Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Risc de tsunami în Mediterana? Vulcanul Etna se deplasează spre mare

Publicat:

In fiecare an, Etna se deplaseaza cu cațiva milimetri spre Mediterana. In viitor, un versant al vulcanulului s-ar putea prabuși in mare, ceea ce ar provoca un tsunami. Cercetatorii au incercat sa ințeleaga de ce se intampla acest fenomen. Ei spun ca nu magma este cea care produce deplasarea vulcanului, ci mai degraba gravitația.

Citeste articolul mai departe pe digi24.ro…  

Sursa articol: digi24.ro


Stiri pe aceeasi tema

Japonezii au creat primul ȘOARCE cu 2 tați. Viitorul copiilor creați doar de tați pare tot mai aproape

23:51, 27.03.2024 - „In ceea ce privește tehnologia, va fi posibil [la oameni] chiar și in 10 ani.” a precizat coordonatul KATSUHIKO HAYASHI.Cercetatorii de la Universitatea Osaka din Japonia au anunțat ca au reușit sa creeze pui de șoarece din ADN-ul a doi tați și nu numai ca acești pui au supraviețuit pana la varsta…

Un „foarfece” pentru HIV a dat rezultate in laborator

19:05, 20.03.2024 - Cercetatorii au eliminat HIV din celule in laborator, succes care ofera sperante pentru un tratament, informeaza DPA. Utilizand o tehnologie de editare genetica denumita Crispr-Cas, care a castigat premiul Nobel in 2020, oamenii de stiinta au reusit sa tinteasca ADN-ul HIV, indepartand toate urmele…

Romania a inaugurat unul dintre cele mai moderne centre de cercetare din Europa: cercetatorii studiaza terapii noi anti-cancer

12:20, 15.03.2024 - Un centru de cercetare in bio-economie sustenabila a fost inaugurat, vineri, de Universitatea "Aurel Vlaicu" din Arad, in localitatea Vladimirescu, in urma unui proiect de 7,5 milioane de euro, aici lucrand peste 30 de cercetatori, unii reveniti in tara dupa ce au lucrat in centre importante din Europa,…

Cea mai veche padure din lume ascunde un mare secret, vechi de peste 400 de milioane de ani/ VIDEO

12:25, 08.03.2024 - Oamenii de știința au descoperit ceea ce ei cred ca este cea mai veche padure fosilizata cunoscuta din lume. Descoperirea a fost facuta in stancile de pe coasta de sud-vest a Angliei. Cei mai mari copaci aveau patru metri, au dezvaluit cercetatorii. De asemenea, cercetatorii arata faptul ca aceasta…

Peștii devin tot mai mici din cauza creșterii temperaturii apei

03:45, 02.03.2024 - Un studiu recent al Universitații din Tokyo arata ca peștii din vestul Oceanului Pacific de Nord au devenit mai ușori in ultimele decenii din cauza creșterii temperaturii apei, care le-a limitat sursele de hrana. Cercetatorii au analizat 13 specii de pești și au constatat ca greutatea lor individuala…

(FOTO) PREMIERA la Banca de Gene din Buzau. Prima extracție de ADN

09:35, 20.02.2024 - Premiera la Banca de Resurse Genetice Vegetale din Buzau. Cercetatorii au realizat prima extracție de ADN din specii valoroase conservate, pregatind terenul pentru secvențierea și amprentarea genetica. Extracția a fost operata de echipa specializata in genetica și biologie moleculara, in noul un laborator…

Efectele sincronizarii in comunicare

11:05, 15.02.2024 -  Mintea noastra este direct afectata cand ajung la ea informații legate de activitațile ce se desfașoara in jurul nostru. Am putea crede ca suntem pasivi in timp ce ne relaxam și vedem pe altcineva ocupat, dar se pare ca nu asta se intampla.Cercetatorii in neuroștiința au studiat ceea ce ei numesc ...


Ce parere ai despre aceasta stire?