Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

REŢETE PENTRU MASA DE PAŞTI (1): Cozonac ardelenesc cu nucă / Pască cu smântână / Friptură de miel la tavă

Publicat:

Am trecut de (mijlocul Postului Paștilor) și e timpul sa ne gandim serios la cum ne vom bucura și la ce bucate vom manca in ziua cea Luminata.

Incepand de astazi, in cele 3 saptamani care ne-au mai ramas pana in ziua cea sfanta a Invierii, va oferim cateva sugestii pentru masa de sarbatoare, rețete culese de pe tot intinsul țarii și adunate in volumul „Rețete de Paști” (autori: și , , 2007).

Cozonac ardelenesc cu nuca

Un kilogram de faina de patisserie, 4 oua, doua galbenușuri, 500 ml lapte, 50 g drojdie…

Citeste articolul mai departe pe jurnalul.ro…  

Sursa articol: jurnalul.ro


Stiri pe aceeasi tema

Cheesecake fara coacere dupa rețeta Jamilei. Iese mult mai bun decat pasca

16:35, 30.04.2024 - Daca inca nu te-ai gandit ce vrei sa pregatești de sarbatori, venim noi cu o idee geniala. Este o prajitura rapida și gustoasa, care nu are nevoie nici macar de coacere. Iata cea mai tare rețeta de cheesecake, direct de la celebra bucatareasa Jamila. Rețeta de cheesecake fara coacere Majoritatea gospodinelor…

Pasca fara aluat, rețeta lui Teo Trandafir de care te vei indragosti. E foarte simplu de preparat

14:45, 30.04.2024 - In aceste zile majoritatea gospodinelor se gandesc la viitoarele preparate delicioase pentru masa de Paște, iar printre rețetele posibile se numara și cea de pasca fara aluat, o rețeta deja testata de Teo Trandafir de care te vei indragosti. Masa de Paște, plina de bunatați Pe 5 Mai creștinii ortodocși…

Cozonac de Paște, rețeta celebrului bucatar Barbosu. Cate grade trebuie sa fie in bucatarie pentru a creste aluatul frumos

12:55, 23.04.2024 - Daca vreți sa pregatiți cozonac de Paște și sa nu dați greș la prepararea acestui desert delicios, un bucatar cunoscut in Romania a dezvaluit cum trebuie sa procedezi pentru a obține cel mai bun cozonac. Cate grade trebuie sa fie in bucatarie pentru a creste aluatul frumos? Cozonac de Paște, rețeta…

Rețeta speciala de cozonac pentru Paște. Cum trebuie sa impletești aluatul, de fapt

15:06, 21.04.2024 - Mai este foarte puțin pana la sarbatorile pascale, așa ca gospodinele se pregatesc sa faca bunatați pentru cei dragi. Cozonacul este unul dintre preparatele nelipsite de pe masa de Paște. Acesta este adorat de toți romanii, mai ales ca este pufos și are o umplutura delicioasa. Totuși, daca nu sunteți…

Retete de panettone. Cum sa faci cozonac italian acasa

09:11, 14.04.2024 - Cu aluat pufos, umplutura cu crema sau cu fructe, Panettone este nelipsit de pe masa de Paște. Te invațam pas cu pas rețeta pentru a face acasa cozonac Italian. Descopera rețete de panetrone.Ingredientele de baza sunt simple, insa modul de pregatire diferențiaza rețeta de panettone de o rețeta clasica…

Tarta cu umplutura de iaurt

00:30, 29.03.2024 - Ingrediente pentru aluat: (pentru o forma de tarta cu diametrul de 24 de cm) 3 galbenusuri 120 gr unt topit 105 gr zahar 300 gr faina 5 gr praf de copt Intr-un bol amestecam galbenusurile impreuna cu zaharul pana se deschid la culoare si au o consistenta spumoasa. Adaugam untul topit (si racit in prealabil)…

Rețete de ciorba de pui a la grec. Cum faci cea mai gustoasa ciorba

17:10, 06.03.2024 - Ciorba de pui a la grec este printre cele mai apreciate supe, atat la noi, cat și in alte multe regiuni ale lumii. Rețeta sa are o istorie indelungata și a suferit mai multe modificari de-a lungul timpului. Afla lucruri interesante despre ciorba de pui a la grec și cele mai bune rețete pe care le poți…

Cum se prepara savarina de casa. Secretul celei mai gustoase prajituri

16:46, 19.02.2024 - Savarina se numara printre prajiturile preferate ale romanilor. Ușor de facut și foarte gustoase, reprezinta desertul perfect pentru o masa copioasa. Incercați urmatoarea rețeta și spuneți-ne ce parere aveți. Rețeta savarina gustoasa de casa Cu doar o cautare mica veți gasi nenumarate rețete de savarina.…


Ce parere ai despre aceasta stire?