Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Procrearea ar fi posibilă în spaţiul cosmic, potrivit rezultatelor unui experiment

Publicat:

Aceasta este prima data cand un astfel de experiment este realizat pe mamifere, a declarat profesorul , biolog la Universitatea din Yamanashi din Kofu, Japonia, care a condus aceasta lucrare. Doza zilnica de radiatii de la bordul ISS este de aproximativ o suta de ori mai mare decat pe Pamant, ceea ce reprezinta o amenintare semnificativa la procesul reproductiv al oricarui organism. Sperma a doisprezece soareci a fost depozitata 288 de zile pe ISS la minus 95 d (...)

Citeste articolul mai departe pe ziaruldeiasi.ro…  

Sursa articol: ziaruldeiasi.ro


Stiri pe aceeasi tema

Astronauții dezvaluie ce miros unic are spațiul cosmic

00:56, 07.05.2024 - Dupa ce se intorc din ieșirile in spațiu astronauții simt in mod regulat un miros unic atunci cand iși scot caștile, iar colegii lor simt, de asemenea, acest miros care patrunde atunci cand se deschid ușile sasurilor”, scrie Live Science, potrivit actualitate.org. „Spațiul are cu siguranța un miros…

Cum miroase in spațiul cosmic si cum și-au dat seama astronauții?

00:15, 07.05.2024 - Dupa ce se intorc din ieșirile in spațiu astronauții simt in mod regulat un miros unic atunci cand iși scot caștile, iar colegii lor simt, de asemenea, acest miros care patrunde atunci cand se deschid ușile sasurilor", scrie Live Science. „Spațiul are cu siguranța un miros care este diferit de orice…

Decizia care ridica mari semne de intrebare. De ce s-a opus Rusia INTERZICERII amplasarii de arme in spațiu?

22:10, 25.04.2024 - Rusia s-a opus miercuri prin veto unei rezolutii a Consiliului de Securitate al ONU, redactata de SUA, care cerea tarilor sa previna o cursa a inarmarii in spatiul cosmic, o miscare ce a determinat Statele Unite sa se intrebe daca Moscova ascunde ceva.Votul a avut loc dupa ce Washingtonul a acuzat Moscova…

„De pe Pamant spre Luna și Marte”, la USV, alaturi de cosmonautul roman Dumitru Prunariu

14:50, 04.04.2024 -  Recent, Suceava a fost „dusa in spațiu", in cadrul evenimentului "De pe Pamant spre Luna și Marte", organizat de Rotary Club Suceava Cetate, in parteneriat cu Universitatea "Ștefan cel Mare" din Suceava.Invitatul special al acestui eveniment a fost singurul ...

Un start-up britanic vrea sa produca medicamente contra cancerului la bordul Stației Spațiale Internaționale

23:05, 01.04.2024 - Un start-up britanic – BioOrbit – a anunțat ca vrea sa produca medicamente contra cancerului la bordul Stației Spațiale Internaționale, precizand ca un prim test ar urma sa aiba loc in 2025. Strategia imunoterapiei contra tumorilor este o metoda de combatere a cancerului , care  ”invața” sistemul imunitar…

Misterioasa „lume a apei cu un ocean in clocot”: Astronomii au facut o noua descoperire in spatiul cosmic

07:06, 11.03.2024 - Astronomii au observat o planeta indepartata care ar putea fi acoperita in intregime de un ocean de apa adanca, in cadrul unor descoperiri care fac sa avanseze cautarea unor conditii de locuire dincolo de Pamant, scrie The Guardian.

Japonia va lansa primul satelit din lemn din lume, de marimea unei cani de cafea, pentru a combate poluarea in spațiu

16:15, 18.02.2024 - Oamenii de stiinta japonezi au creat una dintre cele mai neobisnuite nave spatiale din lume: un satelit minuscul care este facut din lemn, scrie duminica, 18 februarie, News.ro citand The Guardian.Sonda LignoSat a fost construita din lemn de magnolie, care, in experimentele efectuate pe Statia Spatiala…

Japonia pregatește lansarea primului satelit din lemn din lume pentru a lupta impotriva poluarii spațiale

12:00, 18.02.2024 - Oamenii de stiinta japonezi au creat una dintre cele mai neobisnuite nave spatiale din lume - un satelit minuscul care este facut din lemn, relateaza The Guardian. Sonda LignoSat a fost construita din lemn de magnolie, care, in experimentele efectuate pe Statia Spatiala Internationala (ISS), s-a…


Ce parere ai despre aceasta stire?