Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Raiduri aeriene sub comanda saudiţilor împotriva rebelilor din Yemen

Publicat:

Marele port Hodeidah, de la , reprezinta o miza strategica, fiind punctul de intrare pentru o buna parte a importurilor si a ajutorului umanitar pe teritoriul yemenit. El ramane deschis, in pofida asaltului, a indicat pentru AFP directorul .

Raidurile coalitiei au vizat pozitii apropiate orasului aflat sub controlul houthi, au indicat media ale rebelilor siiti, inclusiv televiziunea Al-Massirah.

Coalitia militara, din care face part (EAU) si care sustine ofensiva impotriva Hodeidah, nu a comunicat de miercuri seara situatia militara.

Miercuri…

Citeste articolul mai departe pe rtv.net…  

Sursa articol: rtv.net


Stiri pe aceeasi tema

Romania trimite trupe in Orientul Mijlociu. Militarii romani vor lupta impotriva rebelilor Houthi 

16:05, 16.04.2024 - Klaus Iohannis a informat printr-o scrisoare, trimisa marți Parlamentului, ca a aprobat participarea militarilor romani la operațiunile militare coordonate de SUA și UE impotriva rebelilor Houthi in Orientul Mijlociu și a transmis o cerere de aprobare.

(VIDEO) Biden i-a spus lui Netanyahu ca SUA nu va participa la niciun contraatac impotriva Iranului

07:35, 15.04.2024 - Președintele Joe Biden a transmis ca SUA nu vor participa la nicio acțiune ofensiva impotriva Iranului, potrivit oficialilor americani. Biden și membrii seniori ai echipei sale naționale de securitate incearca sa limiteze riscul unui razboi regional mai larg in urma unui baraj de rachete și drone iraniene…

Lituania protesteaza impotriva acuzatiei de agresiune militara a presedintelui belarus Lukasenko

07:40, 30.03.2024 - Lituania a protestat impotriva declaratiilor presedintelui belarus Aleksandr Lukasenko cu privire la posibile operatiuni militare impotriva tarii vecine, informeaza dpa preluat de agerpres. Ministerul de Externe lituanian a emis vineri o nota diplomatica in care isi exprima "protestul puternic" fata…

SUA au distrus mai multe drone și rachete ale rebelilor houthi din Yemen, care urmau sa fie folosite impotriva navelor din Marea Roșie

08:41, 27.02.2024 - Armata americana a anunțat ca a distrus mai multe vase, rachete și drone ale rebelilor houthi din Yemen, arme care erau pregatite sa fie folosite impotriva navelor care navigheaza in Marea Roșie.

Noi lovituri americano-britanice impotriva rebelilor houthi in Yemen

08:55, 25.02.2024 - Statele Unite si Marea Britanie au efectuat sambata lovituri vizand 18 tinte ale houthi in opt locatii distincte din Yemen, ca raspuns la atacurile desfasurate de rebelii sustinuti de Iran impotriva navelor din Marea Rosie, a anuntat Pentagonul, scrie AFP.

SUA si Marea Britanie au lansat noi lovituri asupra unor tinte houthi in Yemen

08:05, 25.02.2024 - Statele Unite si Marea Britanie au lansat sambata lovituri impotriva a 18 tinte houthi in opt locuri diferite din Yemen, ca raspuns la atacurile rebelilor sustinuti de Iran impotriva unor nave in Marea Rosie, a anuntat Pentagonul, citat de AFP.

Statele Unite și Regatul Unit au lansat lovituri impotriva rebelilor houthi

03:36, 25.02.2024 - Statele Unite și Regatul Unit au lansat sambata lovituri impotriva a 18 ținte ale rebelilor houthi in opt locații distincte aflate in Yemen, ca raspuns la atacurile desfașurate de rebelii susținuți de Iran impotriva navelor care tranziteaza Marea Roșie, a anunțat Pentagonul

Uniunea Europeana lanseaza propria operațiunea navala in Marea Roșie. Italia va comanda forța UE impotriva rebelilor houthi

15:46, 19.02.2024 - Uniunea Europeana a anunțat luni ca a ințiat misiunea de protecție a traficului maritim in Marea Roșie, afectat de atacurile rebelilor houthi din Yemen, dupa cum a declarat președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, conform AFP.


Ce parere ai despre aceasta stire?