Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Recital Grundmann Quartett la Biserica Reformata din Cluj

Publicat:

Recital Grundmann Quartett la Biserica Reformata din Cluj Incepe Stagiunea de concerte de vara la Biserica Reformata Centrala din Cluj-Napoca. Primul eveniment are loc miercuri, 5 iulie 2017, de la ora 19.00 si este sustinut de Grundmann Quartett (Germania).

Sub genericul &"Un mic geniu printre giganti" vor fi interpretate Cvartetele pentru oboi ale compozitorului Jirí Druzecký. Îsi dau concursul: Edouard Wesly, oboi baroc; Ulrike Titze, vioara baroca; Bettina Ihrig, viola; Ulrike Becker, violoncel. 

În program: Jirí Druzecký (1745 - 1819):…

Citeste articolul mai departe pe ziuadecj.ro…  

Sursa articol: ziuadecj.ro


Stiri pe aceeasi tema

Partitura originala a Simfoniei a 9-a de Beethoven va fi expusa publicului

14:30, 04.05.2024 - Biblioteca de Stat din Berlin va expune pentru public partitura originala a Simfoniei a 9-a de Ludwig van Beethoven pentru a marca implinirea a doua secole de la premiera acestei capodopere muzicale, transmite DPA.

”Simfonia Destinului” la Filarmonica Oltenia Craiova

12:20, 11.04.2024 - Stagiunea Inspirației aduce la Filarmonica Oltenia ”Simfonia Destinului”, vineri, 12 aprilie 2024, incepand cu ora 19.00. Sub conducerea dirijorului Walter Hilgers din Germania, Orchestra simfonica va interpreta lucrari de Ludwig van Beethoven și Richard Strauss. Solistul invitat pentru aceasta seara…

Muzica simfonica nu este perimata, dar trebuie reinventat modul de a o recepta

13:55, 03.04.2024 - Muzica simfonica este muzica instrumentala compusa pentru ansambluri mari (orchestre). Muzica simfonica este utilizata de mai multe genuri muzicale, apartinand atat muzicii culte, cat si celei de consum. Lista compozitorilor de muzica simfonica culta este extrem de cuprinzatoare, printre reprezentanti…

Nou in știința: Ce determina geniul unei persoane

02:30, 29.03.2024 - In cadrul unui studiu realizat de o echipa internaționala de oameni de știința de la Institutul Max Planck pentru Estetica Empirica (Germania) și de la Universitatea din Toronto (Canada), a fost analizat ADN-ul marelui compozitor Ludwig van Beethoven. Acest studiu a fost realizat pentru a ințelege mai…

De la Bach la Enescu – confluențe muzicale – subiect al emisiunii Dialog intercultural din 1 MARTIE 2024, h. 20 și 30 de minute, cu Dumitru ȘERBAN

09:11, 01.03.2024 - Stimați prieteni, astazi, relatam de la vernisajul expoziției De la Bach la Enescu – confluențe muzicale, eveniment care s-a desfașurat, nu demult, la Iași, in sala „B. P. Hasdeu” din incinta Bibliotecii Centrale Universitare „Mihai Eminescu”. Reprezentanții bibliotecii aduc in atenția publicului o…

Secretul din parul lui Beethoven. De ce a murit compozitorul

18:55, 26.02.2024 - Moartea compozitorului german Ludwig van Beethoven a fost probabil rezultatul unei infecții cu hepatita B, exacerbata de consumul de alcool și de numeroșii factori de risc pentru boli hepatice, reiese din analize recente ale ADN-ul din mostre autentificat

Secretul din parul lui Beethoven. Cercetatorii au reușit sa-i indeplineasca dorința din testament dupa aproape 200 de ani

12:05, 26.02.2024 - Moartea compozitorului german Ludwig van Beethoven a fost probabil rezultatul unei infecții cu hepatita B, exacerbata de consumul de alcool și de numeroșii factori de risc pentru boli hepatice, reiese din analize recente ale ADN-ul din mostre autentificate de par, scrie Mediafax. Beethoven s-a stins…

Au analizat ADN-ul lui Beethoven, extras dintr-o șuvița de par, iar concluzia a fost uluitoare

11:30, 26.02.2024 - Analize recente ale ADN-ului din mostre autentificate de par arata posibila cauza a morții compozitorului Ludwig van Beethoven, dupa 200 de ani de la trecerea sa in neființa. Astazi nu mai este niciun secret faptul ca unul dintre cei mai mari muzicieni pe care i-a cunoscut vreodata lumea a fost surd…


Ce parere ai despre aceasta stire?