Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

România alocă pentru cercetare cei mai puţini bani din Uniunea Europeană

Publicat:

Romania este pe ultimul loc in UE la ponderea pe care o au in economie cheltuielile pentru cercetare și dezvoltare. Mai putin de 0,4% din PIB, mult sub media europeana care este de asemenea mica in comparatie cu tarile asiatice. Cercetarea joaca un rol esential in avansul unei economii. Poate da nastere unor produse mai bune si poate creste productivitatea muncii. Iar tarile care nu fac cercetare de ajuns, precum Romania, sunt depedente de importul de tehnologie.

 

Anul trecut Romania a cheltuit pentru cercetare si dezvoltare 575 de milioane de euro, adica 0,38% din PIB, arata datele…

Citeste articolul mai departe pe digi24.ro…  

Sursa articol: digi24.ro


Stiri pe aceeasi tema

Chinezii de la Great Wall ar urma sa inchida sediul din Europa, din cauza vanzarilor slabe

16:25, 29.05.2024 - Chinezii de la Great Wall Motors au venit cu planuri mari in Europa. Comercializeaza modele ca Ora 03, Wey 03 și Wey 05 in piețe ca Germania, Marea Britanie, Irlanda și Suedia, in la finalul anului trecut au anunțat ca vor sa se extinda. Mai exact, pe parcursul anului 2024, marca asiatica voia sa ajunga…

10 ani de IQOS! Philip Morris International aniverseaza 10 ani de calatorie catre un viitor fara fum

14:50, 27.05.2024 - Philip Morris International este prima companie din industria tutunului care a mizat pe știința și a venit in intampinarea nevoilor fumatorilor adulți cu o categorie noua de produse care nu ard tutunul, ci il incalzesc. IQOS a fost primul produs din aceasta categorie și a fost lansat in 2014 in Japonia.…

Tot mai multi tineri aleg sa locuiasca cu parintii. Fenomenul este in continua creștere

09:05, 25.05.2024 - Potrivit celui mai recent raport al Eurofound, tot mai mulți tineri angajați din Uniunea Europeana opteaza sa ramana in casa parinteasca, un fenomen in creștere evidenta. Conform raportului, 86% dintre cei cu varsta intre 15 și 24 de ani continua sa locuiasca sub același acoperiș cu parinții, proporția…

Țara in care ar trebui sa traiești, in funcție de data nașterii: cum afli care este locul dupa care sufletul tau tanjește cel mai tare

11:21, 23.05.2024 - Ce este numerologiaNumerologia este responsabila cu studierea relației care exista intre numere și evenimentele care au loc in viața oamenilor. Acest set de credințe se bazeaza pe energiile universului. In acest context, aceasta practica susține ca fiecare persoana aparține unui loc din lume, deoarece…

Țara in care ar trebui sa traiești, in funcție de data nașterii: cum afli care este locul dupa care sufletul tau tanjește cel mai tare

14:06, 22.05.2024 - Ce este numerologiaNumerologia este responsabila cu studierea relației care exista intre numere și evenimentele care au loc in viața oamenilor. Acest set de credințe se bazeaza pe energiile universului. In acest context, aceasta practica susține ca fiecare persoana aparține unui loc din lume, deoarece…

Statul UE care nu vrea trecerea la moneda unica europeana. De ce sunt reticenți cetațenii fața de euro

17:25, 02.04.2024 - Mai mult de doua treimi dintre polonezi nu iși doresc trecerea la moneda euro, arata un sondaj recent comandat și publicat de un portal local. Atat susținatorii guvernului condus de Donald Tusk, cat și votanții opoziției se arata reticenți cu privire la schimbarea monedei.Sondajul, publicat duminica,…

Romania, in topul țarilor din UE atunci cand vine vorba de pierderile de apa potabila

06:36, 23.03.2024 - Romania se afla in topul clasamentului privind pierderile de apa, cu un procent de aproximativ 40% de apa necontorizata si nefacturata, potrivit datelor puse la dispozitie de EurEau – Federatia Europeana a Asociatiilor Nationale de Servicii de Apa. Romania, Bulgaria si Italia, se afla in topul clasamentului…

Țarile cu cele mai sigure drumuri din UE. Romania și Bulgaria sunt pe primele locuri la morți din accidente

15:40, 08.03.2024 - Anul trecut, aproximativ 20.400 de persoane au fost ucise in accidente rutiere in Uniunea Europeana (UE), in usoara scadere de 1% fata de 2022, cele mai sigure drumuri fiind in Suedia (22 de decese la un milion de locuitori) si Danemarca (27/million), in timp ce Bulgaria (82/million) si Romania (81/million)…


Ce parere ai despre aceasta stire?