Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

ROMÂNII care ar fi putut lua NOBELUL AU RĂMAS FĂRĂ FINANŢARE, deşi CERCETAREA E PRIORITATE NAŢIONALĂ

Publicat:

SANGE ARTIFICIAL Oamenii de stiinta care se ocupa de testele clinice pe sobolani ale sangelui artificial pe baza de hemeritrina lucreaza fara salarii de doua luni, iar cercetarea nu poate continua, scrie ziardecluj.ro.

Cercetatorii au nevoie de 2.000 de euro pentru a putea continua testele cu SANGELE ARTIFICIAL pe baza de hemeritrina. Universitatea Babes-Bolyai (UBB) se pierde in detalii si sustine ca are nevoie de o cerere scrisa depusa de catre cercetatori pentru a lua in calcul finantarea necesara, in valoare de 8.700 de lei.

a alocat, in decembrie 2013,…

Citeste articolul mai departe pe realitatea.net…  

Sursa articol: realitatea.net


Stiri pe aceeasi tema

Egiptenii antici incercau sa ințeleaga și sa trateze cancerul in urma cu peste 4.000 de ani, arata un nou studiu

07:05, 03.06.2024 - Egiptenii antici incercau sa inteleaga si sa trateze cancerul in urma cu mai bine de 4.000 de ani, sunt de parere oamenii de stiinta. Cercetatorii au descoperit dovezi ale unor taieturi realizate la nivelul craniului, in jurul unei leziuni de mari dimensiuni, cauzata, cred oamenii de stiinta, de un…

Neașteptat: Oamenii de știința au gasit vinovatul pentru epidemiile de ciuma din trecut

03:25, 24.05.2024 - Cercetatorii de la Institutul Național de Alergii și Boli Infecțioase din SUA, conduși de David Bland, au descoperit ca paduchii umani pot fi purtatori efectivi ai bacteriei Yersinia pestis care provoaca ciuma. Aceste rezultate sint publicate la 21 mai in revista PLOS Biology. Y. pestis este cauza multor…

Cat rezista o civilizație pana sa se prabușeasca. Oamenii de știința au aflat raspunsul

23:25, 13.05.2024 - Este omniprezenta in filozofie și in cultura populara ideea ca statele, societațile și civilizațiile cresc, apoi stagneaza și, in cele din urma, se prabușesc. Oamenii de știința au finalizat recent cel mai amplu studiu realizat vreodata pentru a afla daca "societațile care imbatranesc" pot fi intr-adevar…

Care este cea mai buna universitate din țara. Ministerul Educatiei a publicat clasamentul universitatilor din Romania

18:10, 08.05.2024 - Universitatea Babes-Bolyai din Cluj-Napoca, Universitatea din Bucuresti si Universitatea Politehnica din Bucuresti ocupa primele trei locuri in Metarankingul National pe anul 2023 al institutiilor de invatamant superior, care a fost publicat miercuri de Ministerul Educatiei.

Ministerul Educatiei a publicat clasamentul universitatilor din Romania

17:55, 08.05.2024 - Universitatea Babes-Bolyai din Cluj-Napoca, Universitatea din Bucuresti si Universitatea Politehnica din Bucuresti ocupa primele trei locuri in Metarankingul National pe anul 2023 al institutiilor de invatamant superior care a fost publicat miercuri de Ministerul Educatiei. Locul patru este ocupat de…

Amforele descoperite pe o epava romana i-au surprins pe oamenii de știința 

04:25, 26.04.2024 - Prima analiza in profunzime a incarcaturii unei epave romane din secolul al IV-lea, descoperita in largul coastelor insulei Mallorca in 2019, a fost publicata recent in revista Archaeological and Anthropological Sciences. Cercetatorii au adoptat o abordare cuprinzatoare a analizei, folosind analiza…

Peste 700 de clujeni au donat sange in cele cinci zile ale campaniei initiate de UBB

17:05, 13.04.2024 - Peste 700 de clujeni s-au alaturat campaniei de donare de sange derulate de Universitatea Babes-Bolyai din Cluj-Napoca, in perioada 8 – 12 aprilie. ”Peste 700 de persoane au raspuns apelului lansat de Universitatea Babes-Bolyai din Cluj-Napoca (UBB) si au donat sange in cele cinci zile ale campaniei…

Oamenii de știința au reușit sa elimine virusul HIV din celule folosind editarea genetica

01:05, 22.03.2024 - Cercetatorii au eliminat HIV din celule in laborator, succes care ofera sperante pentru un tratament, informeaza DPA, conform Agerpres. Utilizand o tehnologie de editare genetica denumita Crispr-Cas, care a castigat premiul Nobel in 2020, oamenii de stiinta au reusit sa tinteasca ADN-ul HIV, indepartand…


Ce parere ai despre aceasta stire?