Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Renumitul scriitorul Terry Pratchett, diagnosticat cu Alzheimer, a murit la 66 de ani

Publicat:

Scriitorul britanic Terry Pratchett, un cunoscut autor de romane umoristice care apartin genului fantasy, diagnosticat cu maladia Alzheimer in 2007, a murit joi, la varsta de 66 de ani, informeaza Mediafax.

 

Terry Pratchett ©FOTO: GETTY/GULLIVER IMAGES

"Lumea a pierdut una dintre cele mai stralucitoare si mai ascutite minti ale sale", a declarat Larry Finlay, managerul general al editurii Transworld Publishing, scrie bbc.com.

Terry Pratchett, devenit celebru cu romanele sale din seria "Discworld", a scris peste 70 de carti in cariera sa prolifica.

A fost diagnosticat…

Citeste articolul mai departe pe digi24.ro…  

Sursa articol: digi24.ro


Stiri pe aceeasi tema

Marea Britanie acuza China ca ii trimite Rusiei arme letale, ca sa le foloseasca in Ucraina: „E timpul ca lumea sa se trezeasca”

18:20, 22.05.2024 - Ministrul britanic al Apararii, Grant Shapps, acuza China ca furnizeaza sau este pe cale sa furnizeze arme letale Rusiei, pentru a le folosi pe frontul din Ucraina, transmite Reuters, potrivit kyivindependent.com. 

Lumea este tot mai aproape de un conflict nuclear. Premierul britanic lanseaza avertismente pe banda

19:01, 13.05.2024 - Premierul britanic Rishi Sunak susține ca amenințarea nucleara este mai periculoasa decat in orice moment de la criza rachetelor din Cuba. Sunak a mai avertizat ca Marea Britanie se va confrunta cu o perioada „periculoasa” in urmatorii cinci ani. Premierul a ținut luni un discurs.

Polonia și Marea Britanie iși reiau alianța anterioara Brexitului - pentru susținerea Kievului

07:15, 25.04.2024 - Tusk descrie vizita lui Sunak și a secretarului general al NATO, Jens Stoltenberg, drept o "continuare a misiunii mele de a extinde poziția Poloniei in politica de securitate" Premierul britanic, Rishi Sunak, a ales Polonia pentru a anunța un pachet de ajutor de mai multe

Durerile menstruale debilitante fac ca una din trei fete sa lipseasca de la școala

16:06, 21.04.2024 - Un studiu recent realizat pe peste 3.000 de fete și tinere din Marea Britanie a aratat ca peste o treime (36%) dintre ele lipsesc de la școala din cauza durerilor menstruale, potrivit mediafax.roSondajul efectuat pe un eșantion de peste 3.

Tablou de 2 mil. E, gasit de polițiștii romani

11:46, 19.04.2024 - Un tablou care valoreaza doua milioane de euro care ar fi facut obiectul unei tranzactionari pe piata neagra a fost descoperit de poliștii romani și predat Marii Britanii. Tabloul ar fi fost sustras in noaptea de 14 martie 2020, dintr-o galerie de tablouri din Oxford, Marea Britanie. Descoperirea a…

Cel mai batran om din lume dezvaluie secretul longevitații sale

10:50, 06.04.2024 - Cel mai batran om din lume dezvaluie secretul longevitații sale. Are 111 ani, traiește in Anglia și are un stil de viața destul de interesant. John Alfred Tinniswood, care s-a nascut in 1912 spune ca secretul vietii sale indelungate este „norocul pur”. El și-a obținut titlul dupa ce s-a confirmat ca…

Doliu in lumea scriitorilor din Romania. A murit azi-noapte, avea 69 de ani

20:01, 14.03.2024 - Din pacate, literatura romaneasca a mai pierdut un exponent, astfel ca de azi este doliu in lumea scriitorilor din Romania. La doar 69 de ani, scriitorul ieșean Radu Parpauța s-a stins din viața. Literatura romaneasca a mai pierdut un exponent Asemuit pe alocuri cu marele povestitor Ion Creanga, scriitorul…


Ce parere ai despre aceasta stire?