Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Sănătatea în România, raportată la UE: de trei ori mai multe boli de inimă, cel mai mare număr de cazuri de tuberculoză, mai mulți bolnavi psihic față de 2007, aproape un milion de depresivi

Publicat:

Finanțarea sistemului de sanatate d a crescut continuu de la aderarea țarii noastre la , in 2007, insa in continuare acesta este unul dintre cele mai slabe de pe continent. Romania „se lauda” cu: una dintre cele mai scazute speranțe de viața din ; o mortalitate infantila dubla fața de media europeana; de trei ori mai multe boli de inima decat UE; cel mai mare numar de cazuri de tuberculoza din UE; mai mulți bolnavi psihic fața de perioada de dinaintea aderarii; aproape un milion de depresivi; scaderea ratei de vaccinare. Informațiile se regasesc in Strategia…

Citeste articolul mai departe pe libertatea.ro…  

Sursa articol: libertatea.ro


Stiri pe aceeasi tema

Alegeri 2024 | Dragoș Petrescu, City Grill, vrea austeritate la cheltuirea banului public

06:35, 20.05.2024 - Cu toate ca actualul Guvern, in frunte cu Marcel Ciolacu, promite ca vom avea una dintre cele mai mari creșteri economice din UE și ca ne vom incadra in ținta de deficit estimata, mediul de business ramane sceptic la aceste perspective, pe care le considera nerealiste. Intr-un an cu multiple alegeri…

BNS: „Lucratorii nu mai vor sa fie cobaii experimentelor fiscale”

08:05, 13.05.2024 - Sute de persoane vor protesta astazi. 6 milioane de angajați din Romania asigura aproximativ 70% din finanțarea serviciilor medicale pentru 16 milioane de persoane asigurate și alte 3 milioane de persoane, beneficiari de pachete minimale. Oamenii spun ca nu vor sa fie cobaii experimentelor fiscale.…

Epidemia de cancer: Bolile oncologice, cauza principala de mortalitate in randul europenilor de sub 65 de ani

11:15, 08.05.2024 - Cancerul este principalul motiv de deces in randul persoanelor cu varsta sub 65 de ani din Uniunea Europeana, arata un nou raport Eurostat. In Romania, bolile cardiovasculare raman principalul inamic al populației, cu mai mult de jumatate din totalul deceselor.

In Romania, numarul persoanelor angajate ca autori, jurnalisti sau lingvisti a scazut, in timp ce in UE a crescut cu 9%

13:00, 03.05.2024 - Numarul persoanelor angajate in Uniunea Europeana ca autori, jurnalisti sau lingvisti a crescut cu 9,1 in 2022, pana la 891.600 de persoane, de la 816.800 de persoane in 2017, arata datele publicate vineri de Eurostat cu cu prilejul Zilei Mondiale a Libertatii Presei.In 2022, tarile membre cu cea mai…

Romania, pe locul 1 in UE la Decese din cauze prevenibile și tratabile, de Ziua Mondiala a Sanatații

10:25, 07.04.2024 - Potrivit celui mai recent raport privind Starea Sanatații in Uniunea Europeana in 2023, Romania se situeaza pe primul loc in Uniunea Europeana la decese din cauze prevenibile și tratabile și la finalul clasamentului in ceea ce privește prevenția. Adunand date referitoare la principalele probleme de…

Romania are inca o mortalitate materna si infantila mare, potrivit unui raport OCDE

07:05, 31.03.2024 - La nivel mondial, sistemele de sanatate sunt sub presiune financiara din cauza climatului economic volatil, arata raportul OCDE pentru anul trecut. Medicul Florentina Furtunescu, de la Institutul National de Sanatate Publica, spune ca ramane o problema comportamentul populatiei privind controalele periodice…

Romania are printre cele mai mici costuri cu forta de munca din toata Uniunea Europeana (Eurostat)

18:20, 28.03.2024 - Potrivit datelor Eurostat, tara noastra este pe locul al doilea, dupa Bulgaria, in timp ce in alte state europene costul pentru servicii similare este si de patru ori mai mare. Media europeana pentru costul muncii pe ora este de aproape 32 euro. Bulgaria inregistreaza cel mai scazut cost, in speta,…

Finanțarea spitalelor care ”duc greul in sistemul medical” trebuie regandita, precizeaza ministrul Rafila

15:51, 28.03.2024 - Finantarea și necesarul de cadre medicale in cazul spitalelor de prima linie, ”care duc greul”, trebuie regandite, pe baza unor criterii, a transmis, joi, ministrul Sanatații. In acest sens, ministrul Rafila s-a referit la criteriile pentru a stabili ce spitale ”duc greul sistemului de sanatate”, care…


Ce parere ai despre aceasta stire?