Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Reţete de Paşti. Pască tradiţională cu brânză şi stafide

Publicat:

Ingrediente

Pentru aluat:

• 500 g faina
• 150 g zahar
• 250 ml lapte caldut
• 30 g drojdie
• 3 oua
• 5 g sare fina (o jumatate de lingurita)
• 100 ml ulei
• esenta de vanilie
• 2 pliculete de zahar vanilat
• 50 g razatura coaja de lamaie

Citeste continuarea pe SFATULPARINTILOR. RO.

Citeste articolul mai departe pe rtv.net…  

Sursa articol: rtv.net


Stiri pe aceeasi tema

Pasca cu branza dulce și stafide. Trucul care o face gustoasa și pufoasa

11:30, 05.05.2024 - Pasca cu branza dulce și stafide, un desert delicios nelipsit de pe masa de Paște. Acest preparat tradițional atat de indragit de romani este pregatit an de an in toate casele. Pasca se prepara de regula din aluat obișnuit de cozonac, cu diverse umpluturi dulci și aromatizata dupa gust. Procesul nu…

Pasca tradiționala cu multa branza și stafide. Ceva mai gustos nu ai mancat, cum se prepara

20:16, 03.05.2024 - Un preparat ce, pentru mulți romani, este aproape sinonim cu cele mai importante sarbatori creștine din an. Daca vrei sa iți rasfeți familia și musafirii cu un deliciu culinar, trebuie sa incerci aceasta rețeta de pasca tradiționala cu multa branza și stafide. Desert tradițional de Paște In multe regiuni…

Rețeta de pasca cu branza zburata a bucataresei Sanda Marin

11:15, 02.05.2024 - Rețeta speciala de pasca cu branza zburataPentru inceput, se pregateste umplutura. Se pun intr-o oala de lut 2 litri de lapte, peste care se toarna smantana. Ulterior, acestea ajung pe foc, apoi se toarna in strecuratoare si se lasa o jumatate ora sa se scurga.Iese astfel o branza dulce, care se trece…

Reteta tradiționala: Cozonacii de Paști

13:46, 01.05.2024 - In religia ortodoxa, cozonacul este considerat o paine ritualica, indulcita, care simbolizeaza bogatia, bucuria sarbatorii si transformarea spirituala. In prezent, cozonacul s-a transformat intr-o prajitura tradiționala romaneasca și bulgareasca (deși denumirea provine din termenul bulgaresc kozunak,…

Retete traditionale de Paste: Pasca, nelipsita de pe mesele romanilor

19:45, 27.04.2024 - Ne apropiem cu pasi repezi de sarbatorile Pascale, iar asa cum se obisnuieste in casele credinciosilor, bucatele traditionale, ce sunt uzual gatite de priceputele gospodine nu pot lipsi. Alaturi de cozonac si oua incondeiate, se afla pasca, un dulce mult indragit de romani. Reteta traditionala de pasca…

Laptele condensat, minunea din bucatarie pe care puține gospodine il folosesc

22:51, 05.04.2024 - Iubești laptele? Ei bine, acesta este un adevarat dar al naturii, iar omenirea a știut sa il valorifice la maximum. De-a lungul timpului, din el am reușit sa obținem tot felul de alte produse, cum ar fi branza, smantana sau iaurtul. Dar la ce folosește laptele condensat? Cu siguranta ai auzit si tu…

Rețete pe alese… de la bucatari culese. Ce mancam in Postul Paștelui?

18:06, 05.04.2024 - In timpul Postului Nașterii Domnului, cand piețele sunt pline de fructe și legume de sezon, avem oportunitatea sa ne delectam cu preparate culinare delicioase, sanatoase și ușor de pregatit acasa. Iata cateva rețete simple, delicioase, gustoase și ușor de preparat care va inspira in bucatarie!   Articol…

Rețete de weekend. Trufe de casa: dulcele cu care ii vei da gata pe toți. Sunt aromate și declicioase!

15:00, 05.04.2024 - Ingrediente:- 800 g ciocolata menaj fara zahar- 150 g unt- 2 linguri lapte rece- 200 g cacao neindulcita- 1 lingurița esența de vanilie- 150 g migdale macinate- 100 g indulcitor- 1 praf de sare Prajitura cu mere cuburi și crumble. Rețeta de post Mod de preparare:Dai prin razatoare jumatate din cantitatea…


Ce parere ai despre aceasta stire?