Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Procesiunea de la Moisei, printre tradițiile care aspiră să intre în Patrimoniului cultural imaterial al umanitații UNESCO

Publicat:

Organizația Națiunilor Unite pentru Educație, Stiința și Cultura (UNESCO) va analiza saptamana viitoare o lista de tradiții culturale vii ale caror candidaturi au fost depuse pentru a fi incluse a Patrimoniului Cultural Imaterial al Umanitații, informeaza miercuri agențiile AFP și EFE.

Foto: (c) Cristian NISTOR / AGERPRES ARHIVA

Pe Lista Reprezentativa a Patrimoniului Cultural Imaterial al Umanitații, care cuprinde 46 de candidaturi, figureaza și România cu procesiunea de Sfânta Marie Mare de la Moisei.

Comitetul

Citeste articolul mai departe pe AgerPres.ro…  

Sursa articol: AgerPres.ro


Stiri pe aceeasi tema

Numeroase grupuri de pelerini se indreapta spre Sumuleu Ciuc ca sa participe la procesiunea de Rusaliile catolice

08:45, 18.05.2024 - Expresul de Sumuleu, trenul cu pelerini maghiari care vin de Rusaliile Catolice la Sumuleu Ciuc, a intrat in Romania și a fost intampinat de localnici in gara din Arad. Sute de mii de persoane din toata lumea sunt așteptate sa participe duminica la pelerinajul catolic din Harghita, considerat cel mai…

UNESCO acorda Premiul pentru Libertatea Presei jurnalistilor palestinieni

10:15, 04.05.2024 - Jurnalistii palestinieni care acopera din punct de vedere mediatic razboiul din Fasia Gaza au fost recompensati cu Premiul pentru Libertatea Presei, a anuntat Organizatia Natiunilor Unite pentru Educatie, Stiinta si Cultura (UNESCO), informeaza DPA. Citește și Banii Mioveniului – ingropati de grandomania…

Propunerile M. Sanatatii. Acces la servicii medicale si alocatii de hrana pentru persoanele neasigurate

15:35, 28.04.2024 - Un proiect de Ordonanța de Urgența propus pentru consultare de catre Ministerul Sanatații vizeaza facilitarea accesului la servicii medicale și contraceptive pentru persoanele neasigurate medical și acordarea unei alocații pentru hrana. Conform acestui proiect, persoanele care nu sunt asigurate medical…

Un arbitru roman a fost desemnat sa oficieze la turneele olimpice de fotbal de la Paris 2024

19:45, 03.04.2024 - Comitetul FIFA pentru Arbitri a anunțat miercuri numele oficialilor care vor arbtra meciurile de fotbal din cadrul turneului olimpic de la Paris 2024. Printre aceștia se numara și romanul Ovidiu Hațegan. El face parte dintre oficialii desemnați sa ofere asistența din cabina VAR, potrivit mediafax FIFA…

ACCA și CAFR clarifica schimbarile aduse de noua Directiva privind Raportarea Corporativa Durabila in cadrul unui eveniment comun

17:51, 03.04.2024 - ACCA (The Association of Chartered Certified Accountants), cea mai mare asociație internaționala in domeniul financiar-contabil, și CAFR (Camera Auditorilor Financiari din Romania) au organizat recent evenimentul „Durabilitate: Educație, Raportare, Asigurare”, avand obiectivul comun de a-și sprijini…

14 martie: Ziua Pi. Misterele din jurul numarului care modeleaza natura. Data coincide cu Ziua Internaționala a Matematicii

05:35, 14.03.2024 - 14 martie: Ziua Pi. Misterele din jurul numarului care modeleaza natura. Data coincide cu Ziua Internaționala a Matematicii 14 martie: Ziua Pi. Denumirea ii vine de la litera greceasca π, prima litera din cuvantul “περίμετρος”, care inseamna “perimetru”.  Incepand din 2019, pe 14 martie este sarbatorita…

Lipsa educația pentru sanatate și numarul orelor puține de educație fizica – Printre problemele obezitații infantile

14:45, 08.03.2024 - Ministrul Sanatatii, Alexandru Rafila, a afirmat, joi seara, ca problema obezitatii in randul copiilor tine de educatie, intrucat lipseste educatia pentru sanatate, care sa ii invete cum sa isi apere sanatatea. De asemenea, ministrul afirma ca numarul de ore de educatie fizica e mic. „Cred…

A murit Dinu Sararu. Teatrul National: Ne vom aminti cu drag de cel ce ne-a fost coleg si prieten

10:41, 03.03.2024 - Dinu Sararu debutat in proza in „Gazeta literara” cu o povestire in 1963, apoi editorial in 1974 cu romanul „Niste tarani”. S-a impus cronicar teatral trei decenii la Radio si in presa scrisa, interventiile sale fiind antologate editorial in doua carti „Teatru romanesc si interpreti contemporani” si…


Ce parere ai despre aceasta stire?