Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

RUSALII 2017. Tradiții și obiceiuri de Rusalii și ce semnifică sărbătoarea în calendarul ortodox

Publicat:

Rusalii 2017 - Traditii si obiceiuri. Rusaliile sau Cincizecimea, una dintre cele mai vechi sarbatori crestine, este praznuita la 50 de zile de la , cand s-a coborat la apostoli, fiind cunoscuta si ca ziua intemeierii Bisericii, cand s-au convertit la crestinism 3.000 de oameni.

Citeste articolul mai departe pe digi24.ro…  

Sursa articol: digi24.ro


Stiri pe aceeasi tema

Sfintii Constantin si Elena. Tradiții și obiceiuri: ce este interzis sa faci in aceasta zi de sarbatoare

09:45, 21.05.2024 - Sfintii Imparati Constantin si Elena sunt praznuiti de crestinii ortodocsi in fiecare an pe 21 mai. Este una dintre cele mai importante sarbatori din calendarul ortodox și este celebrata anual de peste 1,75 milioane de romani. Potrivit creștin.ortodox.ro, Constantin cel Mare s-a nascut in orașul Naissus…

Obiceiuri vechi in a treia saptamana dupa Paște

19:01, 20.05.2024 - Perioada dupa Paște și pana la Inalțarea Domnului, care in acest an cade pe 13 iunie, reprezenta in mentalul popular de altadata un timp in care țaranii aveau de respectat reguli, credințe, superstiții. Reminiscența acestor vechi credințe inca se mai regasesc prin unele catune. Dupa Duminica Mironosițelor,…

Ce se face de Sfinții Constantin și Elena pentru noroc și bunastare. Tradiții, obiceiuri și superstiții

17:30, 20.05.2024 - Sfinții Imparați Constantin și Elena sunt sarbatoriți pe 21 mai in calendarul Bisericii Ortodoxe, un moment foarte important in calendarul creștin ortodox. Iata ce se face de Sfinții Constantin și Elena pentru noroc și bunastare. Cine au fost Sfinții Constantin și Elena Constantin cel Mare, nascut in…

Dupa Invierea Domnului incepe Saptamana Luminata. Obiceiuri si traditii

16:40, 05.05.2024 - Tradiții și obiceiuri in Saptamana Luminata, prima saptamana dupa Paște, care se termina in duminica dupa Inviere, cunoscuta și ca Duminica Tomii. Saptamana Luminata este inceputul unei perioade de sarbatoare pentru creștini, care se termina dupa 50 de zile, odata cu Rusaliile (Pogorarea Sfantului Duh).…

Ce semnifica fiecare zi din Saptamana Mare: Traditii, obiceiuri si superstitii in Saptamana Patimilor

15:06, 28.04.2024 - Saptamana mare, numita si saptamana patimilor, este reprezentata de ultima saptamana din postul Sfintelor Paste. Totodata, saptamana mare este saptamana deniilor, toate zilele acestei saptamani fiind considerate, inca de la inceputurile crestinismului, marete si sfinte si, chiar din seara de Florii,…

Florii 2024 - Tradiții și obiceiuri. De ce se mananca pește in Duminica Floriilor

07:05, 28.04.2024 - Duminica Floriilor pica in 2024 pe data de 28 aprilie. Sarbatoarea, cunoscuta sub denumirea de Florii, marcheaza intrarea triumfala a lui Iisus Hristos in Ierusalim, unde a fost intampinat de credinciosi care tineau in maini ramuri de maslin si de finic. Tot in aceasta zi sunt sarbatoriți cei care poarta…

Tradiții și obiceiuri de Sfantul Gheorghe. Maine este sarbatoare cu cruce roșie in calendarul ortodox

09:46, 22.04.2024 - Maine, pe data de 23 aprilie 2024, este sarbatoare cu cruce roșie in calendarul ortodox. Este sarbatorit Sfantul Gheorghe. Iata ce tradiții și obiceiuri respecta creștinii ortodocși in aceasta zi de sarbatoare!

Tradiții la jumatatea Postului Mare

08:25, 13.04.2024 - Mijlocul Postului Mare reprezenta un motiv in plus de sarbatoare printre credincioșii de altadata. Era considerata o perioada de aparenta acalmie – au trecut deja patru saptamani din post. Mijlocul postului era marcat cu obiceiuri, tradiții și superstiții locale, facand parcurgerea urmatoarelor patru…


Ce parere ai despre aceasta stire?