Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Progrese în decodificarea mecanismelor genetice care stau la baza insomniei

Publicat:

Folosind o abordare genomica predictiva, cunoscuta sub numele de cartografiere varianta-la-gena, un grup de cercetatori din Texas a demonstrat ca gena Pig-Q este asociata cu reglarea somnului la oameni, muste si pestele zebra. Un studiu finantat de de Sanatate (NIH) care implica cercetatori de la Universitatea A&M din Texas, Facultatea de medicina Perelman a Universitatii din Pennsylvania si Spitalul de Copii din Philadelphia (CHOP) a folosit genomica umana pentru a identifica o noua cale genetica implicata in reglarea somnului de la muste la om, o perspectiva noua care ar…

Citeste articolul mai departe pe ziaruldeiasi.ro…  

Sursa articol: ziaruldeiasi.ro


Stiri pe aceeasi tema

Partidul S.O.S. Romania va fi un concurent puternic la alegerile din 9 iunie

17:55, 07.05.2024 - *Interviu cu Dan Mihai Kiss, președintele filialei Arad a Partidului S.O.S. Romania -Cine este Dan Mihai Kiss? -Eu sunt aradean, m-am nascut in Arad. Am absolvit Facultatea de Științe Economice din cadrul Universitații de Vest „Vasile Goldiș” Arad. Ulterior, m-am specializat, urmand cursurile de masterat…

Chipul unei femei care a trait acum 75.000 de ani, reconstituit. Noi descoperiri despre oamenii de Neanderthal

14:55, 02.05.2024 - Un grup de oameni de știința a reconstituit chipul unei femei neanderthaliene care a trait acum 75.000 de ani, relateaza BBC, care apreciaza ca este vorba de o realizare „remarcabila”.Reconstrucția a inceput de la ramașițele sfaramate ale craniului femeii, ale carui oase erau atat de moi in momentul…

Studenta la Universitatea Ovidius Constanta: Andreea Lungan, medaliata cu bronz la Concursul Studentesc de Matematica SEEMOUS

13:55, 16.04.2024 - Andreea Lungan, studenta in anul al doilea la Facultatea de Matematica si Informatica FMI a Universitatii "Ovidius" din Constanta UOC , a obtinut medalia de bronz la cea de a XVIII a editie a Concursului Studentesc de Matematica SEEMOUS South Eastern European Mathematical Olympiad for University Students…

Conferința pentru suflet și minte la UAV: arhid. lect. univ. dr. Adrian Sorin Mihalache, specialist in neuroștiințe și teologie va conferenția la Arad

16:00, 15.04.2024 - Universitatea „Aurel Vlaicu” din Arad este partener al conferinței „Educație pentru viața de maine”, susținuta de arhid. lect. univ. dr. Adrian Sorin Mihalache, de la Facultatea de Teologie Ortodoxa a Universitații “Al. I. Cuza” Iași, expert in formare, neuroștiinte și teologie, realizator al emisiunii…

Educație și colaborare interinstituționala la Universitatea ” Valahia” din Targoviște

06:55, 11.04.2024 - Universitatea ” Valahia” din Targoviște prin Facultatea  de Drept și Științe Administrative, a dat startul colaborarilor cu instituții publice. Așa cum au afirmat rectorul Universitații Valahia, conf.univ.dr. Ioan Corneliu Salișteanu și președintele Senatului Universitații Valahia, conf.univ.dr.Claudia…

Colaborare și Educație: Universitatea „Valahia” și Penitenciarul Mioveni impreuna pentru o Justiție și Reintegrare Sociala Durabila

23:20, 09.04.2024 - Intr-o inițiativa ce imbina educația și colaborarea interinstituționala,  Universitatea ” Valahia” din Targoviște prin Facultatea  de Drept și Științe Administrative, a dat startul colaborarilor cu instituții publice. Așa cum au afirmat rectorul Universitații Valahia, conf.univ.dr. Ioan Corneliu Salișteanu…

Paine cu gust si proprietati de carne, ultima inventie brevetata la Galați

05:05, 13.03.2024 - Oficiul de Stat pentru Inventii si Marci (OSIM) a acordat Universitatii "Dunarea de Jos" din Galati brevet de inventie pentru o paine proteica, cu gust si proprietati de carne, proiect la care a lucrat un colectiv de cadre didactice de la Facultatea de Stiinta si Ingineria Alimentelor, noteaza Agerpres.…

Roșiile stresate devin zgomotoase

23:06, 05.03.2024 - Plantele nu sunt atat de liniștite pe cat ar putea crede mulți: daca nu au suficienta apa sau se confrunta cu alt stres, emit diferite zgomote, potrivit unui studiu. Oamenii nu le aud, dar insectele le percep. Potrivit unui studiu, plantele stresate pot face mult zgomot – dar oamenii nu il pot auzi.…


Ce parere ai despre aceasta stire?