Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Rețetă pentru dulceața din fructe de soc de la Mănăstirea Neamț

Publicat:

O rețeta de preparare a dulceții din fructe de soc a fost descoperita intr-o carte de patrimoniu tiparita la Manastirea Neamț in 1817. Muzeul Satului din localitatea Cerneți, situata la doi kilometri de , are in inventar și o carte de patrimoniu, scrisa cu litere chirilice, care a fost tiparita in anul 1817 la Tipografia Manastirii Neamț. Titlu ei: ''Istoria lui Alexandru cel Mare''.
    Pe paginile acesteia, mai multe persoane, cel mai probabil cititori, au facut diferite insemnari. Unele dintre acestea se refera la moartea unei fete maritate cu forța și…

Citeste articolul mai departe pe monitorulvn.ro…  

Sursa articol: monitorulvn.ro


Stiri pe aceeasi tema

Povestea satului scufundat din Ardeal, care atrage turiștii ca un magnet. Istoria a fost necruțatoare cu aceasta localitate - FOTO

17:50, 31.05.2024 - Transilvania a avut intotdeauna o istorie bogata și locuri speciale de vizitat, insa ceea ce da cu adevarat un plus valoare sunt localitațile de aici, fiecare avand o poveste sau o legenda impresionanta. Avem in Transilvania o mulțime de locuri frumoase, pline de verde, cu izvoare limpezi și cu o liniște…

Povestea satului scufundat din Ardeal: Frumusețea locului este data de istoria necruțatoare și de deciziile luate cu zeci de ani in urma - FOTO

16:35, 31.05.2024 - Transilvania a avut intotdeauna o istorie bogata și locuri speciale de vizitat, insa ceea ce da cu adevarat un plus valoare sunt localitațile de aici, fiecare avand o poveste sau o legenda impresionanta. Avem in Transilvania o mulțime de locuri frumoase, pline de verde, cu izvoare limpezi și cu o liniște…

Concursul „Istoria și tradițiile ucrainenilor din Romania”, la Colegiul „Mihai Eminescu”

11:05, 30.05.2024 -  Colegiul Național „Mihai Eminescu" Suceava a organizat, in parteneriat cu Uniunea Ucrainenilor din Romania, Filiala Suceava, sub coordonarea prof. DeliaMartineac, in perioada 24-26 mai 2024, a XIV-a ediție a Concursului „Istoria și tradițiile ucrainenilor din Romania", ...

Prima domnitoare din istoria Romaniei. Era originara din Italia, iar sub conducerea ei Țara Romaneasca a inflorit

12:06, 27.04.2024 - Ecaterina Salvarezzo, fiind originara dintr-o familie italiana, a fost prima domnitoare din istoria Romaniei, contribuind semnificativ la dezvoltarea ei. Una dintre realizarile sale notabile a fost inființarea primei tiparnițe din București. Nascuta intr-o familie siciliana influenta la Constantinopol…

Bayer Leverkusen aproape de titlu, dar se teme pentru gazon. Secretul suprafeței de joc de pe BayArena!

19:40, 12.04.2024 - Bayer Leverkusen ar putea sarbatori duminica primul titlu de campioana din istoria clubului. Dar, cu gandul la o participare in semifinalele Europa League, șefii clubului se tem ca amatorii de suveniruri vor strica gazonul amenajat special pentru stilul de joc al echipei! Duminica, impotriva lui Werder…

Contradicțiile și ciocnirile istoriei. Principiul dreptații. Argentina și razboiul iugoslav. Partea 1

10:15, 09.04.2024 - Omul mereu cauta dreptate – fara ea, viața și faptele sale iși pierd orice sens. Insa in politica mare – fie ca vorbim despre istoria antica sau despre evenimente recente – funcționeaza cu totul alte noțiuni. Exista nenumarate exemple Istoria uimește prin nedreptatea care strapunge intregul proces istoric.…

Festivalul Concurs „Taragotul Maramuresean” a ajuns la cea de-a doua editie

19:10, 03.04.2024 - Ansamblul Folcloric National „Transilvania” organizeaza editia a II-a a Festivalului Concurs „Taragotul Maramuresean”, eveniment prin care se propune promovarea și valorificarea muzicii folclorice interpretata la taragot. Presedintele festivalului va fi maestrul Dumitru Dobrican a carui viața se impletește…

Conu Mihai nu a fost mason!

12:55, 17.03.2024 - „Chiar pentru cei care i-au fost apropiați, Sadoveanu-omul ramane un mister” – Aurel LEON  Francmasoneria a fost o societate universala secreta, in tainele careia au patruns, de-a lungul secolelor, mari personalitați politice și culturale ale lumii. Cei care cunosc istoria masoneriei sunt destul de…


Ce parere ai despre aceasta stire?