Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

REŢETĂ pentru COMPOT de RUBARBĂ. Un desert răcoros dulce acrişor şi aromat

Publicat:

Rubarba este folosita mai ales in Transilvania, unde gospodinele fac diverse deserturi delicioase, precum tarta, gemu, strudel si compot.

Sezonul rubarbei a inceput pe la mijlocul lunii mai, asadar este momentul sa facem macar un compot din tijele acestei plante.

Pentru acest preparat avem nevoie de urmatoarele ingrediente:

- in jur de 25 tije de rubarba
- 1,5 l apa
- 8 linguri cu zahar
- 1 baton de vanilie sau esenta de vanilie
- o lamaie lamaie
- menta (optional)

 
Mod de preparare:

Se curata tijele de rubarba, se spala…

Citeste articolul mai departe pe jurnalul.ro…  

Sursa articol: jurnalul.ro


Stiri pe aceeasi tema

Este cea mai parfumata bautura racoritoare: gustul ei te va purta in copilarie. Rețeta tradiționala, pe care doar puțini o cunosc

11:36, 30.05.2024 - Rețeta tradiționala de trandafirataTrandafirata are un gust senzațional și iși merita locul de cinste in timpul verii. Deși este o bautura racoritoare, atunci cand este preparata din trandafiri de dulceața, trandafirata devine mult mai racoritoare. Mai mult, pentru cei care vor sa organizeze petreceri…

Rețeta de prajitura cu morcovi, stafide și merișoare a parintelui Mina de la Manastirea Botoș

15:55, 22.04.2024 - Parintele Mina de la Manastirea Botoș a explicat pentru Trinitas cum se prepara o prajitura delicioasa pentru perioada postului: prajitura cu morcovi, stafide și merișoare.„Astazi vreau sa va prezentam o tarta cu morcov, cu stafide și cu merișoare. Foarte buna. O tarta care merge și in zilele de dulce,…

Cu ce poți inlocui oul in rețete pentru a obține preparate de post: 6 idei simple și la indemana tuturor

12:15, 19.04.2024 - Cu toate acestea, exista numeroase alternative care pot inlocui ouale in rețete, fara a compromite textura sau gustul preparatelor. Aceste substituenți nu numai ca sunt eficienți, dar adauga adesea și valoare nutritiva suplimentara mancarurilor.Iata cateva dintre cele mai populare și eficiente opțiuni…

Orez cu fructe de mare

00:05, 19.04.2024 - Ingrediente pentru doua portii: 200 g fructe de mare (congelate)125 g orez300 ml apa1 ceapa1/2 ardei gras roșu50 g unt2 caței de usturoiSare, piper, curryZeama de lamaie  Mod de preparare: Intr-o tigaie, punem jumatate din cantitatea de unt, adaugam orezul și il gatim 2-3 minute. Adaugam ceapa și ardeiul…

STIL DE VIAȚA. Adela Alexa, nutritionist, dietetician: Menta – o planta benefica digestiei

11:55, 03.04.2024 - Exista mai multe varietați de menta – cele mai uzuale fiind menta piparata și menta dulce. Menta piparata este un hibrid al mentei de apa cu menta dulce și are virtuți medicinale similare. Datorita concentrației mai mari de mentol, menta piparata are cele mai bune calitați terapeutice.

Rețeta de masline pane. Cum faci masline pane umplute cu branza

09:05, 28.03.2024 - Maslinele pane au o textura crocanta și pot fi gustarea ideala sau preparatul perfect de la aperitiv, pentru toți membri familiei. Iata cum faci acasa masline pane.Pentru a pregati masline pane, poți alege orice tip de masline, in funcție de preferințe, singura condiție este sa fie fara samburi. Pentru…

Rețeta de prajitura cu lamaie și capșuni. Desert rapid și simplu

00:01, 28.03.2024 - Iți este pofta de ceva dulce? Daca da, ești in locul potrivit! Iți prezentam o rețeta simpla și delicioasa pentru o prajitura cu lamaie și capșuni. Iata de ce ingrediente ai nevoie, dar și care este modul de preparare. Tot ce trebuie sa faci, pas cu pas.

Ce sa presari peste mucenici dupa ce ii scoți din cuptor. Trucul celor mai iscusite gospodine

13:40, 07.03.2024 - A venit momentul in care pregatim cei mai buni mucenici. Este un desert indragit de toata lumea, iar rețeta este diferita in funcție de zona țarii. Rezultatul este mereu foarte gustos, mai ales daca presarați un anumite ingredient dupa ce ii scoateți din cuptor. Cu ce sa presari mucenicii pentru un…


Ce parere ai despre aceasta stire?