Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Regulile dezbaterii civilizate stabilite de Universitatea din Oxford în 1890. Sunt valabile şi astăzi, dar cine le respectă în România?

Publicat:

Universitatea din Oxford statua in 1890 urmatoarele reguli ale dezbaterii civilizate:

1. In orice polemica stiintifica, sociala sau politica, discutia trebuie sa se rezume la schimbul de idei si numai la acele idei care au legarua cu problema dezbatuta.

2. Partile aflate in polemica folosesc drept argument fie teorii stiintifice, fie fapte concrete care sint relevante pentru problema discutata.   3. Partile nu au dreptul sa aduca in discutie caracterul, temperamentul sau trecutul adversarului, deoarece acestea nu infirma si nici nu confirma validitatea ideilor pe care le-a…

Citeste articolul mai departe pe adevarul.ro…  

Sursa articol: adevarul.ro


Stiri pe aceeasi tema

SymphOpera Fest: 320 de artiști, in șapte zile, la Casa de Cultura a Sindicatelor Suceava ...

11:20, 04.04.2024 -  Pe Casa de Cultura a Sindicatelor Suceava și la Universitatea „Ștefan cel Mare" Suceava se vor desfașura, in perioada 7-13 mai 2024, activitați culturale din cadrul unuia dintre cele mai mari festivaluri de muzica simfonica și opera din Romania: SymphOpera Fest.Pe 7 mai 2024 ...

Statul roman n-a alocat bani in 2024 pentru refugiații din Ucraina. Raspunsul IGSU referitor la deblocarea ajutorului financiar  

07:00, 30.03.2024 - Autoritațile din Romania n-au platit inca in 2024 ajutoarele financiare pentru persoanele din Ucraina refugiate in țara noastra dupa invadarea țarii de catre Rusia, au declarat pentru Libertatea surse din domeniu. Inspectoratul General pentru Situații de Urgența (IGSU) a confirmat situația intr-un raspuns…

Galați: Peste 200 de studenti au participat la evenimentul organizat de Biroul de Legatura al Parlamentului European in Romania

18:50, 29.03.2024 - Peste 200 de studenti au participat azi la evenimentul organizat de Biroul de Legatura al Parlamentului European in Romania, in parteneriat cu Universitatea „Dunarea de Jos” din Galati. Au participat europarlamentarii Maria Grapini, Ramona Strugariu si Siegfried Muresan. Dezbaterea a fost moderata de…

Tuberculoza multidrogrezistenta ramane o problema sensibila, spune Rafila

13:10, 22.03.2024 - Tuberculoza multidrogrezistenta ramane o problema sensibila, iar Ministerul Sanatatii face tot ceea ce tine de el pentru a asigura medicatia si complianta la tratament a pacientilor cu aceasta boala, a declarat, vineri, ministrul Alexandru Rafila, potrivit Agerpres. El a participat la o conferinta…

Tinerii catolici din decanatul de Bucovina au parcurs Calea Crucii pe traseul Solonețu Nou – Pleșa (foto)

07:50, 18.03.2024 - Tinerii catolici din decanatul de Bucovina, impreuna cu preoții din parohiile lor, au trait un moment de comuniune, emoție și pace, parcurgand sambata, 16 martie, Calea Crucii pe traseul Solonețu Nou – Plesa. La acest eveniment a fost prezent și președintele Uniunii Polonezilor din Romania, Ghervazen…

Riscul neștiut in caz de cutremur major in Romania. Nu cladirile reprezinta marea problema la un seism major

08:55, 03.03.2024 - Un cutremur major in Romania ar putea duce la un risc imens, pe care mulți cetațeni nu il conștientizeaza. O spune chiar Ștefan Prigoreanu, președintele Patronatului Roman al Brokerilor de Asigurare (PRBAR), a vorbit despre faptul ca nu cladirile sunt principala problema, ci ce ar urma dupa seism! CITEȘTE…

Ramona Lile: „UAV a caștigat unul din cele 3 proiecte din Romania pentru promovarea Saptamanii Creierului”

11:15, 25.02.2024 - Universitatea „Aurel Vlaicu” din Arad este una din cele trei caștigatoare din Romania a unui proiect internațional finanțat de catre Federația Societaților Europene de Neuroștiințe (FENS), cu sprijinul Dana Foundation. Proiectul „My Amazing Brain” a fost declarat caștigator și va fi implementat in luna…


Ce parere ai despre aceasta stire?