Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Rețeta zilei de joi: Zărbușcă sau dresală cu chișleag (rețete românești pe gustul tău)

Publicat:

Daca e undeva „raiul” retetelor romanesti, atunci acela e Moldova! O astfel de varietate de bucate tradiționale, de adevarate retete romanesti, rar afli altundeva! Despe moldoveni se spune ca ar pune lapte...

Citeste articolul mai departe pe jurnalul.ro…  

Sursa articol: jurnalul.ro


Stiri pe aceeasi tema

Rețeta pentru coniacul de casa, așa cum il faceau bunicii noștri. Ingredientul secret care ii da un deliciu aparte bauturii

18:40, 05.06.2024 - Dar ce face coniacul acesta atat de special? Nu este doar compoziția ingredientelor, deși ele sunt, desigur, importante. Este dragostea și grija cu care este facut, atenția la detalii și traditia care il inconjoara. Cand bunicii noștri faceau coniac, ei nu se intorceau doar la o rețeta - se intorceau…

Cea mai buna reteta de salam de biscuiti. Iese fix ca in copilaria noastra, are gustul nostalgiei

10:01, 26.05.2024 - Deserturile copilariei noastre sunt simple, cu ingrediente putine, dar cu un gust aparte. Unul dintre cele mai iubite este cel explicat mai jos. Indiferent ca era preparat de bunica sau de mama, acesta facea furori la fiecare masa de sarbatoare. Asadar, aceasta este cea mai buna reteta de salam de biscuiti.…

Ciorba de pui a la grec ca la restaurant. Care sunt cele doua ingredientele care ii dau gustul desavarșit

14:31, 08.05.2024 -  Ingredientele pe care sa le adaugi in ciorba a la grecCiorba de pui a la grec este un deliciu desavarșit, daca este preparata ca la carte. Chiar daca exista mai multe rețete pe internet, sau in carțile de bucate, doar cu una singura nu vei da niciodata greș. Iata care sunt cele doua ingrediente care…

Rețeta de mici ca la Dedulești, Dealul Negru, spusa chiar de un fost gratargiu:"Este cel mai important secret"

11:30, 27.04.2024 -   "Reteta de mici (ca la Dedulesti): Un kilogram de carne tocata de porc, 250 grame de seu de oaie. O lingurita mica de bicarbonat, 10 catei de usturoi bine tocati sau presati, ienibahar si cimbru pisat, piper, cateva linguri de zeama de carne, sare dupa gust. Se toaca de carnea de 2 ori prin masina…

Concursului regional „Gastronomie și tradiții de pe meleaguri romanești” – preparare de cozonaci, la Targu Lapuș

11:30, 19.04.2024 - Urmeaza un alt eveniment deosebit la Targu Lapuș. Sambata, 20 aprilie, incepand cu ora 11:00, la Gradinița cu Program Prelungit din Targu Lapuș, organizeaza o noua ediție a Concursului regional „Gastronomie și tradiții de pe meleaguri romanești” – preparare de cozonaci. La precedentele ediții, micii…

Regimentele granicerești romanești din Transilvania

06:15, 17.04.2024 - In 16 aprilie 1762 au fost inființate printr-un decret imperial, semnat de imparateasa Maria Terezia, regimentele granicerești romanești. Regimentul I a avut sediul la Orlat, iar Regimentul II la Nasaud. Incepea, pentru comunitațile romanești și secuiești militarizate din Transilvania, o perioada de…

Sarmale manastirești de post. Ingredientul secret folosit de maicuțe: vei obține o mancare plina de savoare

21:25, 15.04.2024 - Un secret bine pazitPuține gospodine știu secretul sarmalelor de post manastirești. Ingredientul magic care confera acea savoare aparte este stafida sau prunele uscate, o adaugare neobișnuita, dar extraordinar de delicioasa. In special in manastirile din Bucovina și Moldova, acest ingredient secret…

Cele mai bune sarmale de post dupa rețeta lui Radu Anton Roman. Ingredientul magic care da tot gustul delicios, nici nu simți ca nu au carne

15:20, 28.03.2024 - Daca nu știi ce sa mai gatești in aceasta perioada, poți opta pentru sarmale. Sunt un preparat potrivit pentru Postul Mare, care nici nu necesita prea mult talent in bucatarie sau ingrediente scumpe. Daca vrei sa iasa ca la carte, urmeaza rețeta celebrului Radu Anton Roman. Care este ingredientul ce…


Ce parere ai despre aceasta stire?