. Oamenii de știința au reușit sa stabileasca o comunicare bidirecționala cu persoanele aflate in diferite stadii ale somnului. Cercetatorii au identificat semnale cerebrale specifice asociate cu momentele in care o persoana este receptiva la stimuli…


Ce parere ai despre aceasta stire?